sk baton Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Własnie tak zrobiłem dziasiaj . 130 zika z filtrem+ dojdzie koszt zakupu osłony pod silnik po jest popękana , dodatkowy koszt :frown: [ Dodano: 15-03-2007, 18:50 ] No tak Mrog gosiu mówi że to 2006 rok Jak wymieniał olej :eek: ja mu pokazuje wydech cały pordzewiały ale jeszcze nie pryka :exclaim: to powiedział ze jakas baba jeżdziła bo nawet fotele nie sa wypierdziane
MarEsp Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 No dobra a co z silnikami 1,8 turbo - benzyna Mój ma przebieg około 200 tys. Kupiłem go od poprzednika ,który miał go nie cały rok i wogóle nie wymieniał oleju. Turbo musi być czymś smarowane ... Wątpię żeby półsyntetyk a tymbardziej mineral dał z tym sobie radę . Ja zalałem syntetykiem BP na razie nie cieknie ale zastanawiam się czy po około 1 tys km i wypłukaniu poprzedniego syfu - nie spuścić go i zalać półsyntetykiem, żeby nie rozszczelnić. Co wy na to ? Dodaję że będę robił niedługo rozrząd i może przy okazji uszczelnienia na wale i inne porobić co by można było lać syntetyka ?
marewel Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zacznijmy od tego ze olej dobiera sie od temp.zewnetrznej wiec w niemczech jezdza sobie na mineralnym 15w40 bo u nich w zimie jest -5.
Gość spedyt Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zacznijmy od tego ze olej dobiera sie od temp.zewnetrznej wiec w niemczech jezdza sobie na mineralnym 15w40 bo u nich w zimie jest -5. A skąd te wnioski że w niemczech nie ma zimy? Przecież t nie Hiszpania U nich jest zima taka sama jak u nas, tylko nie zaskakuje drogowców
pre_pl Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zacznijmy od tego ze olej dobiera sie od temp.zewnetrznej wiec w niemczech jezdza sobie na mineralnym 15w40 bo u nich w zimie jest -5. kto niby jeździ na mineralu... ? Niemcy jeżdzą na tym co fabryka każe, a to nie jest minerał.
witux Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Dołączam się do tematu. Sprowadziłem auto i niewiem jaki olej był lany, więc co zalać ? i jaki radzicie do tego silnika (producent)?
Gość spedyt Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Dołączam się do tematu.Sprowadziłem auto i niewiem jaki olej był lany, więc co zalać ? i jaki radzicie do tego silnika (producent)? Syntetyczny a producenta to wybierz sam po lektrze całego tematu
witux Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Dołączam się do tematu.Sprowadziłem auto i niewiem jaki olej był lany, więc co zalać ? i jaki radzicie do tego silnika (producent)? Syntetyczny a producenta to wybierz sam po lekturze całego tematu Ale auto ma już ponad 200tys przebiegu, czy napewno syntetyk lać ? Starsze silniki mają odłożone osady nagaru, szczególnie na krawędziach, które przy zastosowaniu oleju syntetycznego zostają wymyte i są puszczone w obieg. Mogą dostać się na powierzchnie tłoków i panewek, gładzi cylindra i je uszkodzić lub zarysować. A więc ?
Gość spedyt Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Starsze silniki mają odłożone osady nagaru Jak było jeżdzone na syntetyku to nie ma nagaru, a 200 tyś to nie jest stary silnik. Jak chcesz nalać mineralny olej to możesz się spodziewa że szybciej zabijesz silnik A więc?
Szewczenko7 Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Najlepszym rozwiazaniem bedzie polsyntetyk
witux Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Najlepszym rozwiazaniem bedzie polsyntetyk Też tak myślę tylko chciałem wsparcia Który z tych zalać ? Mobil S, Shell Helix Plus, Lotos ?
sisi1977 Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 kto ma czas niech poczyta :biggrin: http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=5750
kuzia1 Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Witam ostatnio zmienialem sobie olej tez nie wiedzialem co bylo wczesniej lane. Moje autko ma 200tys przebiegu i zalalem Mobil semi i od razu inna praca takze ja polecam semi
Szewczenko7 Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Który z tych zalać ?Mobil S, Shell Helix Plus, Lotos ? Mobil S jednogłosnie
witux Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Ok, będę lał MOBIL-S , tylko czy kupować na takich aukcjach czy normalnie w sklepie ? http://moto.allegro.pl/item179593032_mobil_super_s_10w40_4l_najlepsza_oferta.html
Gość spedyt Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witux na Allegro też można kupić, to zależy tylko od Ciebie
witux Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witux na Allegro też można kupić, to zależy tylko od Ciebie Ale 100% pewności nie masz
Gość spedyt Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Nie wiem ile kosztuje taki olej w sklepie, ale troszeczkę nie podoba mi się cena i komentarze w stylu braku daty produkcji i terminu ważności na opakowaniu
Rekomendowane odpowiedzi