Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie przebiegi w swoich tfsi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie macie przebiegi w autach i co do tej pory wymieniliscie?

Opublikowano

Witaj,

Przebieg śmieszny 67 tysi.

Motor BGB.

Wymienione do tej pory:

akcja serwisowa na cewki, DV-ka, króciec wody, czujnik położenia sprzęgła.

Pozdawiam!

Opublikowano

178tyś do tego przebiegu to świece,olej,rozrząd(czyt.pasek),turbo(bo się nie chciało studzić) i katalizator bo turbina opluła go dużą ilością oleju i to by było na tyle :decayed:.A przydałoby się zrobić łańcuch na wałkach+napinacz,wyczyścić dolot(czyt.zawory)zmienić DV-kę,cewki i świece przy okazji,odmę+te plastikowe rurki przy niej,a i kompletną diagnostykę bo jak na mój gust coś jest nie halo.

Edytowane przez Hołowczyc20

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

124 tys km. Od czerwca zrobiłem: olej plus wszystkie inne płyny, filtry, rozrząd kompletny, odma, zawór n75 i dziś wyskoczyła kontrolka klocków, już zamówione ATE. Przez poprzedniego właściciela auto doinwestowane od przebiegu 100tys na ponad 10k zł. Dobrze się tym lata ale kusi coś nowszego :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

162 000 km. Sprowadzona na własną rękę w maju 2014 (134 000km), od prywatnego "Deutscha". Wymieniony kompletny rozrząd, paski, łańcuszek, szklanka, pompa wody, termostat, odma się posypała i wymieniłem ja na oil catch tank, czyszczone zawory na dolocie... brak większych wydatków :)

Opublikowano
13 minut temu, kubaja11 napisał:

162 000 km. Sprowadzona na własną rękę w maju 2014 (134 000km), od prywatnego "Deutscha". Wymieniony kompletny rozrząd, paski, łańcuszek, szklanka, pompa wody, termostat, odma się posypała i wymieniłem ja na oil catch tank, czyszczone zawory na dolocie... brak większych wydatków :)

Dużo dałeś za wymianę łańcuszka i czyszczenie zaworów?

Opublikowano

Zawory + dolot czyściłem sam, zdjęcia mojej własności, to drugie zdjęcie nie jest finalne ;)

Ceny rozrządu już nie pamiętam, trochę czasu minęło ale jak dobrze pamiętam to zmieściłem się w rzędzie 600zł razem z wymianą po znajomości.

20160708_105219.jpg

20160709_155842.jpg

Opublikowano

Jaki sposób na czyszczenie? Ręczne obracanie wału i szczotka czy jakieś płyny + sprężone powietrze?

Opublikowano

Dokładnie, obracamy wałem ręcznie w zależności który zawór i komorę czyścimy, tak by zawór który czyścimy w danym momencie był zamknięty, ja używałem do tego skalpelka by pierw zdrapać gruby nagar, potem szczoteczka do zębów i preparat Liqui Moly Valve Clean rozrobiony z czystą benzyną, do odkurzacza przemysłowego przerobiłem końcówkę ssawną zakończona wężykiem o średnicy wewnętrznej 10mm i całość wysysałem za każdym razem gdy płukanka była już "czarna"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

[del]

Edytowane przez Baarteek95

Opublikowano

152k
Mam go od 5k i póki co to tylko wszystkie oleje z filtrami.
Gdybym jeszcze tylko ograniczył ubywanie oleju, to byłbym szczęśliwy

Opublikowano

240tys km jak zwykle w tfsi łańcuszek napinacz i pompę oleju i jeździ 

Opublikowano

Co robiłeś z pompą oleju?

Opublikowano

245 tys km.  rozrząd ,wymiana łańcucha + napinacz. Auto po zmianie softu 230hp caly czas jeździ i ma się calkiem dobrze :)

Edytowane przez HAMER

Opublikowano

272 000 po sofcie na 260 koni. Zrobione od zakupu jakieś 40 tys km. Usuniekty kat i wstawiony downpipe od kolegi z forum. Po zakupie wymienione 2 rozrzady i wszystkie problematyczne części opisywane na forum.  Olej LM 5w40 wymieniany co 12 tys km. Jak narazie wszystko śmiga bez problemu :) Ubytek oleju od wymiany do wymiany  1 L.

Opublikowano
35 minut temu, r00x napisał:

po sofcie na 260 koni

Ile pali?

35 minut temu, r00x napisał:

Ubytek oleju od wymiany do wymiany  1 L

Było kiedykolwiek coś robione w temacie ubywania oleju?

Opublikowano
Dnia 15.03.2017 o 09:32, petrosdbz20 napisał:

Ile pali?

W trasie do 120 km/h - 8-8,5 l. W mieście przy normalnej jeździe 11-12 l

Dnia 15.03.2017 o 09:32, petrosdbz20 napisał:

Było kiedykolwiek coś robione w temacie ubywania oleju?

Od kiedy ja go mam to tylko zmieniłem olej z Castrola 5w30 na LM 5w40. Nic innego odnośnie oleju nie robiłem. Co było robione przed zakupem nie wiem.

Opublikowano
2 godziny temu, r00x napisał:

W mieście przy normalnej jeździe 11-12 l

U mnie ciężko zejść poniżej 13 ostatnio. Może czas na chipa :D

Opublikowano

Masz automat on manual, stąd róznica na niekorzyść automatu, każdemu w b7 w tfsi pali więcej niż manual. Po sofcie także powinno spalanie spaść jak będzie dobrze zestrojone. 

Opublikowano
15 godzin temu, arek_cccp napisał:

Masz automat on manual

Nie zauważyłem :D
Przez to, że mam automat, mam jakieś takie dziwne przeświadczenie, że wszystkie b7 są w automacie xD