majlet Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Dzięki Krzysiek, zawsze to jakaś alternatywa ale 350zł za pompkę płacić mi się nie uśmiecha gdyż i tak w większości przemieszczam się na lpg.
majlet Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Założyłem pompkę skv dzisiaj i normalnie trzeszczy niemiłosiernie.... niby chodzi nie odcina. Na postoju nawet jak przegazuje to jest jednostajnie, ale jak się rozpędze to tak jakby chciała odlecieć... to nie jest buczenie tylko trzeszczy tak jakby tam dużo powietrza przepływalo Nie trzeba jakoś odpowietrzyć układu ? Dramat...Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka
micha3l Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 14 minut temu, majlet napisał: Założyłem pompkę skv dzisiaj i normalnie trzeszczy niemiłosiernie.... niby chodzi nie odcina. Na postoju nawet jak przegazuje to jest jednostajnie, ale jak się rozpędze to tak jakby chciała odlecieć... to nie jest buczenie tylko trzeszczy tak jakby tam dużo powietrza przepływalo Nie trzeba jakoś odpowietrzyć układu ? Dramat... Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka Dodam od Siebie że nie tylko wymiana pompy czy filtra a poprawienie opasek na plastikowych przewodach ktore idą od pompy do górnej podstawy koszyka trzeba poprawić. U mnie to pomogło bo prawdopodobnie gdzieś była nie szczelność a te przewody są dosyć twarde. Wcześniej wymieniałem pompę(2 razy) i filtr i dalej było to samo.
majlet Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Dodam od Siebie że nie tylko wymiana pompy czy filtra a poprawienie opasek na plastikowych przewodach ktore idą od pompy do górnej podstawy koszyka trzeba poprawić. U mnie to pomogło bo prawdopodobnie gdzieś była nie szczelność a te przewody są dosyć twarde. Wcześniej wymieniałem pompę(2 razy) i filtr i dalej było to samo. Opaski dałem nowe i nowy filtr paliwa knecht. Czy podczas jazdy na LPG mogę zrobić sobie odcięcie pompy benzyny ? Czy ona musi pracować cały czas ? Takie urządzenie sobie zrobiłem do odkręcenia kosza pompy: Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Września 2017 przez majlet
majlet Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Po 3 dniach od złożenia reklamacji do firmy Esen dostałem nową pompkę, niestety nie mam czasu jej założyć (ślub itp)
azure Opublikowano 8 Października 2017 Autor Opublikowano 8 Października 2017 10kkm od wymiany, pompa coraz częściej złowrogo wyje, nie tylko przy porannym starcie, ale i przy normalnym rozruchu cieplego silnika. Stan paliwa zawsze w okolicach polowy baku. Czas zacząć szukac innej.
erchi Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 W dniu 5.09.2017 o 15:09, majlet napisał: Czy podczas jazdy na LPG mogę zrobić sobie odcięcie pompy benzyny ? Czy ona musi pracować cały czas ? Przecież pompa nie pracuje cały czas.
krzysiekml Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 to zdejmij przewód zasilający z listwy paliwa jak silnik pracuje na lpg zobaczysz co się wydarzy
erchi Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 Zdejmował nie będę, pytam tylko jak to działa.
majlet Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 14 godzin temu, erchi napisał: Zdejmował nie będę, pytam tylko jak to działa. Przy pracy na LPG pompa paliwa pracuje cały czas. Cały czas utrzymuje ciśnienie na listwie PB ale ma zaworek przez który wraca paliwo do baku. I tak krąży aż pompa zaczyna wyć ;p Ja swojej jeszcze nie wymieniłem na tą po reklamacji... brak czasu
erchi Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 U mnie na LPG jej w ogóle nie słychać.
Plugaworęki Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Cześć. Odświeżam temat. Zaczęła mi niedomagać pompa. Czytam i szukam i czytam i szukam i nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi. Jak to jest z tą pompą, bo VDO kosztuje ponad 2 tysie... Jak i co wymieniać? Na co? Pomóżcie
koloboro Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 skad masz te ceny. ja kupilem https://m.czesciauto24.pl/vdo/7489666i zapitala az miloWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
gelus Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 czy ktos z kolegow posiada a4 1.8t w Q i ma ponad 250KM i zmienial pompe w oryginalny kosz? filtr paliwa z regulatorem (4 krucce) potrzebuje wymienic bo moj zamiennik QAP nie dostarcza wystarczajaco paliwa, dzis zmienilem na magnetti marelli 313011300067 i jest jeszcze gorzej (parametry niby 4 bary 110l/min)
krzysiekml Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 zmieniałem ,wyzej tez pisałem co zakładałem
roger18sx Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Moja pompa żyła do wczoraj. Auto zaczęło szarpać i strzelać w wydech więc uruchomiłem vcdsa , błędów brak lecz po logach widzę że brakuje benzyny.Dziś już nie usłyszałem pompy więc ją wyjąłem i się zdziwiłem bo ją rozsadziło. Zamienników brak więc będzie używka. Ażeby jeździć na lpg włożyłem chwilowo pompę z leona 1.8 20v.
Rekomendowane odpowiedzi