black4 Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Pawciu Te Rohana na foto to jednak 11x20" ET30 a 10,5x20 ET25 to dedykowany size do RS4/5 B9 przez wielu producentów felg, Pozdrawiam ? 1
dekiel 13 Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 W dniu 20.07.2019 o 15:51, turdzi napisał: To prawda ale z kolei a skandynawii asfalt daje o wiele większe opory toczenia. Roznica do DE to prawie 0,5 Nawet do 1,0L. Co wpływa też na zużycie opon, jest szorstko . TURDZI P4 słuchasz ? ?
Kosmita Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Dev napisał: Owszem, koszt mandatu to 50zl ale nie wiesz jednej rzeczy, ustawodawca przewidział kare do 5000zl za takie działanie. Trafisz drugi albo trzeci raz na tego samego policjanta i jedna ratę kredytu masz z głowy Bardziej połowę Ale wiedziałem o tym. Natomiast naprawdę albo musiałbym cwaniakować albo nie wiem co musiałoby się stać żeby dostać aż taki mandat/grzywnę.. Jednak oczywiście jestem świadomy konsekwencji Ps. @turdzi jak stoisz z naciśniętym hamulcem i przerzucasz z D na R i tak dalej to czujesz wibracje najbardziej odczuwalne na pedale przy przełączaniu się biegu? Edytowane 26 Lipca 2019 przez Kosmita
turdzi Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Nie wiem pewnie nie bo bym zwrócił uwagę, jak będę jechał to sprawdzę.
turdzi Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 BTW co będziesz robil z OEMowymi felgami ?
Kosmita Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Opublikowano 26 Lipca 2019 11 minut temu, turdzi napisał: BTW co będziesz robil z OEMowymi felgami ? Na zimę zostawiam niestety wiem, że byś chciał.. Daj znać w wolnej chwili bo już po doświadczeniach z a4 jestem wyczulony, a mam wrażenie, że mi na takich wysprzęglaniach itd coś uderza i wibruje. To na razie jest ledwo wyczuwalne ale nie wiem czy już coś się zaczyna czy to taka jest ta skrzynia..
turdzi Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Kazdy auto żyje zawsze troche swoim życiem jak by sie nie starali nie ma dwóch takich samych Moja czasem zgrzyta jak stoję nierówno
Kosmita Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Opublikowano 27 Lipca 2019 Były foty z niedzieli, to teraz kilka z soboty
miron78 Opublikowano 27 Lipca 2019 Opublikowano 27 Lipca 2019 piknie Panie Szkoda że nie pojechałem bo na 1/4 mili nudy na maxa były Ps. daj cynka jak coś ciekawego będzie organizowane 1
Kosmita Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Opublikowano 27 Lipca 2019 2 godziny temu, turdzi napisał: Sprawdziłem nic nie wiruje z D na R. Dzięki. Czyli jeszcze chwilę i będę walczyć znowu ze skrzynią.. Ja pierdziele, 5k km..
Kosmita Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Opublikowano 27 Lipca 2019 Podjadę do salonowej RS5 i zobaczę czy tam też to występuje. Ogólnie dwie rzeczy, ale zaznaczę, że to bardzo delikatne symptomy i jestem przewrażliwiony po tym co się działo z A4. Gdy stoję autem i mam nogę na hamulcu wciśniętą to przy przełączaniu raz na D raz na R i tak kilka razy, czuję na pedale wyczuwalne drgania przy przełączaniu biegu i obroty falują. Praktycznie za każdym razem. 2 - takie same drgania czuje czasami przy hamowaniu gdy skrzynia jest rozsprzęglana. Delikatne wibracje odczuwalne na aucie. Jak tak jest wszędzie i w każdym RS-ie to nie przeszkadza to raczej w ogóle, ale jak tak nie ma wszędzie tzn, że zaczyna się coś co będzie postępować w przyszłości..a to mnie już teraz wkurza
turdzi Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Przy zmianie z N na D obroty się zmienia bo zapinasz konwerter a więc musi być zmiana w obrotach bo wtedy skrzynia jest już spieta z silnikiem. Pamietaj że to ZF a nie Stronic a więc zasada działania jest inna. Odnośnie wibracji to nie wiem ale auto ma 5k i jest na prawdę mało prawdopodobne aby coś było nie tak. Ta skrzynia jest bardzo pancerna.
Kosmita Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Opublikowano 28 Lipca 2019 6 godzin temu, turdzi napisał: Przy zmianie z N na D obroty się zmienia bo zapinasz konwerter a więc musi być zmiana w obrotach bo wtedy skrzynia jest już spieta z silnikiem. Pamietaj że to ZF a nie Stronic a więc zasada działania jest inna. Odnośnie wibracji to nie wiem ale auto ma 5k i jest na prawdę mało prawdopodobne aby coś było nie tak. Ta skrzynia jest bardzo pancerna. Dziś próbowałem na nówce rs5 sportback (500km przebiegu) i to samo jest. Jeszcze w jeździe zobaczę bo mam 8-go zrobić sobie rundkę przez rs4, rs3, s6/7. To porównam. Może faktycznie przesadzam teraz.
Kamyk Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 W dniu 15.05.2019 o 13:29, Kosmita napisał: Ceramika i folia ochronią samochód przed piaskiem, kamykami oraz tymi robalami. ale masz gościu jakiś problem z kamykami ??? ? fajny wózek, gratuluję 1
Kosmita Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Opublikowano 29 Lipca 2019 1 godzinę temu, Kamyk napisał: ale masz gościu jakiś problem z kamykami ??? ? fajny wózek, gratuluję ha ha Dzięki
marcin_o23 Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 miałem okazję dziś polatać RS4 no i musze przyznać że jeździ to mega fajnie
Rekomendowane odpowiedzi