Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wiecznie zakurzony RS4 B8 Ibis White Rock Black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, KoJ@K napisał:

jakim obiektywem robiona ?

:grin:

Opublikowano

:kox:

Opublikowano

... Można zwariować ... :kox:

Opublikowano

Czym tu się jarać jak porsche też wkłada tak samo zjebane silniki audi..

Opublikowano (edytowane)

w tych fotach to trochę lightrooma też jest (noise reduction) bo jednak jak zauważyliście obiektyw... hmm... (zostawiam cały exiff ku potomności) ;-) jaram się, bo fajnie to 4s wygląda i bardzo wdzięczne do robienia fot. W kwestii brzmienia, to subiektywnie stwierdzam, że TDI brzmią lepiej niż te boxery ;) Do RS4 w ogóle się nie umywa...

s9.jpg

s10.jpg

W dniu 9/4/2017 o 11:18, jedrekx napisał:

podeślij coś jeszcze do kalendarza póki ciągle masz auto.. bo zdjęcia są prze.. :jerk:

dzięki, wrzucę Ci tą ostatnią na skrzynke!

Edytowane przez was002
Opublikowano (edytowane)

w16.jpg

w17.jpg

niech się ktoś czepi quality produktu VW China ;D (lampka do paserati za $30)

Edytowane przez was002
Opublikowano

Kawał sprzętu :-D

Opublikowano

Czekam na zdjęcia jak będziesz miał zamontowane te dodatkowe zegary..

Opublikowano

To jest nowe a chińskiego ASO?

Opublikowano
4 godziny temu, Buba napisał:

To jest nowe a chińskiego ASO?

z aliexpresu ;) do Audi A4 B5 też pewnie kupę nowych części można znaleźć... ja się czaję teraz na calutkie wnętrze (konsola, wszystkie plastiki, rączki, włączniki etc...)

Opublikowano

Naczytałem się w tematach o detailingu na forum o tym jak fajnie jest używać "dużej czerwonej gąbki" w połączeniu z szamponem "no rinse". No więc spróbowałem - pogoda u mnie już taka, że o 6 rano jest poniżej 30 stopni, więc na spokojnie można umyć auto przed śniadaniem ;)

brs2.jpg

I nie mogę się nadziwić. Czarne jest czarne, białe jest białe, zero smug, zacieków czy czegokolwiek... na dwa samochody zużyłem pół wiadra wody i dwie nakrętki szamponu + delikatnie spłukałem auto przed myciem wodą - po myciu kostka pod samochodem ledwo mokra była. I jak sobie pomyślę jak kiedyś wylewałem hektolitry wody na auto w ogródku za domem ;) WG MNIE REWELACJA! warte swojej ceny. Mycie tym to sama frajda!

brs3.jpg

brs4.jpg

brs5.jpg

brs6.jpg

Z rozpędu i żonie auto umyłem ;)

brs1.jpg

Opublikowano

Faktycznie robi robotę. Muszę się i ja zaopatrzyć w coś takiego :)

Opublikowano

Efekt zadowalający ale ręcznie się tyle orobić, żeby dwa dni auto było czyste? ?

Opublikowano
3 minuty temu, k232 napisał:

Efekt zadowalający ale ręcznie się tyle orobić, żeby dwa dni auto było czyste? ?

Hehe czasem nawet dzień nie jest :lol:

Opublikowano

No ale... Zawsze oko jest chwilę nacieszone?

Opublikowano

Trudno, żeby przy tej temp kostka była mokra :wink:

A co ta gąbka już taka brudna? :mellow:

To jest ten szampon bez spłukiwania? To jak to się myje - opłukujesz auto z brudu, lecisz normalnie tą gąbką i wodą z szamponem z wiadra i tyle? Nie trzeba opłukiwać "piany" ani wycierać tego? :eusathink: gąbka z ali ?

Opublikowano

tja... dwa dni czyste. Już obydwa zakurzone.

gąbka z amazona, już umyta po myciu - zrobiłem błąd, że tą samą gąbką myłem felgi na koniec a jednak powinna być osobna gąbka tylko do tego. Na ali pewnie też jest ;) Generalnie mogę nagrać wideo - przecierasz mokrą gąbką i na szybie nie zostaje kompletnie nic - sucha... Nie ma żadnej piany czy "bąbelków", woda z tym szamponem strasznie się "ciągnie" i nie zostawia żadnych zacieków, a na aucie zostaje warstwa takiej jakby gumy - przecieranie tego suchą mikro fibrą jest problematyczne (trzeba użyć siły), ale zostawia idealnie czystą powłokę!

ten film gdzieś na forum był: gościu mnie przekonał (chociaż ta gadka o polimerach wiążących brud jest przesiąknięta grubym marketingiem), ale jednak robi robotę niesamowitą:

Opublikowano

Co to za gąbka? Z czego ona jest wykonana? Masz do niej jakus link?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...