vofrrn Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Witam. Wczoraj oświeciła mi się taka kontrolka, od razu zgasiłem samochód, po chwili sprawdziłem poziom oleju, ale ten jak najbardziej w normie. Szukałem na internecie co to za kontrolka, ale się nie doszukałem. A zatem powiedzcie mi czy to coś poważnego
przem8 Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Mało oleju silnikowego. Jak jest stan to trzeba się przyjrzeć czujnikowi w misce.
vofrrn Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Opublikowano 10 Maja 2018 1 minutę temu, k232 napisał: O którą Ci chodzi ? O tą na komputerze
k232 Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Szukałeś na necie i nie znalazłeś nic na temat świecącej kontrolki oleju ? Coś słabo szukasz bo internety od tego puchną no ale, masz napisane od Przema co robić.
Rafal-p Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Też raz na jakiś czas mi wyskakuje ta kontrolka mimo ze stan oleju mam w normie. W moim przypadku pomaga odłączenie akumulatora na kilka sekund i później mam długo spokój.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rafal-p Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Też raz na jakiś czas mi wyskakuje ta kontrolka mimo ze stan oleju mam w normie. W moim przypadku pomaga odłączenie akumulatora na kilka sekund i później mam długo spokój.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wesz82 Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Czyste lenistwo raczej... Jest multum info o tym ze czujnik w misce zdycha.padnie któregoś dnia i bedzie tak ciagle na zegarach...
Luxon22 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Witam Podpinam się do tematu, też miałem owy problem lecz po wymianie czujnika pali mi się teraz olejarka z napisem sensor, otwieranie klapy nie pomaga... Poziom oleju w normie. Ktoś może ma jakiś pomysł ??
Fifiński Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 5 godzin temu, Luxon22 napisał: Witam Podpinam się do tematu, też miałem owy problem lecz po wymianie czujnika pali mi się teraz olejarka z napisem sensor, otwieranie klapy nie pomaga... Poziom oleju w normie. Ktoś może ma jakiś pomysł ?? Sprawdź wtyczkę lub przewody, po prostu nie ma sygnału z tego czujnika.
Lukasz_mk2 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 W dniu 10.05.2018 o 21:13, Rafal-p napisał: Też raz na jakiś czas mi wyskakuje ta kontrolka mimo ze stan oleju mam w normie. W moim przypadku pomaga odłączenie akumulatora na kilka sekund i później mam długo spokój. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk jak na mój gust to problem nie jest rozwiązywany przez odłączenie akumulatora tylko od podnoszenia maski. Jak zapala się ta kontrolka to po zgaszeniu auta i podniesieniu maski kontrolka znika, a że u ciebie pojawia się po jakimś czasie to raczej wina czujnika w misce, jak ktoś to już wcześniej pisał.
Rekomendowane odpowiedzi