Dev Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 2 godziny temu, Dr_J napisał(a): @Dev Czy mógłbyś proszę pomóc? co mam sprawdzic ?
Dr_J Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 2 godziny temu, Dev napisał(a): co mam sprawdzic ? Jakie są numery części (filtrów) dla VIN: WAUZZZF44MA048366 Dziękuję 🙏🏼
Dev Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 2 godziny temu, Dr_J napisał(a): Jakie są numery części (filtrów) dla VIN: WAUZZZF44MA048366 Dziękuję 🙏🏼 8W0 133 843 C 4M0 819 439 B 06L 115 562 B 1
Machete Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca Witam🙂 Dev mam prośbę czy mógłbyś proszę potwierdzić czy mój bolid ma GPF oraz potwierdzić numery dla Filtra oleju oraz korka spustowego? VIN WAUZZZF43NA024206 DZIĘKI
Dev Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 13 godzin temu, Machete napisał(a): Witam🙂 Dev mam prośbę czy mógłbyś proszę potwierdzić czy mój bolid ma GPF oraz potwierdzić numery dla Filtra oleju oraz korka spustowego? VIN WAUZZZF43NA024206 DZIĘKI jest GPF 06L 115 562 B 06L 103 801
Dr_J Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Pamiętacie może z jakim momentem należy dokręcać filtr oleju? 25Nm? Czy to jest do znalezienia w instrukcji?
JFH Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Przede mną kolejna zmiana oleju, co 10k: Korek - 0CK321439A FIltr - 06L115562B Olej - Penrite Enviro+ EU 5W30
mariusz.a4 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Witam Mozna prosic o nr filtra oleju i korka spustowego dla VIN WAUZZZF44RA029078
maciek70 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Hej, czy koś dolewa ceratec przy wymianie oleju? W aso wymienili mi olej i się zastanawiam czy nie dolać tego specyfiku
RALF76 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca 12 godzin temu, maciek70 napisał(a): Hej, czy koś dolewa ceratec przy wymianie oleju? W aso wymienili mi olej i się zastanawiam czy nie dolać tego specyfiku nie wiem co chcesz dolać ale jeśli zmieni kolor oleju a będziesz wymieniał w ASO żeby to nie stanowiło jakiegoś problemu z gwarancją, skonsultuj z ASO a po gwarancji lej co chcesz...
maciek70 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca No to może faktycznie się wstrzymam. Aso wiadomo robi wszystko żeby gwarancji nie było więc nawet nie pytam
Lukaa5 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca (edytowane) 13 godzin temu, RALF76 napisał(a): nie wiem co chcesz dolać ale jeśli zmieni kolor oleju a będziesz wymieniał w ASO żeby to nie stanowiło jakiegoś problemu z gwarancją, skonsultuj z ASO a po gwarancji lej co chcesz... Zmienia kolor oleju ale tylko nowego przed wlanie do silnika, z bursztynowego robi się lekko mleczny/matowy . po 2k na bank bez różnicy . Jak nie chcesz lać ceramizera to friction modifier ar9200 Edytowane 26 Lipca przez Lukaa5
maciek70 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca 1 godzinę temu, Lukaa5 napisał(a): Zmienia kolor oleju ale tylko nowego przed wlanie do silnika, z bursztynowego robi się lekko mleczny/matowy . po 2k na bank bez różnicy . Jak nie chcesz lać ceramizera to friction modifier ar9200 W sumie chciałem wlac Ceratec we wcześniejszych samochodach wlewalem a6 c7 2.0tdi tylko to wszystko co miałem to diesle i boję się że mogę czymś takim zaszkodzić w silniku benzynowym. Poza tym następna wymiana za 30 tys więc sam zmienię olej dwa razy bo zmieniam co 10
RALF76 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca W dniu 26.07.2024 o 23:45, maciek70 napisał(a): Ceratec we wcześniejszych samochodach wlewalem a6 c7 2.0tdi jakieś plusy? minusy?
maciek70 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca Godzinę temu, RALF76 napisał(a): jakieś plusy? minusy? Ciężko stwierdzić stosowałem przy każdej wymianie oleju. Samochodem zrobiłem 90 tys jak sprzedałem miał 215 i z silnikiem nie miałem żadnych problemów. Natomiast nie wiem czy jeślibym nie dawal ceratecu czy by też tak było. Może to być efekt placebo 1
akro023 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada @Dev Czy mógłbym prosić o sprawdzenie nr filtrów dla VIN: WAUZZZF45KA100729 filtr kabinowy, oleju silnikowego, powietrza, paliwa oraz czy posiada GPF? Z góry dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi