Chat Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 30.03.2022 o 22:51, sosim napisał: Zrobiło Ci się? Ostatnio nawet usunąłem i dodałem użytkownika głównego na nowo, ale niestety nie pomogło. Wciąż co 1-2 dni mam atak tych komunikatów. Przez myAudi wszystko poprawnie działa. Może wina softu, chyba nie był aktualizowany od 2021 roku. Dopiero pomoc Usług Cyfrowych Audi pomogła, coś wpisali na sztywno, zweryfikowali przez kamerkę, i ruszyło w aucie. Wcześniej mieli problemy z serwerami. W A4 (2019) rzeczywiście Audi Connect było od początku, po ustanowieniu użytkownika głównego, aktywacji przez Internet zaczęło działać. W A3 z (2022) po aktywacji wszystkie funkcje związane z Audi Connect muszą się zainstalować. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez Chat 1
vvv Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Ja mam dalej problem z aktualizacją... wrzuciłem na pendrive, ale za każdym razem jak próbuję zaktualizować to wyskakuje komunikat, że już trwa inna aktualizacja.
Muskel1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 1 minutę temu, vvv napisał: Ja mam dalej problem z aktualizacją... wrzuciłem na pendrive, ale za każdym razem jak próbuję zaktualizować to wyskakuje komunikat, że już trwa inna aktualizacja. Poszukaj w ustawieniach mmi wyłączenie modułu danych. W przedliftach jest taki podpunkt. Wyłącz moduł danych to powinno przerwać próbę aktualizacji OTA. Może wtedy pójdzie z pendriva.
Muskel1 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Tutaj dla posiadaczy diesla i AdBlue nowy tutorial. 2
michał69 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Witam zamierzam wymienić moje B8 na b9 gdzie mogę znaleźć informacje na temat wersji i różnic wyposażenia. Np. czym będzie różnić się wersja sport-line od S-Line oprócz oczywiście zderzaków,listew itd.
duzy616 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Szukam rzetelnych informacji na temat prześwitu w a4 b9 Na autocentrum piszą: - avant 160 mm - avant lift 120 mm - allroad 184 mm - allroad lift 205 mm Czy dane są prawdziwe? Jeżeli tak to, pewnie auta poliftowe mają inne zawieszenie itd.
sosim Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Ktoś wie na szybko czy przy wyłączonym zapłonie wideorejestrator podłączony do gniazda 12V będzie rozładowywał akumulator? Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez sosim
sowiq Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Nie. Jak wyłączysz zapłon, to prąd z zapalniczek znika. 1
Góral65 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Proszę o informację co to za system driver assistance, w czym pomaga?, auto nie ma aktywnego tempomatu tylko 4 kamery przednią, tylną oraz dwoma bocznymi. Auto to Q5 80A ale jest to chyba to samo co B9
mariusz36 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Góral65 napisał: Proszę o informację co to za system driver assistance Asystent pasa ruchu . Mówiąc krótko - utrzymuje auto miedzy pasami na drodze . Na krótki czas można nawet puścić kierownicę i auto pojedzie zgodnie z kierunkiem jazdy . Nie musi być aktywnego tempomatu . Działa z kamery nad lusterkiem , ale trzeba aktywować , w USA nie był pewnie aktywny . W Kanadzie pewnie też . No chyba że jest aktywny bo auto narazie stoi , a działa dopiero po wyżej 60 km/h Fajnie jak ma do tego odpowiedni przycisk na manetce kierunkowskazów bo można go wyłączyć / włączyć . Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez mariusz36
M4R1O Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) 39 minut temu, mariusz36 napisał: Asystent pasa ruchu . Mówiąc krótko - utrzymuje auto miedzy pasami na drodze . Na krótki czas można nawet puścić kierownicę i auto pojedzie zgodnie z kierunkiem jazdy . Nie musi być aktywnego tempomatu . Działa z kamery nad lusterkiem , ale trzeba aktywować , w USA nie był pewnie aktywny . W Kanadzie pewnie też . No chyba że jest aktywny bo auto narazie stoi , a działa dopiero po wyżej 60 km/h Fajnie jak ma do tego odpowiedni przycisk na manetce kierunkowskazów bo można go wyłączyć / włączyć . nie tylko asystent. Zakres informacji wyświetlanych jest w dużej mierze zależny od wyposażenia. Szeroki opis jest w instrukcji obsługi. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez M4R1O 1
Góral65 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Dzięki Panowie, autko dopiero jedzie będzie za dwa miesiące. Według Vinu ma asystent zmiany pasa ruchu, ale nie ma asystenta pasa ruchu
mariusz36 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 12 minut temu, Góral65 napisał: Według Vinu ma asystent zmiany pasa ruchu, ale nie ma asystenta pasa ruchu Jak przyjedzie to parametryzacja kamery zrobić , zakodować i powinno być - asystent pasa , znaki .
M4R1O Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 32 minuty temu, Góral65 napisał: Dzięki Panowie, autko dopiero jedzie będzie za dwa miesiące. Według Vinu ma asystent zmiany pasa ruchu, ale nie ma asystenta pasa ruchu To dwie osobne funkcje. Asystent zmiany pasa ostrzega przed niekontrolowanym zjazdem z prawidłowego toru jazdy - pasa którym jedziesz. Asystent pasa ruchu utrzymuje samochód w pasie którym się poruszasz. Tym samym wg danych z VIN nie masz przycisku na manetce kierunkowskazu. Co prawda można zakodować asystenta pasa ruchu na stałe, ale dla mnie to drut system
misku Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 59 minut temu, M4R1O napisał: Asystent zmiany pasa ostrzega przed niekontrolowanym zjazdem z prawidłowego toru jazdy - pasa którym jedziesz. Asystent pasa ruchu utrzymuje samochód w pasie którym się poruszasz. Dokładnie tak. Dla doprecyzowania: asystent zmiany pasa ostrzega migającym światełkiem na lusterkach zewnętrznych, asystent pasa ruchu koryguje tor jazdy ingerując w ruchy kierownicą (czasem bywa to bardzo denerwujące ).
Góral65 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Miałem auta z obydwoma systemami i są mi znane tylko nie wiem za co odpowiada wyświetlana wizualizacja ze zdjęcia, wygląda jak przy aktywnym tempomacie którego nie ma w tym aucie. nie ma też wg vinu asystenta pasa ruchu ale jeśli można go skalibrować i zakodować to będzie super.
mariusz36 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) 10 godzin temu, Góral65 napisał: Miałem auta z obydwoma systemami i są mi znane tylko nie wiem za co odpowiada wyświetlana wizualizacja ze zdjęcia, wygląda jak przy aktywnym tempomacie którego nie ma w tym aucie. nie ma też wg vinu asystenta pasa ruchu ale jeśli można go skalibrować i zakodować to będzie super. Aktywny tempomat podobnie wygląda , ale tam masz jeszcze miedzy tymi liniami linie poprzeczną która pokazuje odległości od poprzedzającego auta . Tu te linie które teraz masz na szaro po aktywacji i przekroczeniu ok. 60 km /h będą zapalać się na zielono . ( w zależności od namalowanych pasów ) . Jeśli masz kamerę nad lusterkiem to jest szansa że można to aktywować . Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez mariusz36
Góral65 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 9 godzin temu, mariusz36 napisał: Aktywny tempomat podanie wygląda , ale tam masz jeszcze miedzy tymi liniami linie poprzeczną która pokazuje odległości od poprzedzającego auta . Tu te linie które teraz masz na szaro po aktywacji i przekroczeniu ok. 60 km /h będą zapalać się na zielono . ( w zależności od namalowanych pasów ) . Jeśli masz kamerę nad lusterkiem to jest szansa że można to aktywować . Dzięki za info, tak jak pisałem auto dopiero płynie, ale vg vinu ma cztery kamery to może uda się tą funkcję aktywować, jeszcze jedno pytanko czy tą kalibrację zrobi VCDS-em czy tylko wizyta w ASO?
mariusz36 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) 37 minut temu, Góral65 napisał: jeszcze jedno pytanko czy tą kalibrację zrobi VCDS-em czy tylko wizyta w ASO? Robisz parametryzacje VCP i kodujesz . Po zdjęciach zobaczysz czy masz kamerę nad lusterkiem .Te cztery kamery to pewnie w lusterkach , przednim grillu i z tyłu (360 ) . Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez mariusz36
Rekomendowane odpowiedzi