Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RS4 Avant 2.9 TFSI Glacier white - odebrana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marzenie:) tylko jednak koniecznie czarne:D i Gratulacje furaka:) teraz to chyba najdłuższe 3 miesiące przed tobą:D

Opublikowano

gratki! bez dwóch zdań. W końcu RS, którym będzie można zrobić 500KM na baku po autostradzie :P

BTW. dopiero teraz skojarzyłem znajomą twarz ..:: Platinium Forumus ::.. czytając wątek "co zamiast STI MY15" ;)

Opublikowano

Gratulacje! No i życzę dużo wytrwałości w oczekiwaniu a jak już odbierzesz to dużo cierpliwości... dla Twojej żony :grin:

Opublikowano

gratulacje zakupu! męski wybór :kox:

17 godzin temu, Kosmita napisał:

EDIT: a u nas właśnie też wrzucili konfigurator RS-y na stronę :) Idę się pobawić :)

polski konfigurator jest już od piątku ;) moja konfiguracja wyszła na ok 501 000 ;) więc jeszcze nie tak źle..

Opublikowano
2 godziny temu, jedrekx napisał:

gratulacje zakupu! męski wybór :kox:

polski konfigurator jest już od piątku ;) moja konfiguracja wyszła na ok 501 000 ;) więc jeszcze nie tak źle..

Jest od piątku ale mi w weekend błąd wywalało cały czas i wyrzucało z konfiguratora, a właściwie nie mogłem w niego wejść. Wczoraj zrobiłem dwie konfiguracje pod siebie i oszczędniejsza wyszła 530, ta docelowa prawie 600. No nic. Będę się zastanawiał. Pewnie RS5 sportback będzie dla mnie fajniejszy i w tej samej cenie. Czekam na warunki finansowe Panamery i na wejście A7, a właściwie S7 do konfiguratorów i w przyszłym roku będzie trzeba coś mądrego wymyśleć. 

Opublikowano
  • Autor

Jak robię konf. na Audi.pl to wychodzi 570K pln. Uff pojechali trochę z tymi cenami ........Problem w tym że w B9 musisz mieć wyposażeni inaczej to nie ma sensu.

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisałem wcześniej, albo gdzieś indziej - b9 za 150 tys. można kupić, pytanie: po co? Wolałbym fajnego Superba wtedy wziąć.

B9 opłaca się kupić żeby była jako tako sensowna od 250k, S4 od ok. 400, a RS4 od 500. Poniżej tych kwot w sumie bez sensu kupować. Lepiej zejść poziom niżej i dobrać żeby to wyglądało jakkolwiek.

Chociaż z drugiej strony jak mówią Szkoci o Whisky - Nie ważne jak (np. 25 letnią single malt w drinku z colą) ważne żeby pić :) Więc i w Audi nie będą płakać jak ktoś golasa zamówi.

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano

Gratulacje!  Fura pierwsza klasa i kolor biały też dobry wybór praktyczny i ładny :) Jak pojezdzisz daj znać co z tym silnikiem jakie odczucia jak przyspiesza itd. 

Opublikowano

Piękna.

Jaki rabat Ci dali ??

Opublikowano
7 minut temu, rodosbwa napisał:

Gratulacje!  Fura pierwsza klasa i kolor biały też dobry wybór praktyczny i ładny :) Jak pojezdzisz daj znać co z tym silnikiem jakie odczucia jak przyspiesza itd. 

Będzie przepaść. S4 b9 jeździ tak jak RS4 b8. Więc RS4 b9 będzie wymiatać. No i po opiniach nowego RS5 będzie to normalny też samochód użytkowy tzw. daily car bez żadnych wyrzeczeń. 

Opublikowano

rozbiłeś Pan bank :kox: 

Właśnie to mi się podoba w nowych RSach, łącznie z obecnym RS6/RS7 że nie sa to auta tylko dla zakręconych freak'ów tylko dla zwykłych ludzi. Da się tym jeździć na codzień bez wyrzeczeń a co najlepsze z umiarkowanym spalaniem. Pewnie nie uwierzycie ale RS7 MY2015 kuzyna ma średnie spalanie 13,5/100km. 

Opublikowano
rozbiłeś Pan bank :kox: 

Właśnie to mi się podoba w nowych RSach, łącznie z obecnym RS6/RS7 że nie sa to auta tylko dla zakręconych freak'ów tylko dla zwykłych ludzi. Da się tym jeździć na codzień bez wyrzeczeń a co najlepsze z umiarkowanym spalaniem. Pewnie nie uwierzycie ale RS7 MY2015 kuzyna ma średnie spalanie 13,5/100km. 
Ja mam w 3.0 tdi średnie ponad 9L i połowę koni rs7 :-D Także jak widać rs zmierzają w dobrym kierunku oby tak dalej! Zachodzi pytanie jak z dźwiękiem silnika przy tym downsizingu..

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, rodosbwa napisał:

Ja mam w 3.0 tdi średnie ponad 9L i połowę koni rs7 :-D Także jak widać rs zmierzają w dobrym kierunku oby tak dalej! Zachodzi pytanie jak z dźwiękiem silnika przy tym downsizingu..

o dźwięk to się nie martw. Po pierwsze w RS4 możesz domówić sportowy wydech (nie mylić ze sportowymi końcówkami, które też można domówić), który gra agresywniej od serii, a po drugie teraz z R4 robią Ci dźwięk V8 albo V12 co tylko życzysz :) I dla ucha nie ma różnicy żadnej.

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
o dźwięk to się nie martw. Po pierwsze w RS4 możesz domówić sportowy wydech (nie mylić ze sportowymi końcówkami), który gra agresywniej od serii, a po drugie teraz z R4 robią Ci dźwięk V8 albo V12 co tylko życzysz [emoji4] I dla ucha nie ma różnicy żadnej.
Nic tylko brać rsa :-D. Przy okazji nowy rs4 będzie lepiej spisywał się na torze bo zawsze to mniej kg z przodu przez silnik 2.9 l. Jak byłem na torze w Poznaniu to audi rs6 c6 przez ten ciężki silnik krecily bardzo słabe czasy mimo iż mocy było dużo w zapasie. Co do wydechu to zapewne dźwięk jest z głośników wspomagany?

Opublikowano
Jak robię konf. na Audi.pl to wychodzi 570K pln. Uff pojechali trochę z tymi cenami ........Problem w tym że w B9 musisz mieć wyposażeni inaczej to nie ma sensu.

Ale Twój w Norwegii pewnie z 60% droższy??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
9 minut temu, Krumak napisał:

Ale Twój w Norwegii pewnie z 60% droższy??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Seria miala kosztowac cos okolo 1kk NOK

Wiec + dodatki mysle, ze wyszlo okolo 1,2-1,4kk NOK

Edytowane przez Kooga

Opublikowano
  • Autor

Dobrze muslislisz wyszlo 1,4 a po rabatach 1,2 kk nok. S4 mogłem mieć za 1,0 a w tym wypadku nie bylo się co zastanawiać. Roznica w osiagach jest ale nie jakaś potworna to S4 też jest szybkie ja po prostu kocham wygląd RSow  z tymi nadmuchanymi blotnikami.

Przed zamówieniem jeździłem Nowym RS5 i z tym nowym motorem auto idzie strasznie ale największe różnica w stosunku do S4 jezt taka że 2.9 TFSI kręci się wyżej i jest mocniejszy w górnym zakresie obrotów. To co przemawia też za RS poza wyglądem to nowe zawieszenie DRC które w RS5 jest zkalibrowane wręcz fantastycznie.W trybie Komfort auto tłumi jak wysokiej klasy limuzyna a w Sport jest twardo tak jak powinno być.

Opublikowano

Witaj, 

Gratulacje auto poezja :D

BTW. Do białego pakiet carbon też by pasował.

Pozdrawiam

Opublikowano

Graty zamówienia, teraz byle do odbioru oraz liczyć na to, ze nie zmienia terminu :P  fajnie, że jasny kolor bo eksponuje wszystkie detale :) 

Przy Nardo Grey tez dobrze by wyglądał. Oglądałem rs3 w tym kolorze i jak dla mnie petarda :kox: 

p.s czekam na fotki jak będzie po zjeździe z platformy :decayed: 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, turdzi napisał:

Dobrze muslislisz wyszlo 1,4 a po rabatach 1,2 kk nok. S4 mogłem mieć za 1,0 a w tym wypadku nie bylo się co zastanawiać. Roznica w osiagach jest ale nie jakaś potworna to S4 też jest szybkie ja po prostu kocham wygląd RSow  z tymi nadmuchanymi blotnikami tak więc w praktyce niewiele drożej niż w PL.

Przed zamówieniem jeździłem Nowym RS5 i z tym nowym motorem auto idzie strasznie ale największe różnica w stosunku do S4 jezt taka że 2.9 TFSI kręci się wyżej i jest mocniejszy w górnym zakresie obrotów. To co przemawia też za RS poza wyglądem to nowe zawieszenie DRC które w RS5 jest zkalibrowane wręcz fantastycznie.W trybie Komfort auto tłumi jak wysokiej klasy limuzyna a w Sport jest twardo tak jak powinno być.