jacek70 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 6 godzin temu, bartekzks napisał: To było do mnie? Na tył tarcza 288 Ferodo będziecie bdb? W tym wupadku chodzi o firmę a nie o średnicę. Będzie dobrze .
ŁukaszPłock Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Witam właśnie jestem po wymianie tarcz i klocków na części firmy Mintex , macie jakieś zadanie na temat tej firmy? Edytowane 6 Maja 2018 przez ŁukaszPłock
Dev Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 8 minut temu, ŁukaszPłock napisał: Witam właśnie jestem po wymianie tarcz i klocków na części firmy Mintex , macie jakieś zadanie na temat tej firmy? teraz pytasz jak już załozyłeś ? sam nam napisz
ŁukaszPłock Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) 29 minut temu, Dev napisał: teraz pytasz jak już załozyłeś ? sam nam napisz Napiszę jak pojeżdżę trochę na nich a pytam z ciekawości może ktoś z forumowiczów już testowal mintexy, narazie mogę powiedzieć że hamują bardzo dobrze i nie piszcza . Edytowane 6 Maja 2018 przez ŁukaszPłock
lysy24 Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Co do tarcz pasowało by dodać do ankiety firmę Rotinger - bardzo dobre tarcze i co najważniejsze, produkt krajowy
wagner07 Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Hej, Wymieniam właśnie komplet tarcz i klocków. OZ gładkie przód i tył, klocki Ferodo przód DS, tył Premium (320/288). Czy to dobry układ na codzienną jazdę? Dość dynamicznie lubię, a w planach jest parę jazd dla początkujących na torze. Zdarza mi się też latać z przyczepką po Polsce na tory motocyklowe. Może coś innego zamiast tego zestawu? Pacjent A4 B7 2.0TFSI BGB po programie na 236KM/376Nm. Edytowane 7 Maja 2018 przez wagner07
Dev Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Godzinę temu, wagner07 napisał: Może coś innego zamiast tego zestawu? 345/300 mm
wagner07 Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Chcę pozostać przy 320/288, raczej pytałem o klocki/tarcze/firmy. DS na przód, a premier na tył jest ok wersją, czy najlepiej posiadać tej samej wersji klocki na obie osie?
czaszi Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 Cześć, (piszę ponieważ nie mogłem znaleźć nic w wyszukiwarce) Zauważyłem że tarcze mogą mieć różny wzór otworów/Ilość otworów (5 (6/5) lub 10 (10/5)). Czy tym parametrem należy się kierować również przy wyborze czy może nie ma on znaczenia na użytkowanie i instalację?
Dev Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 5 godzin temu, czaszi napisał: Cześć, (piszę ponieważ nie mogłem znaleźć nic w wyszukiwarce) Zauważyłem że tarcze mogą mieć różny wzór otworów/Ilość otworów (5 (6/5) lub 10 (10/5)). Czy tym parametrem należy się kierować również przy wyborze czy może nie ma on znaczenia na użytkowanie i instalację? szukaj z małym otworem na srubkę
A4 B6 Multi Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Koledzy rozumiem że najlepsze zestawienie według głosowania to klocki Ferodo, a tarcze Zimmeramann.Czyli taki zestaw kupić najlepiej?
cysiek18 Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 6 godzin temu, A4 B6 Multi napisał: Koledzy rozumiem że najlepsze zestawienie według głosowania to klocki Ferodo, a tarcze Zimmeramann.Czyli taki zestaw kupić najlepiej? tak
Dev Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 6 godzin temu, A4 B6 Multi napisał: Koledzy rozumiem że najlepsze zestawienie według głosowania to klocki Ferodo, a tarcze Zimmeramann.Czyli taki zestaw kupić najlepiej? klocki możesz dac TRW Pagida Boscha Jurida Galfera Mintexa Are do wyboru do koloru
A4 B6 Multi Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 5 godzin temu, Dev napisał: klocki możesz dac TRW Pagida Boscha Jurida Galfera Mintexa Are do wyboru do koloru Chodzi o najlepszy możliwy zestaw.Bosch ma takie dobre klocki dorównujące Ferodo? Bo chce zaraz zamawiać.Chyba że ktoś z forum ma lepsza propozycję: tarcze przod zimmermann 140zl sz tarcze tył zimm 75zl szt klocki ferodo przod 139zl tył 69zł Jeżeli jest coś lepszego to dajcie znać...
Zahk Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Od blisko 10 miesiecy uzywam zestawu 320/288 zimmermann+klocki ferodo i szczerze moge polecic taki zestaw - szczegolnie w trasie. Jezeli ktos z Opola zastanawia sie nad takim zakupem moge udostepnic auto do przetestowania ^^
siemano Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 W dniu 11.05.2018 o 16:19, Zahk napisał: Od blisko 10 miesiecy uzywam zestawu 320/288 zimmermann+klocki ferodo i szczerze moge polecic taki zestaw - szczegolnie w trasie. Jezeli ktos z Opola zastanawia sie nad takim zakupem moge udostepnic auto do przetestowania ^^ Trochę offtop, ale czy zmieniałeś może zacisk hamulca? Chciałbym zakupić identyczny zestaw, w dodatku niedługo zmieniam koła na 19" i zastanawiam się, jak dobrać jakiś ładny zacisk do tego zestawu.
Wandej Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 26 minut temu, siemano napisał: Trochę offtop, ale czy zmieniałeś może zacisk hamulca? Chciałbym zakupić identyczny zestaw, w dodatku niedługo zmieniam koła na 19" i zastanawiam się, jak dobrać jakiś ładny zacisk do tego zestawu. No na pewno zmieniał bo 1.9TDI nie było takiego hamulca
Rekomendowane odpowiedzi