kamelus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 13 minut temu, l2k2 napisał: Elegancko Ci te końcówki siadły, spasowanie też super. Tylko.... znaczek quattro na wklęsłej klapie.. przy każdym zdjęciu zastanawiałem się czy on prosto jest naklejony, niepotrzebnie moim zdaniem odwraca uwagę od całości No dokładnie takie złudzenie na zdjęciu bo klapa nie jest płaska tylko jakby zapadnięta do środka. Na żywo na szczęście tego nie ma 1
kamelus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 27 minut temu, bodas napisał: No w Sporttigu tyle wyszło na 4 końcówkach z podwójną ścianką. Czyli można uznać, że odrobinę taniej, ale MG to chyba no.1 w PL. Na ilu masz tłumikach zrobiony układ i na czym konkretnie polega różnica między frontpipe, a downpipe? Ja mam opcje z dwoma końcowymi (lewo prawo) + jeden środkowy czyli jeden mniej niż fabrycznie. Downpipe to rura za turbo do kata a frontpipe to rura od kata do pierwszego tłumika. W A5 cat back to tak naprawdę układ od połowy auta. Fabryczny kat jest bardzo wcześnie praktycznie schowany przy silniku w kołysce wiec jak chcesz mieć wydajniejszy wydech i lepsze brzmienie to zalecają tzw. frontpipe. Jak popatrzysz pod auto to na pierwszy rzut oka wygląda jak by cały układ był wymieniony bo to co zostało jest przy samym silniku.
bodas Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 No tak masz rację. Kat jest bezpośrednio za turbo. Ja mam w jego miejsce zrobiony 3 calowy downpipe ze sportowym catem. Zejście na 2.5 cala na wysokości kierowcy. Też 3 tłumiki.
kamelus_ Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 23 minuty temu, bodas napisał: No tak masz rację. Kat jest bezpośrednio za turbo. Ja mam w jego miejsce zrobiony 3 calowy downpipe ze sportowym catem. Zejście na 2.5 cala na wysokości kierowcy. Też 3 tłumiki. Masz klapy w wydechu? Jak pytałem o wydech to też rozważałem kata i dp ale w MG mi powiedzieli że do normalnego użytkowania muszę mieć klapy bo jest to mega męczący setup na codzień.
bodas Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 6 minut temu, kamelus_ napisał: Masz klapy w wydechu? Jak pytałem o wydech to też rozważałem kata i dp ale w MG mi powiedzieli że do normalnego użytkowania muszę mieć klapy bo jest to mega męczący setup na codzień. Nie mam klap. W sumie to kulturka jest u mnie
kamelus_ Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) 6 minut temu, MaciekPL napisał: Co to za folia Panie? Bardzo dobre pytanie. Magiki od detailingu mi ją wykombinowali. Miała być jak najaśniejsza bo chciałem żeby efekt końcowy przypominał oryginał jak np w A6 C7 po lifcie. Na pewno nie jest to Dyno Shade bo też o nią pytałem. Ta jest jeszcze jaśniejsza. Edytowane 23 Lipca 2020 przez kamelus_
marcinch001 Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 5 minut temu, kamelus_ napisał: Bardzo dobre pytanie. Magiki od detailingu mi ją wykombinowali. Miała być jak najaśniejsza bo chciałem żeby efekt końcowy przypominał oryginał jak np w A6 C7 po lifcie. Na pewno nie jest to Dyno Shade bo też o nią pytałem. Ta jest jeszcze jaśniejsza. Możesz się dowiedzieć ?
kamelus_ Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Opublikowano 23 Lipca 2020 1 minutę temu, marcinch001 napisał: Możesz się dowiedzieć ? Będę u nich jeszcze w przyszłym tyg. bo chyba zrobię też przód to zapytam. 2
instruktor83 Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 14 godzin temu, kamelus_ napisał: Dopieszczania ciąg dalszy... Ciekaw jestem efektunie zapomnij wrzucić fotek jak będzie skonczone
kamelus_ Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Opublikowano 27 Lipca 2020 (edytowane) Efekt końcowy. Jak dla mnie jak z fabryki. Tak jak przyświeci słońce a tak w cieniu Edytowane 27 Lipca 2020 przez kamelus_ 1
kris67 Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) STEK DynoShade ? chyba nie bo wydaje się jaśniejsza. Edytowane 28 Lipca 2020 przez kris67
kamelus_ Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Opublikowano 28 Lipca 2020 Fajnie że się podoba na żywo wygląda jeszcze lepiej. Naprawdę jak ori lampa Folia to najjaśniejsza FlexiShield. Występuje w zabarwieniu czarnym i lekko błękitnym. Na początku nałożyli folie z zabarwieniem czarnym ale okazało się była uszkodzona partia i były na niej skazy. Mieli tą błękitną i tak na próbę zrobili lampę pół na pół. Mega się wszyscy zdziwiliśmy bo po aplikacji na czerwoną lampę nie dało się odróżnić która jest która. Finalnie na całość nałożona został ta lekko błękitna.
kamelus_ Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Opublikowano 30 Lipca 2020 6 godzin temu, kristof91 napisał: Fajnie siadło. Przód też ściemniasz? Cały czas się waham. Raz że boję się że będzie ograniczać światło a dwa że neon za dnia będzie słabiej widoczny i zmieni kolor na bardziej żółty przez czarną folie i będzie to wyglądać jak by tam żarówki siedziały. Taką mam właśnie rozkminę...
MaciekPL Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 Lekkie przyciemnienie nie zaszkodzi, ale mocne powyżej 40% można ograniczy wiązkę światła. We wtorek dam Ci znać jak to się ma ,tez delikatna bede robil.
kamelus_ Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Opublikowano 30 Lipca 2020 3 minuty temu, MaciekPL napisał: Lekkie przyciemnienie nie zaszkodzi, ale mocne powyżej 40% można ograniczy wiązkę światła. We wtorek dam Ci znać jak to się ma ,tez delikatna bede robil. Super. Dawaj fotorelacje
Rekomendowane odpowiedzi