darox5 Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 A ja jakbym zaczynał taką zabawę to silnik od s4 z b8 na kompresorze, taki silnik widziałem już za 11 tysięcy z 2014 roku są i droższe. Potem do APR Polska i lekko robią ci 400 kucy. Tylko co do skrzyni wtedy nie mam pojęcia. No koszty też były by nie małe. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Kruk_89 Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 a gadasz BB kto się nie zna na modelach ałdy to w życiu by nie pomyślał że ten mój wiekowy samochód jest taki stary każdy mówi 2007/8 hehe są w szoku jak im mówie rocznik lampy, dokładki pod kolor, łezka na klapie, fajne fele i autko dalej jest na czasie. Jeżeli chodzi o mnie takiego swapa raczej nie zrobię ładnie mi się kula ASN a nie mam Q więc troche bez sensu pakować BiT i jakieś 300kucy na ośkę he. Darox5 z 2.7 też uzyskują takie moce hehe i większe
Kruk_89 Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 z ciekawość na razie seria czy od razu power up?
Dev Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Nie warto robić serii. Najlepiej od razu iść w określoną moc.
czarko Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Będzie 2.7T AGB. Zostaje w serii, z tego co czytałem tip wytrzymuje max 420Nm.
sH3ep Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Tak z ciekawości, bo też bede robił takiego swapa, wiesz już gdzie i mniej więcej za ile ? Edytowane 18 Listopada 2016 przez sH3ep
BeyerBrown Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 a gadasz BB kto się nie zna na modelach ałdy to w życiu by nie pomyślał że ten mój wiekowy samochód jest taki stary każdy mówi 2007/8 hehe są w szoku jak im mówie rocznik lampy, dokładki pod kolor, łezka na klapie, fajne fele i autko dalej jest na czasie. Jeżeli chodzi o mnie takiego swapa raczej nie zrobię ładnie mi się kula ASN a nie mam Q więc troche bez sensu pakować BiT i jakieś 300kucy na ośkę he. Darox5 z 2.7 też uzyskują takie moce hehe i większe Chyba wszyscy w Twojej okolicy jeżdżą Golfami 2, że tak gadają
czarko Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Opublikowano 3 Lutego 2017 Swap zrobiony. Nie zostało w serii, jest mod na 320km i 480Nm. Skrzynia działa elegancko, zobaczymy co wyjdzie z czasem, bo aktualnie zrobiłem mało km.
roball Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Dnia 3.02.2017 o 16:04, czarko napisał: Swap zrobiony. Nie zostało w serii, jest mod na 320km i 480Nm. Skrzynia działa elegancko, zobaczymy co wyjdzie z czasem, bo aktualnie zrobiłem mało km. jaki koszt ?
VRGOOD Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Jak by zrobił swap to by już dawno napisał co i jak a tutaj cisza ze strony Czarko Lekki odkop 1
KillahDeck Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Kolejny odkop - widzę, że kilku z was Panowie zrobiło swap'y z 3.0 V6 na 2.7 BiT. Możecie sie podzielić doświadczeniami (i jakie były ostateczne koszty?) i czy te silniki się nie rozpadają jak ten 3.0? Bo już rece mi opadają... U mnie po 2 latach od remontu silnika pokazała się rysa na bloku, ALE mechnicy-szpece zrobili wymianę uszczelki za 4500 PLN (zamiast sparwdzić wszystko dokładnie)...oddałem im jeszcze raz do roboty na ich koszt (Oczywiście), rozłożyli cały silnik - a potem ich warsztat sie zamknał (na wieki-wieków), wiec jak chciałem odzyskać samochód musiałem jeszcze im dołożyć 2500 PLN, bo "i tak nie mieli nic do stracenia" i bałem się, że bym auta już nie zobaczył. Teraz borykam się z tematem skladania, bo to magiczne AUDI kosztowało mnie już ponad 60000 PLN w ciągu 3 latch, a prawie nim nie jezdzilem, bo siedzialem w Azji. Silnik wyjety, w częściach i teraz pytanie czy składać to do kupy z kolejnym blokiem od 3.0 czy po prostu sprzedawać silnik na części a wkladać 2.7BiT z A6 C5 230-250KM jako, że nie mam quattro i wiecej KM nie ma sensu? Poradzcie coś prosze, bo ja to niedługo wezmę siekiere i porąbie ten samochód na kawałki...
mirek31071977 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 9 godzin temu, KillahDeck napisał: Kolejny odkop - widzę, że kilku z was Panowie zrobiło swap'y z 3.0 V6 na 2.7 BiT. Możecie sie podzielić doświadczeniami (i jakie były ostateczne koszty?) i czy te silniki się nie rozpadają jak ten 3.0? Bo już rece mi opadają... U mnie po 2 latach od remontu silnika pokazała się rysa na bloku, ALE mechnicy-szpece zrobili wymianę uszczelki za 4500 PLN (zamiast sparwdzić wszystko dokładnie)...oddałem im jeszcze raz do roboty na ich koszt (Oczywiście), rozłożyli cały silnik - a potem ich warsztat sie zamknał (na wieki-wieków), wiec jak chciałem odzyskać samochód musiałem jeszcze im dołożyć 2500 PLN, bo "i tak nie mieli nic do stracenia" i bałem się, że bym auta już nie zobaczył. Teraz borykam się z tematem skladania, bo to magiczne AUDI kosztowało mnie już ponad 60000 PLN w ciągu 3 latch, a prawie nim nie jezdzilem, bo siedzialem w Azji. Silnik wyjety, w częściach i teraz pytanie czy składać to do kupy z kolejnym blokiem od 3.0 czy po prostu sprzedawać silnik na części a wkladać 2.7BiT z A6 C5 230-250KM jako, że nie mam quattro i wiecej KM nie ma sensu? Poradzcie coś prosze, bo ja to niedługo wezmę siekiere i porąbie ten samochód na kawałki... Miałeś pecha i trafiłeś na zaniedbany ASN.Tak to potem jest.Zapuszczone 3,0 idzie kupa kasy,jak u ciebie i trzeba mieć kumatego mechanika,a nie parchów.ASN jest jaki jest,ale sporo użytkowników tu jest,którzy sobie chwalą.Naloty ponad 300 i jest git.Te wszystkie przypadłości,to wina poprzednich właścicieli i olewania,a niestety w ASN,to się potem mści.Nie wiem ile chcesz kasy władować jeszcze.Ale na swapa,to też potrzebujesz znaleźć te 2,7 pewne najpierw,a wiesz jak to z tym bywa.Na swapa najmniej 10-12 kafli musisz liczyć?.U nas jest specjalista od 3,0 i wszelkich robót mechanicznych,co by nie było ze swapem włącznie,ale masz daleko.?
BeyerBrown Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam w C5-tce 2.7BiT APB 187kW (254KM) i w porównaniu do B6 cabrio 3.0 BGN 162kW (220KM) które też (jeszcze) mam to różnica na korzyść pierwszego jest wyraźnie odczuwalna w kwestii frajdy z jazdy/przyspieszeń... oba samochody ważą podobną ilość kg Spalanie mają też zbliżone, z korzyścią minimalną (~0,5l/100km) dla słabszego 3.0 Jedynie co mi się bardziej podoba w 3.0, że jak wkręci się na obroty (pow. 4000rpm) to bardziej rasowo brzmi, co nie znaczy, że 2.7T gada słabo Obie jednostki na seryjnym, w pełni sprawnym wydechu. Katy sprawne. Co ciekawe to 2.7 nie bierze mi oleju a 3.0 lubi łyknąć ~0,3-0,5l/1000km Moim zdaniem taki swap to same plusy Acz jeżeli znajdziesz nieuszkodzony/niespawany blok od 3.0 to składaj do kupy to co masz, bo to dobry silnik, jeśli się o niego dba Może w wolnej chwili nagram kiedyś jak mruczą oba silniki. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez BeyerBrown
Rekomendowane odpowiedzi