Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S LINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo, że ori, głupie pytanie. ..

Opublikowano

zgadza się głupie pytanie, wiadomo, że ori nic nie przebije :D

ja mam obecnie taką za 80zł z mieszkiem z allegro i wygląda naprawdę ładnie, zobaczymy jak z wytrzymałością/ścieralnością.

jak nie zda egzaminu to jazda po ori :)

Opublikowano

Jest ktoś na forum co obszyje gałkę? chcę zmienić nakładkę na ręczny na perforowaną i chciałbym aby się to zgrywało wszystko. A nie każde z innej parafi.

Opublikowano

Czy ktoś z Was montował gałke od A4 B8/A6C6/A5/Q7 itd?

Opublikowano

Ja mam z B8 - link do tematu w podpisie.

Opublikowano

Koledzy, jak gałka s-line wyglada to wiemy, (dodam ze w ogloszeniu jest z a4 b7)

Ale przegladajać ogloszenia, natknałem się na taka, może mi ktoś powiedzieć co to za gałka, skąd z jakiego modelu itd itd?

gałka.jpg

Opublikowano

Witam, koledzy kupiłem gałkę sline lecz ma lekko wytarty , złuszczony chrom na dekielku. Jest na to jakieś rozwiązanie?

Opublikowano

ja nawet nie uporałem się ze zdjęciem tej czarnej plastikowej osłonki. Czy ktoś może powiedzieć jak to zdjąć  ?

WP_20170714_004.jpg

Opublikowano

Podgrzej suszarką albo opalarką, trochę zmięknie i powinno zejść

Opublikowano

lekko podgrzać i ciągnąć w dół. A czy trzeba najpierw przekręcić  w którąś stronę ?

Opublikowano

w moim przypadku wystarczy przekręcić tą plastikową osłonkę w lewo i wyciągnąć gałkę z mieszkiem ciągnąć w górę. Nie ma u mnie tej opaski metalowej

Opublikowano

Czy ktoś zna średnicę otworu w gałce a4 b6? Chcę zamówić nowy zamiennik ale są dwie średnice do wyboru (12 i 20)

Opublikowano
W dniu 3.09.2017 o 14:33, zombek23 napisał:

Czy ktoś zna średnicę otworu w gałce a4 b6? Chcę zamówić nowy zamiennik ale są dwie średnice do wyboru (12 i 20)

Wydaję mi się, że 12.

IMG_6845 (2).JPG

U mnie też już zmieniona :decayed: 

O wiele lepiej wygląda.

Opublikowano

Czy jest duża szansa na połamanie wyjmowanych części ? czy wszystko sprawnie idzie ?

Opublikowano
Godzinę temu, gardom napisał:

Czy jest duża szansa na połamanie wyjmowanych części ? czy wszystko sprawnie idzie ?

U mnie szło bez żadnych przeszkód, nie trzeba tutaj używać jakiejś siły. No chyba, że na końcu jak będziesz taki klipsik zaciskał kombinerkami po założeniu nowej gałki :) 

Opublikowano

Ja zawsze się boje o te plastiki. Może powinienem żonę poprosić - kobiety z natury są bardziej delikatne :)

Opublikowano
1 godzinę temu, gardom napisał:

Ja zawsze się boje o te plastiki. Może powinienem żonę poprosić - kobiety z natury są bardziej delikatne :)

Nie ma potrzeby, wszystko ładnie wyskakuje z zatrzasków jesli nie ciągniemy z Bog wie jaka siła ;)

Opublikowano

Dlaczego nigdzie nie ma gałek w kamucie....Też bym sobie odświeżył ale nigdzie jeszcze się nie spotkałem z czymś takim...Tylko czarne i szare a kamut to chyba jedynie oddać do obszycia :D

Opublikowano
7 minut temu, ParasoleK napisał:

a kamut to chyba jedynie oddać do obszycia :D

Albo kupić na aliexpress☺

Opublikowano

nie widziałem :D jak znajdziesz, jesteś mistrz :-)