Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie warto wykupić OC po podwyższeniu cen?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Płaciłem 278 zł - dzisiejsza propozycja 570 zł. Wzrost o 100 %.......bez komentarza.

To tylko propozycja.

Idź osobiście do multiagencji to ci mniej wyliczą.

Opublikowano

Dzisiaj dostałem propozycje przedłużenia OC w AXA. Płaciłem 278 zł - dzisiejsza propozycja 570 zł. Wzrost o 100 %.......bez komentarza.

Nie rozumiem dla czego się tak dziwisz?? Wszędzie bębnią o podwyżkach, a tu takie zaskoczenie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mnie zaskoczyła skala, na innym samochodzie miałem "tylko" 30%.

Edytowane przez kdd72

Opublikowano

Ciężko ujednolicić najtańsze towarzystwo ubezpieczeniowe.. O cenie decydują różne czynniki. Np. historia ubezp. , zniżki, zwyżki , miasto gdzie auto jest zarejestrowane, miejsce zamieszkania , marka. Mi w tym roku przysłali kontynuacje w PZU 1262zł Oc+nw+Assistance+MIni AC Mysle, że cena nawet ok. Za samo OC zawsze wychodziło w okolicach +- 600 do 750 zł.. Płacone w całości.

Edytowane przez Fugi

Opublikowano

Ciężko ujednolicić najtańsze towarzystwo ubezpieczeniowe.. O cenie decydują różne czynniki. Np. historia ubezp. , zniżki, zwyżki , miasto gdzie auto jest zarejestrowane, miejsce zamieszkania , marka.

Dokładnie tak jak Mariusz napisał z tym, że dochodzi do tego jeden w sumie z najważniejszych czynników - możliwości agenta.

Dla przykładu - moja kontynuacja ubezpieczenia OC+AC+NNW w PZU:

- infolinia: 2228zł

- agent nr 1: 2078zł

- agent nr 2: 1533zł.

Dla mnie jest to szok jakie możliwości mają agenci. Między jednym a drugim różnica 545zł.

Opublikowano

Zapomniałem o tym wspomnieć.Agenci mają swoją pulę dodatkowych zniżek. Cena też zależy od prowizji jaką chcą uzyskać.

Opublikowano

Płaciłem 278 zł - dzisiejsza propozycja 570 zł. Wzrost o 100 %.......bez komentarza.

To tylko propozycja.

Idź osobiście do multiagencji to ci mniej wyliczą.

Dzięki za podpowiedź. Będę dzwonił bezpośrednio do ubezpieczyciela i udam się do agencji. Zobaczymy co się uda wynegocjować :)

Może poleci ktoś jakąś multiagencje w Bielsku lub okolicach???

Edytowane przez Nietykalny

Opublikowano

Mojemu klientowi przyszło wznowienie z PZU na 1200zł na samo oc a w 2016r płacił 385zł co na skodę fabię 1.4 60% zniżek

to dopiero podwyżka .......

Opublikowano

hehe masankra :) może błąd w druku

Opublikowano

PZU mimo ze jestem z nią związany jako agent to jest specyficzna firma :grin:

Opublikowano

ja przy pelnych zniżkach w zeszlym roku mialem 680zł, obecnie przyslali kontynuacje na 1020zł (MTU- Hestia). Właśnie przed chwilą wykupiłem polisę w mbanku za ok. 750zł (ubezpieczenie AXA). O dziwo jak na stronie AXY wyliczałem to ok 1000zł wychodziło (Rankomaty itp. też okolice tej kwoty). Suma sumarum w stosunku do zeszłego roku wyszło mi niewiele więcej

Opublikowano

PZU mimo ze jestem z nią związany jako agent to jest specyficzna firma :grin:

powiedział bym nawet że bardzo specyficzna :)

Opublikowano

A jak to jest z autami w leasingu, pochodziłem popytalem a ceny dalej z kosmosu w jakiś prywatnych multiagencjach, w cuk... wszędzie ceny od 11000 zł do nawet 16.000, oczywiście za full pakiet, No wiadomo przy leasingu wymagane, koniec końców warta wzięta przez leasing wyszła 4300 zł, 40% zniżek, prawo jazdy od 2007, zero szkód.

Wiec jaka tu jest różnica, najlepsze, ze babka w cuk liczyła warte gdzieś tam extra na ich stronie i wyszło jej 12 tys ;)

Opublikowano

w tym cuku to czasem są tacy rozgarnięci jak kopka siana.

Opublikowano

No są są, ale wpisują to co im podaje, skanują dowod rejestracyjny i wrzucają nic wielkiego w sumie, a tu kwoty z kosmosu. Teraz sie cieszę, ze auto 2.0 a nie 2.8 albo 3.5 bo taki był plan :D

Opublikowano

Z tego co widzę teraz, to (o dziwo) pojemność silnika chyba straciła na znaczeniu przy wycenie OC. Nadal jest różnica między 2,8 a 2,0 (a4 b5 lub a6 c5, a stare mondeo i accord), ale rzędu 10% max, mojemu tacie za wspomniane a6 naliczyli chyba w granicach 700zł, a za mondeo 2,0 '96 aż 670zł :o W starszych BMW z tego co się orientowałem praktycznie nie ma różnicy czy ubezpieczamy np. 318 czy 328. Ewentualnie może jakby chcieć ubezpieczyć jakiś dupowóz z silnikiem 1,2 to może byłoby taniej... Jakaś paranoja...

Opublikowano

1.2 nie oznacza wcale dużo taniej. 471 kontynuacja ubezpieczenia OC Hestia. Byłem u agenta liczyłem, że znajdę coś tańszego ale się zdziwiłem ceny od 500-650zł 1.2 corsa c. Pełne zniżki.

Edytowane przez Brzozek

Opublikowano

mi agent mówił, że małe pojemności zdrożeją ostro w porównaniu do większych pojemności

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyliczajac swoje oc w kalkulatora internetowych bądź idąc do doradcy gdzie jest x towarzystw,składka była o 50 a nawet 100% większą niż poprzednio.
Mam Link4,wyliczylem sobie na ich stronie i mi wyszło ponad 850zl z NNW (to ponad 350 zł więcej od poprzedniej).Po2 dniach zadzwonił do mnie konsultant i zaproponował oc+nnw za 548zl.(poprzednia była 544zl).Cena zadowalająca.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jejku, kalkulator nie wie że jesteś już ich klientem i bierzesz przedłużenie. Akurat w linku to wychodzi taniej niż nowe

Opublikowano

Panowie...

Dzisiaj przyszła mi listowna kontynuacja ubezpieczenia OC w Proamie... 630zł... (70% zniżki)

Rok temu było 300zł z hakiem :(

Gdzie szukać tańszego ubezpieczenia ?