Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Komputer pokładowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Antonio tak jak CI na PW pisałem.

Vagiem sie nie da. Tylko zmasować PIn 1 i nie masz komunikatu.

wiem, ale czytając wątek napotkałem właśnie info o wykodowaniu i dlatego pytam :wink4:

w poniedziałek kupię kabelek i zmasuję :hi:

Opublikowano

Najlepiej właśnie z aso. PArę zł kosztuje a pasuje idealnie bez zbędnych przeróbek. :good:

Opublikowano

Koledzy nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, chcę kupić B6 2001 jest z pełnym kolorowym FIS-em, z tym że nie wyświetla chwilowego ani średniego spalania (tylko wartość 0,0) czy może to być uszkodzony licznik (do wymiany? Jak podejrzewa handlarz) czy wystarczy dobry fachowiec z VAG-iem (sprawdzić kodowanie), bo przy standardowym sprawdzeniu w warsztacie po podpięciu pod VAG-a nie było żadnego błędu na liczniku?

Opublikowano

Koledzy nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, chcę kupić B6 2001 jest z pełnym kolorowym FIS-em, z tym że nie wyświetla chwilowego ani średniego spalania (tylko wartość 0,0) czy może to być uszkodzony licznik (do wymiany? Jak podejrzewa handlarz) czy wystarczy dobry fachowiec z VAG-iem (sprawdzić kodowanie), bo przy standardowym sprawdzeniu w warsztacie po podpięciu pod VAG-a nie było żadnego błędu na liczniku?

z licznikiem raczej wszystko ok

BTW: masz jakiś link do tego auta?

Opublikowano

Taki mały problem: wymieniałem akumulator bo na ostatnich mrozach bardzo kiepsko już palił,teraz jest ok,ale po odpaleniu resetują (zerują) się wskazania komputera pokładowego,co mogło się podziać?,coś trzeba kodować?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

cze

:wtf:

to nie wp czat

Opublikowano

cześć koledzy a jeżeli mam na naklejce w książce serwisowej kod 7Q0to czy mam komputer w samochodzie mam audi a4 1,9 2002 silnik AWX130KM

Opublikowano

7Q0 oznacza: bez systemu nawigacyjnego

jeżeli chodzi o komputer pokładowy to sprawdź czy masz manetkę wycieraczek z guzikami do przełączania funkcji komputera

1031587318

Opublikowano

fis wyswietla mi aktualnie kilometry do pszejechania a chce zmienić manetke żeby wyświetlał spalanie tylko niewiem czy to zadziała poradzcie koledzy

Opublikowano

fis wyswietla mi aktualnie kilometry do pszejechania a chce zmienić manetke żeby wyświetlał spalanie tylko niewiem czy to zadziała poradzcie koledzy

Zadziała.http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_przelacznika_wycieraczek_i_odblokowanie_pelnego_fis-t24989.0.html

Opublikowano

zadziała

proponuję udać się do działu warsztat i przeczytać podwieszony wątek o wymianie manetki i odblokowaniu pełnego FIS

:hi:

Opublikowano

Prezes był szybszy :kox:

Kolego przeczytaj wątek. Na pewno dasz sobie z tym radę. Jedyne co potrzebujesz to Vaga i chęci

Dla ułatwienia:

- manetka nie ori, nowa.

http://moto.allegro.pl/item1009267603_audi_a4_a6_a8_przelacznik_wycieraczek_nowy.html

- tu gość ma różne m.in. też do sedana

http://moto.allegro.pl/item1033282931_audi_a4_b6_b7_2001_2007_wlacznik_wycieraczek.html

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy jak mam napisane w kod.wyposażenia 7Q0 TO CZY MAM KOMPUTER w samochodzie

Opublikowano

Witam.

Koledzy miałem to samo po zakupie swojej furki.Do teraz dołożyłem nowy moduł pod kierownicę, tempomat, pełny Fis 1+2 no i zegar radiowy.Wszystko zaprogramowałem Vagiem. Zrobiłem to wszystko dzięki pomocy forum.

Na prawdę można dużo pozmieniać w aucie dzięki życzliwości i pomocy forumowiczów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

A ja mam problem z uaktywnieniem pelnego komputera...

Wiecej w tym watku

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=158438.0

Pomozcie,zebym tez mogl sie cieszyc pelnym kompem :)

Dzieki[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2010, 14:31_________________________________________________rozwiazany problem.

Odpowiedz w watku....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy ja mam problem co kolega wczesniej ze nie pokazuje spalania wszystkie inne fukcje FIS-a działaja srednia predkosc, czas jazdy sa opcje FIS-a 1 i 2 ale zegar nie ma tej antenki ,chodzi o B6 ASN z navi plus tel itp. Moze byc ze cos jest namieszane z kodowaniem w licznikach bo jeszcze nie miałem mozliwosci sprawdzic kodowania.

Mimo przekodowania licznika jak zostało to opisane nadal nie pokazuje spalania, po przekodowaniu wyjeciu bezpiecznika po odpaleniu FIS pokazywał spalanie 10l/100km jednak po ruszeniu spowrotem wskoczyły same 0 i nadal kibel. Kod wpisałem 31001 spróbuje 01011 bo oryginalnie był 01100 i zmienie jest w soft coding .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, chodzi o to, że czasami podczas jazdy ni stąd ni zowąd wyłącza się komputer ( nie idzie go wtedy włączyć), bądź działa podświetlenie a nie wyświetla żadnych danych, żeby po jakimś czasie włączyć się i działać jak należy. Co radzicie? Jaka diagnoza? Jakieś luzy w stykach? :mysli:

Opublikowano

Witam, chodzi o to, że czasami podczas jazdy ni stąd ni zowąd wyłącza się komputer ( nie idzie go wtedy włączyć), bądź działa podświetlenie a nie wyświetla żadnych danych, żeby po jakimś czasie włączyć się i działać jak należy. Co radzicie? Jaka diagnoza? Jakieś luzy w stykach? :mysli:

byc moze ktos grzebal w zegarach... ew. pada wyswietacz LCD.