adamd69 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 17 godzin temu, karolek_ust napisał: może być problem bo raczej nie ma góra dół a nic nie podłożysz . Możesz lekko otworzyć klapęi siłą wypchanąć ja w góre przez to nagniesz razem zawias z mocowaniem Myślę że to dość ryzykowne o czym piszesz aczkolwiek może by coś dało. Dziwi mnie jedno,zawiasy nie były ruszane,tylko odkręcona klapa i wymieniona....w kolorze. Fakt klapa z 2010 a moja jest 2015.12 Ale różnic w mocowaniach nie było chyba,przed demontażem starej góra była tak jak powinna...równo z linią dachu.....a więc sam nie wiem co poszło nie tak. Szczelina musi być zmniejszona pomiędzy dachem a klapą na 4 mm (może niech ktoś sprawdzi u siebie ile ma i napiszę mi tutaj)
adamd69 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 W Zdjęcie od kolegi Tommy24
karolek_ust Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Nic ryzykownego na, wyczucie nie masz tego szarpać. Nie raz w pracy tak doginamy jak coś nie pasuje
adamd69 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Problem z wyregulowaniem klapy znikł.......bo okazało się że zamontowane siłowniki ze sprężynami do automatycznego otwierania klapy są tak mocne że odpychały tak klapę. Dla porównania założyłem oryginalne siłowniki te co miałem wcześniej i problem znikł,klapa wróciła na swoje miejsce,wszystko dolega i szczeliny mają oryginalne wymiary. Dziwne ale prawdziwe....ale trochę śmieszne,bo jak silne są te siłowniki by zawiasy się poddały o 2 mm............hmmmm
adamd69 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Panowie kto tutaj na forum może sprawdzić historię serwisową po nr vin chodzi mi o podanie informacji zapisanych po ewentualnych wizytach w serwisie..... kto tu ma takie możliwości????
adamd69 Opublikowano 3 Września 2020 Autor Opublikowano 3 Września 2020 Czy ktoś podpowie mi gdzie w kujawsko-pomorskim a dokładnie gdzieś koło Nakła nad Notecią jest zakład tuningujący,podnoszący moc w autach....gdzieś o nim czytałem a teraz nie mogę znaleźć.....
gagat3k Opublikowano 4 Września 2020 Opublikowano 4 Września 2020 Ooo, kolega też z kuj-pom ? co prawda nie w okolicy Bdg, ale pod Toruniem w Łysomicach jest hamownia 4x4
george Opublikowano 4 Września 2020 Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) BRK Tuning koło Inowrocławia lub Dieselchip w Kanii. 37 minut temu, gagat3k napisał: co prawda nie w okolicy Bdg, ale pod Toruniem w Łysomicach jest hamownia 4x4 Jeżeli mówisz o Dr Fox w Łysomicach, to strojenie na drodze, bez rolek. W dniu 31.08.2020 o 13:09, adamd69 napisał: Panowie kto tutaj na forum może sprawdzić historię serwisową po nr vin chodzi mi o podanie informacji zapisanych po ewentualnych wizytach w serwisie..... kto tu ma takie możliwości???? @stanley Edytowane 4 Września 2020 przez george
adamd69 Opublikowano 7 Września 2020 Autor Opublikowano 7 Września 2020 W dniu 5.09.2020 o 00:39, george napisał: BRK Tuning koło Inowrocławia lub Dieselchip w Kanii. Jeżeli mówisz o Dr Fox w Łysomicach, to strojenie na drodze, bez rolek. @stanley Hej,o tych co piszesz kolego to wiem.Czytałem też opinie. Ale wiem że ktoś tutaj z forum polecił mi właśnie z okolic Nakła nad Notecią firmę....nie wiem nie pamiętam. Myślę że jak będę w Pl to podjafę do jednych lub drugich i zapytam o program....
adamd69 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2020 Wczoraj zauważyłem że nie grzeje mi lusterko ...lewe od kierowcy. Jutro zamierzam wyciągnąć wkład i sprawdzić czy napięcie dochodzi do wkładu. Czy napięcie pojawia się tam dopiero po włączeniu pozycji FRONT na klimatroniku czy ogólnie jest tam napięcie cały czas. Ewentualnie czy zakup nowego wkładu to tylko oryginalnego czy zamienniki też brać pod uwagę..np jakie? Ale wstępnie diagnoza ...jutro.
pawel72689 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Powinno grzać jeśli jest pokrętło od lusterek ustawione na środku. Chyba grzeje w zależności od temperatury jaka jest na zewnątrz. Nie wiem dokładnie ale poniżej 7-5 stopni Celsjusza grzanie się załącza.
adamd69 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2020 1 godzinę temu, pawel72689 napisał: Powinno grzać jeśli jest pokrętło od lusterek ustawione na środku. Chyba grzeje w zależności od temperatury jaka jest na zewnątrz. Nie wiem dokładnie ale poniżej 7-5 stopni Celsjusza grzanie się załącza. Tak pokrętło jest na środku i widać jak prawe lusterko odparowuje,lub odmarza a lewe nie. Domniemam iż może same lustro,wkład być uszkodzony.....zobaczę jutro.
kris67 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Grzanie włączasz przyciskiem grzania tylnej szyby nie front.Przełącznik lusterek na środku
adamd69 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2020 1 godzinę temu, kris67 napisał: Grzanie włączasz przyciskiem grzania tylnej szyby nie front.Przełącznik lusterek na środku Wczoraj jak wracałem po pracy szyby i lusterka były oszronione. Załączyłem front oraz tył i ewidentnie prawe lusterko puściło,a lewe nic....z czasem podczas jazdy lekko puszczało ale nie grzało nic. Tak więc nawet jeśli właśnie ogrzewanie tylniej szyby załącza też lusterka to lewe nie reaguje...nie grzeje. Dziękuję za podpowiedź
andrzej104513 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 3 godziny temu, adamd69 napisał: Tak pokrętło jest na środku i widać jak prawe lusterko odparowuje,lub odmarza a lewe nie. Domniemam iż może same lustro,wkład być uszkodzony.....zobaczę jutro. Ostatnio przerabiałem u siebie, nie grzały dwa wkłady. Oczyściłem piny i grzeją. Były zaśniedziałe.
adamd69 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2020 10 godzin temu, andrzej104513 napisał: Ostatnio przerabiałem u siebie, nie grzały dwa wkłady. Oczyściłem piny i grzeją. Były zaśniedziałe. Dzięki za podpowiedź, być może i u mnie tak jest. Dam znać, dziś postaram się sprawdzić u siebie.
phiel Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 (edytowane) W A4kach typowy temat. Wkłady grzeją dość mocno, są włączone bodajże zawsze kiedy przełącznik lusterek jest na środku i temperatura jest poniżej 5(?) stopni. Dlatego się przepalają. Wyjmij wkład i zobacz czy się po prostu lustro nie odkleiło od wkładu - tak miałem w obecnej b8, skleiłem i działa. Jeśli nie, to wymień cały wkład - bez fotochromu groszowa sprawa. Wymieniałem w poprzedniej. Koszt 20 zł . Edytowane 12 Grudnia 2020 przez phiel
adamd69 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2020 Godzinę temu, phiel napisał: W A4kach typowy temat. Wkłady grzeją dość mocno, są włączone bodajże zawsze kiedy przełącznik lusterek jest na środku i temperatura jest poniżej 5(?) stopni. Dlatego się przepalają. Wyjmij wkład i zobacz czy się po prostu lustro nie odkleiło od wkładu - tak miałem w obecnej b8, skleiłem i działa. Jeśli nie, to wymień cały wkład - bez fotochromu groszowa sprawa. Wymieniałem w poprzedniej. Koszt 20 zł . No dziś się tym zajmę pod wieczór, dam znać co wyszło. Dziękuję za informację
adamd69 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2020 Qyciągłem wkład,oczyściłem styki,wszystko. Nie mam miernika by zmierzyć napięcie bo dziś pożyczyłem koledze. Ale do styków podłączyłem na krótko żarówkę od i świeci.Czyli zasilanie dochodzi.Zrobiłem krótki test poprzez puszczenie zasilania przez wkład i żarówkę to cisza nic nie świeci. Miernik będę miał jutro to zrobię test obwodu ale raczej wkład nie przewodzi prądu i tym samym nie grzeje. Po oględzinach nie widać uszkodzeń ścieżek, w tych widocznych miejscach. Może się przepalił. Dużo zamienników jest na rynku ale jaki brać pod uwagę w razie potrzeby kupna? Chyba że ma ktoś na zbyciu sprawny,grzejący WKŁAD 8K0857535F Muszę miernikiem jeszcze to zbadać, ale dopiero jutro.
phiel Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Ja kupowałem z allegro do przedlifta (trochę większy wkład) jakiegoś chinola. Fakt że był troszkę większy, ale się zmieścił. Nie wiem czy jest sens kupować używkę, też może się przepalić.
Rekomendowane odpowiedzi