Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dywaniki - PETEX, SCHONEK czy oryginalne z ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, tobias napisał:

dzięki, a po komentarzach komu wystawiałes nie znajdziesz sprzedawcy?

ja je kupiłem ale mam na aucie dopiero od tygodnia ;)

Opublikowano
2 godziny temu, golfagn napisał:

Ponieważ miałem 3 dywaniki w idealnym stanie i kierowcy dziurą pod gazem od pięty postanowiłem go naprawić. 3 kawałki wykładziny do aut (2 na zapas) z docięciem na kształt wzmocnienia pod pięty z obszyciem poniżej 25zl w Komforcie :) jak odbiorę podzielę się fotkami. 

daj fotki jak wyszło, w sumie to też zalezy mi tylko na podratowaniu kierowcy strony.  To w komforcie gdzie sprzedaja panele i dywany mają takie usługi?

Opublikowano

Mają wykładzinę samochodową, docinają na wymiar i obszywają jak maszyna podjedzie raz na tydzień jakoś. Jako, że mały wymiar cena grosze. Odbiór mam we wtorek i naklejam "łatkę" na dywanik.

Opublikowano
7 godzin temu, golfagn napisał:

Mają wykładzinę samochodową, docinają na wymiar i obszywają jak maszyna podjedzie raz na tydzień jakoś. Jako, że mały wymiar cena grosze. Odbiór mam we wtorek i naklejam "łatkę" na dywanik

pochwal się jak odbierzesz

Opublikowano

Więc jednak chyba się nie pochwalę. Komfort najzwyczajniej mnie olał :) Jak się odezwą do poniedziałku to odbiorę, jak nie to kupuję nowe dywaniki od Petexa.

Opublikowano
Dnia 9.04.2017 o 17:44, Falcone napisał:

Miał ktoś te dywaniki? głównie chodzi mi o jakoś stoperów, bo z tych które teraz mam stopery poprostu powypadały... :facepalm:

http://allegro.pl/dywaniki-petex-audi-a4-b6-b7-z-podpietkiem-i6706275321.html

Ja mogę coś o nich napisać bo je kupowałem.

Kupiłem je dokładnie w lutym 2015 - do dnia dzisiejszego przebieg zrobiłem na nich 50k.

Jeżdżę na nich cały rok. Gumowych nigdy nie użytkowałem.

Piorę je jakoś co 6 miesięcy i odkurzam co 1-2 miesiące. Buty zawsze otrzepywane przed wejściem do samochodu :)

Po zakupie jakość akceptowalna, są w sumie najlepsze z jakimi miałem do czynienia z alledrogo. Wszystkie zawsze wytrzymywały u mnie góra rok. Te z tego co widzę na nich będzie to góra 3 lata przy jeździe przez cały rok.

Przez dwa lata nie zauważyłem zużycia od pięty w dywaniku, dopiero teraz w trzecim roku jest widoczny ślad po pięcie.

Jedyną rzeczą jaka mnie w nich denerwuje to to że się odkleja podstopnica w okolicy pięty (prawy górny róg). W tej chwili ją podklejam drugi raz w ciągu całego użytkowania i mam nadzieję że już wystarczy to końca trzeciego roku użytkowania.

Mocowania dywaników bez zastrzeżeń. Welur w dotyku ok. 

Jutro wrzucę zdjęcie dywanika od kierowcy bo aktualnie się klei.

dywanik.png

Ogólnie jestem z nich zadowolony. Pozostałe 3 dywaniki jak nowe.

Jak będę kupował za rok nowe dywaniki to prawdopodobnie kupię te same ale od razu chyba dam do przeszycia całą podstopnicę gdzieś u szewca żeby już się nic nie odkleiło i powinno być ok.

Nie mam porównania do ori. Chyba że ktoś ma ori po 4 latach użytkowania do pokazania. To wtedy można by było porównać bo cena wyjdzie podobna (oczywiście za sam przód)

Edytowane przez Robert_1980

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 12.05.2017 o 19:41, golfagn napisał:

Ponieważ miałem 3 dywaniki w idealnym stanie i kierowcy dziurą pod gazem od pięty postanowiłem go naprawić. 3 kawałki wykładziny do aut (2 na zapas) z docięciem na kształt wzmocnienia pod pięty z obszyciem poniżej 25zl w Komforcie :) jak odbiorę podzielę się fotkami. 

Dopiero dzisiaj odebrałem. Obsługa w Komforcie do bani. Wykonali podpiętki tak krzywo, że ich wyśmiałem. Miały mieć zaokrąglone brzegi a dali 90 stopni. Dali mi te dywaniki obszyte darmo w końcu. I tak trafią do kosza, bo taki podpiętej wygląda masakrycznie słabo. 

Jednym słowem kupuję petexy nowe :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Troche dołącze do dyskusji, powiem tak, miałem rózne dywaniki w VW Passacie Petexy, inne....

Skończyłem na ORI, tym co załuja kasy, niech poszukaja ladnych uzywek ori, troche drozsze od nowych nie ori :/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ile komplet ori kosztuje w aso? jakies numery seryjne? są jakies kolory ? sam szukam czegoś ale wszystkie które nie są ori mnie nie przekonują jakoś. Ma ktoś fotkę nowych ori a aso?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8/21/2017 o 14:55, jaco124 napisał:

ile komplet ori kosztuje w aso? jakies numery seryjne? są jakies kolory ? sam szukam czegoś ale wszystkie które nie są ori mnie nie przekonują jakoś. Ma ktoś fotkę nowych ori a aso?

http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-przod-tyl-audi-a4-b6-b7-oryginal-i6753055497.html?fromVariant=6096793791

Opublikowano

a wiesz cos na temat oryginalnych welurowych bo z gumowmi nie ma problemu właśnie

Opublikowano

Żeby Cię nie skłamać, ale chyba jakoś 400zł chcieli w ASO w Łodzi. Ponad.

Opublikowano
W dniu 8.01.2009 o 18:47, wojtek555 napisał:

kmplet oryginałów wyniesie ponad 200, za mniej niż połowę tej ceny można mieć PETEXy, szczerze polecam. Jedyne czym ustępują to gorszym wyglądem - zwykła regularna krata. Funkcjonalnie spełniają swoją rolę, nie śmierdzą, są wytrzymałe. Polecam.

komplet oryginału to prawie trzy stówki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.09.2017 o 19:29, ryba777 napisał:

W dniu 19.09.2017 o 19:29, ryba777 napisał:

petex nie ma wyglądu. Lepiej dołożyć i kupić orginał

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Macie jakieś sprawdzone welury zbliżone grubością i materiałem do ori tak by nie był ten taki nitkowaty ostry materiał? bo muszę jakieś zamówić miałem z allegro takie za 70/80 zł i po półtorej  roku od kierowcy się przedziurawił już trochę 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do użytkowników gumowych dywaników Geyer & Hosaja  - sprawdzają się Wam? Nie zużyły się przedwcześnie?
Myślę je właśnie nabyć

Opublikowano

Mam je od jakiegoś miesiąca. Dopasowane dobrze, mi się podobają, ale śmierdziały okrutnie...

Opublikowano

mam petexy i dużo moich znajomych dopasowane idealnie nie śmierdzą i są trwałe

Opublikowano
W dniu 8.12.2017 o 18:30, adrian_pt napisał:

Mam je od jakiegoś miesiąca. Dopasowane dobrze, mi się podobają, ale śmierdziały okrutnie...

Właśnie dotarły do mnie Geyer & Hosaja i powiem szczerze, że są prawie bezwonne. Może to kwestia partii?

edit. jednak nie są bezwonne. 
Wziąłem je na noc do domu i w dużym pomieszczeniu zapach jakoś się rozszedł. W aucie niestety je czuć, ale nie jakoś strasznie.

Edytowane przez jolley

Opublikowano

Możliwe. Moje spędziły noc na balkonie a i tak przez tydzień w aucie ryj wykręcało...