Vitrus Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 ADHDmfe ale tam jest po otwaraciu danych drzwi albo obojetnie ktorych. A ja chce aby z lampka sie zapalaly
ADHDmfe Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 żeby ściemniało się się razem z lampką z podsufitki?
fanthomas18 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Michał żeby zapalało Ci się z lampką podsufitki to musiałbyś podpiąć się pod + w lampce podsufitki, tak mi się wydaje:wink:
Vitrus Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 fanthomas18 mi się wydaje ze plus jest taki jaki w opisie bo jest stały, a zmienić trzeba podłaczenie minusa na jakiś kabel od lampki tylko który to ;
fanthomas18 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Kolego, wytłumacz mi dokładnie co chcesz osiągnąć bo nie do końca rozumiem, Ty chcesz żeby lampki zapalały Ci się po otwarciu drzwi razem z lampką podsufitki czy żeby zapalały się jak zapalisz ręcznie lampkę- w pozycji "1"?
ADHDmfe Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Ledy to 3M o ile mam dobre info można je dostać w każdym markecie budowlanym ;P, mi leżały z kiedyś jak dostałem od kumpla.
fanthomas18 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 3M to chyba oznaczenie tej taśmy do przyklejenia a nie ledów:decayed:
ADHDmfe Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 kumpel mi mówił, że sam tak kupił zadając pytanie o "diody 3m) , nie wiem nie zakładam sobie takich bajerów na co dzień i nigdy tego nie miałem okazji kupować ;p jest to pasek diod izolowanych (zatopione w silikonie)
Vitrus Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 fanthomas18 Najlepiej bym chcial aby działało po otwarciu drzwi i wlaczeniu lampki w poz. 1.
fanthomas18 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Trudny temat:wink: Żeby zapalało Ci się w pozycji 1 musisz mieć stały plus i stałą masę z lampki podsufitki, czyli samo to da radę podłączyć bez problemu:wink: a do podłączenia tego po otwarciu drzwi potrzebujesz stały plus i masę po otwarciu drzwi, samo to też podłaczysz bez problemu ale problem robi się jak chcesz to podłączyć razem, bo musiałbyś mieć lampki 3-pinowe w drzwiach, czego nie było w B5, wydaje mi się, że jakimś takim łatwym sposobem, bez druciarstwa nie da rady tego tak podłączyć Spróbuję coś porozkminiać jeszcze:wink:
Vitrus Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Jak byś coś wymyślił to bylo by fajnie, czasem przydalo by sie to światło z przełacznika. No i po otwarciu drzwi tez fajny efekt ;D
szymon441992 Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 Ja z przodu zrobiłem po otwarciu drzwi a z tyłu na przełączniku albo po otwarciu drzwi albo cały czas albo wyłączone. A z przodu które się otworzy drzwi z tej strony świeci
przemek11 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Narazie tylko od strony kierowcy ori lampka ori miejsce na lampke wtyczka (przy nogach kierowcy) przewody pod ktore trzebe sie wpiac (w zaleznosci kto jak chce to podlaćzyć) kostka od strony pasazera znajduje sie w tym samym miejscu i trzeba wpiac sie w te same przewody) w tą kastkę mogę się wpiąć lampkami z przodu strona kierowcy jak i pociagnać kable z tej kostki na tył strona kierowcy i po 2 stronie to samo? czy ta kostka dotyczy tylko drzwi z przodu? dpdam ze ori nie mam lampek i chciałbym takie założyć żeby świeciało po otwarciu drzwi
Garet Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Panowie do których kabli lampki podsufitki w przedlifcie sie wpiąć żeby lampka działała po ostwarciu drzwi, lampka srodkowa oswieca mi sie tez jak otworze auto pilotem, lampka się rozswietla, i chce uzyskac ten sam efekt, po zamknieciu drzwi swieci dalej i po zamknieciu pilotem wygasa.
prezesik18 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja przeciągnąłem przewód głośnikowy 2x0,35mm2 z lampki centralnej podsufitką a następnie pod słupkiem w okolice wszystkich kostek z lewej strony nóg kierowcy. W tamtym miejscu podłączyłem do niego przewody z oświetlenia nóg kierowcy i pasażerów. Przewód przy lampce przylutowałem do blaszek, tak aby oświetlenie nóg działało kiedy włączę manualnie górną lampkę.
Vitrus Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Trzyma się dobrze spoiwo tych blaszek ?
prezesik18 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Trzyma się ok. Dodam że wcześniej kawałek blaszki potraktowałem papierem ściernym, odtłuściłem, nałożyłem troszkę kalafonii, zabieliłem (dałem cynę żeby złapało), końcówki kabli też pocynowałem, zabieliłem i potem zlutowałem ze sobą. Dodam że bez przeszlifowania i wysmarowania kalafonii lut nie chciał złapać i po prostu spływał.
ztr Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam serdecznie... posiadam audi a4 b6 avant z 2001r. Chcialem sie dowiedziec gdzie dokladnie sie podpiac w podsufitce do lampki tzn ktore kable lub do ktorej kostki pod nogami i do ktorych kabli? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi