Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Tarcze + klocki - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czy swap na 312 zmiesci sie na 15'' feldze?

Nie mieści się min 16"

Opublikowano

nie , nie mieści min. 16 cali

panowie

dzisiaj dojechały klocuszki Textar przód i tył :naughty::kox: [br]Dopisany: 02 Kwiecień 2009, 14:30_________________________________________________gładki zimmerman jednak bedzie testowany z klockami Textar

Opublikowano

nie , nie mieści min. 16 cali

panowie

dzisiaj dojechały klocuszki Textar przód i tył :naughty::kox: [br]Dopisany: 02 Kwiecień 2009, 14:30_________________________________________________gładki zimmerman jednak bedzie testowany z klockami Textar

Mozna wiedzieć ile takie klocki kosztują???

Opublikowano

klocki przód to cena 180zł

klocki tył to cena 85zł

Opublikowano

Witam szukam czegoś na tył do swojego.

Na miejscu w sklepie mają tarcze Remsa i klocki Textar'a.

Ujdzie takie połączenie czy szukać innych tarcz ? Klocki to wiem, że są spoko bo takie mam teraz :decayed:

Opublikowano

Przypuszcza że niezależnie od wersji silnika wychodziły AEB z czujnikami lub bez i dlatego najlepiej zaglądnąć i sprawdzić czy jest kabelek przy klockach. Jeżeli są to klocuszki z aukcji będą oki. Ja wymieniałem zestaw w tamtym tygodniu tzn. tarcze TRW + klocki Textar z czujnikami. Miały być Zimmermany ale nie było i znajomy dał mi TRW. Narazie docieram, pojeździmy zobaczymy co to warte. :)

Opublikowano

Koledzy może wiecie czy a4 ADR 1.8 96rok ma czujniki w klockach z przodu ? czy chyba nie ma?

Opublikowano

Witam.

Podepnę się pod temat.Bede zmuszony wymienic tarcze i klocki w swojej niuni,gdyz przy hamowaniu mam wibracje i drgania kierownicy :( Do wyboru mam:

tarcze przod-ATE,BREMBO,FEBI;

tarcze tyl-ATE,BREMBO,LUCAS;

klocki przod-ATE,TEXTAR;

klocki tyl-ATE,Lucas.

Sklaniam sie do tarcz ATE i klocek Textar,ew.ATE.-moze byc taka kombinacja?

Zastanawiam sie tylko czy mam czujniki z przodu bo chce kupic wlasciwe i czy musze wymieniac wszystkie 4 sztuki tarcz z klockami??Poradzcie jak zrobic dobrze.

Pozdrawiam.Marcin.

Opublikowano

chyba dopiero od 99' byly montowane czujniki. Ja kupilem klocki i tarcze ATE na przod. Zobaczymy jak sie beda sprawowac

Opublikowano

Panowie wracam z opiniami na temat tarcz Zimmerman + klocek Saxid.

Powiem tak...nic nie bije, nie piszczy a do tego hamuje o niebo lepiej niż to co miałem do tej pory(tarcza TRW + klocek JURID).

Jedyny minus to trochę większe pylenie...ale coś kosztem czegoś :th:

pozdr

Opublikowano

klocek saxid pyli troche jednak

ja zdecydowałem sie jednak na test zimmermana z klockami Textar

zobaczymy co z tego bedzie

Opublikowano

Ja mam tarcze ATE + klocki Breck. NIeźle hamują i nie pylą tak straszliwie jak poprzednie które miałem...

Opublikowano

fakt trochę pylą ale i tak furka często myta, więc nie widać aż tak bardzo:)

Myślę, że kolejna wymiana okładzin będzie na Textara...zresztą potwierdzi się to jak Cristoforo dotrze swój komplet i wyda odpowiednią opinię :naughty:

Opublikowano

moje textary wytrzymały 12 tyś km :confused4:

Opublikowano

moje textary wytrzymały 12 tyś km :confused4:

przód czy tył????

Opublikowano

12tys.km to u mnie smiganie przez ponad rok czasu :decayed:

Opublikowano
przód czy tył????

przód i tak sobie myślę, że są nie za bardzo :gwizdanie:[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2009, 14:59_________________________________________________teraz mam na przodzie tarcze i klocki Ate standard jest o niebo lepiej niż textar, ale powyżej 200 km/ h mają już ciężko. Przelatałem na tym 17 tyś i tarcza ma lekki rancik, a klocków jest trochę mniej niż połowa. :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, ostatnio przeczytalam informacje ze Firma Bosch produkuje w Polsce, moze kolegom przyda sie ta wiadomosc. :gwizdanie:

W fabryce Robert Bosch sp. z o.o. oddział w Mirkowie, której siedziba znajduje się w Mirkowie pod Wrocławiem, wytwarzane są elementy hydraulicznych układów hamulcowych, takie jak: zaciski hamulcowe, pompy hamulcowe, cylindry hamulcowe, hamulce tarczowe, regulatory ciśnienia, korektory siły hamowania, serwa hamulca, pompy sprzęgła, cylindry sprzęgła, oraz części do skrzyni biegów.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

To i ja się podepnę pod wątek. Pacjent to S4 B5 na ori zestawie. Zmieniłem tarcze i klocki, przód i tył. Tarcze ATE gładkie a klocki chyba Ferrodo Premier (nie jestem pewien bo te wstawił mechanior i wspomniał coś, że wstawił mocniejsze :mysli: ) Tarcze przód się pogięły po 6k km :evil: i bynajmniej nie od wody...

Uwaga, nie twierdzę, że tarcze ATE są złe - po prostu S4 wymaga czegoś wytrzymalszego niż zamiennik OEM, szczególnie jak ktoś ma ciężką nogę (kilka hamowań 200 -> 80 :embarrassed: ). No i co tu teraz wybrać?

Tarcze - kusząco przedstawia się Tarox F2000 (również cenowo)

Brembo ORO - owszem super, tylko cena z kosmosu

Klocki - no i tu d*pa blada. Ferodo, Textar, Mintex nie mają wersji performance do tego zacisku. Pozostaje EBC, Tarox i inne do ściągnięcia za oceanu (np. hawk). Ściąganie ze stanów to średnia opcja bo raz, że trzeba czekać długo, a dwa, że jak coś się spsuje to patrz 1 :decayed:

Pytanie jakie klocki do tych tarcz wybrać lub jaki inny zestaw wart jest polecenia ?