Sebastiano87 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 ATE srate, przepłaciłem. Moja opinia o nich to kicha czarne plamki sie porobiły na tarczach, pył z klocków sie osadza niemiłosiernie na feldze, hamuja ok ale estetyka minus wielki. Powoli znikaja te plamki ale żeby nowe tarcze i klocki ATE i takie coś srajs, wydany hajs.
marjon Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 ATE srate, przepłaciłem. Moja opinia o nich to kicha czarne plamki sie porobiły na tarczach, pył z klocków sie osadza niemiłosiernie na feldze, hamuja ok ale estetyka minus wielki. Powoli znikaja te plamki ale żeby nowe tarcze i klocki ATE i takie coś srajs, wydany hajs. miałem to samo na starych tarczach ate, ale myślałem ze to wina klocków...
zak2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie tarcz i klocków hamulcowych. Auto Audi a4 b7 2005 19tdi. Mam upatrzone trzy zestawy tarcz i klocków hamulcowych przód. Proszę o pomoc, podane ceny dotyczą kompletu. 1. tarcze matowe ATE PowerDisc + klocki ATE cena 435 zł 2. tarcze Brembo + klocki Brembo P85085 cena 396 zł 3. tarcze Bosch + klocki Bosch cena 314 zł Jeszcze planuje wymienić płyn hamulcowy na nowy Dot 4 Bosch ! Wszystkie tarcze zwykłe wentylowane bez żadnych nacięć ! do normalnej jazdy. Które wybrać, może jakiejś innej firmy ? Proszę o pomoc Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez zak2012
Wandej Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie tarcz i klocków hamulcowych. Auto Audi a4 b7 2005 19tdi. Mam upatrzone trzy zestawy tarcz i klocków hamulcowych przód. Proszę o pomoc, podane ceny dotyczą kompletu. 1. tarcze matowe ATE PowerDisc + klocki ATE cena 435 zł 2. tarcze Brembo + klocki Brembo P85085 cena 396 zł 3. tarcze Bosch + klocki Bosch cena 314 zł Jeszcze planuje wymienić płyn hamulcowy na nowy Dot 4 Bosch ! Wszystkie tarcze zwykłe wentylowane bez żadnych nacięć ! do normalnej jazdy. Które wybrać, może jakiejś innej firmy ? Proszę o pomoc coś nie sądzę ze ten pierwszy zestaw kupisz za 435zl. Sama tarcza pd pewnie około 180zl /szt:whistling:Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
dominikk Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Chłopaki w poprzednich postach polecali zestawy Ferodo, ewentualnie kombinację: tarcze Otto Zimmermann + klocki Ferodo DS Performance, Ja z kolei przymierzam się do słapa (1.6, ADP) ze standardowych 280/13 na 288/28. Mam używane tarcze z kompletnymi zaciskami Ate i klockami Jurida (9275 79). Tylko zaciski w całości, razem z klockami zostały zdjęte z tarcz i nie wiem którą tarczę do którego kompletu dopasować. Tarcze albo zaciski mają jakieś oznaczenia co do strony montażu? Poza tym nie ma jakichś problemów przy takim słapie, jaki planuję? Tzn. przykręcam tarczę do piasty, zakładam i dokręcam zacisk z klockami, dokręcam przewód elastyczny, zalewam, odpowietrzam i już? Wszystkie wymiary są tożsame? A co z maściami? Na piastę pod tarczę coś dać? Jakieś czyszczenie i malowanie zacisków? Fotki: http://postimg.org/image/dshyvy3gf/ http://postimg.org/image/olu2i7a4f/ http://postimg.org/image/8v8zokqv3/ http://postimg.org/image/4oo598r9b/ http://postimg.org/image/5s89l7bwf/ http://postimg.org/image/8wixhzsov/
zak2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Tarcze 1 sztuka 165 zł + 2 sztuka + 165 klocki byly tansze ale koniec aukcji all... Teraz już zestaw Ate za 495 zł Zestaw Otto Zimmermann + klocki Ferodo DS Performance na aukcji kosztuje 457 zł Więc co które lepsze ??
Trzesio Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Ja z kolei przymierzam się do słapa (1.6, ADP) ze standardowych 280/13 na 288/28. Mam używane tarcze z kompletnymi zaciskami Ate i klockami Jurida (9275 79). Tylko zaciski w całości, razem z klockami zostały zdjęte z tarcz i nie wiem którą tarczę do którego kompletu dopasować. Tarcze albo zaciski mają jakieś oznaczenia co do strony montażu? Poza tym nie ma jakichś problemów przy takim słapie, jaki planuję? Tzn. przykręcam tarczę do piasty, zakładam i dokręcam zacisk z klockami, dokręcam przewód elastyczny, zalewam, odpowietrzam i już? Wszystkie wymiary są tożsame? A co z maściami? Na piastę pod tarczę coś dać? Jakieś czyszczenie i malowanie zacisków? zaciski oczywiscie sa lewe i prawe, odwrotnie raczej nie zalozysz na klockach czasem jest oznaczenie masz caly zestaw wiec stare pa-pa i zakladasz nowe
Wandej Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 zdecydowanie ten drugi zestawale to chyba coś nie ta cena. Same dsy pod 288 kosztuja około 400zl:whistling: Droższe niż pod 320:bag: chcesz w ogole wujek bo już przyszly?Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
zak2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Ostatnie porównanie : 1. tarcze Brembo + klocki Brembo P85085 2.tarcze Otto Zimmermann + klocki Ferodo DS Performance które ??
Maczyszczon Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam Posiada może ktoś do sprzedania jarzma pod 312?? Potrzebuje też klocków plus tarcze do tego w miare cenowo.
Dev Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Mam jarzma, klocki, tarcze tez sie znajda
Maczyszczon Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 dev nie wiem dlaczego ale nie mogę do ciebie pw napisać by się dogadać.
Maczyszczon Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ok dzięki odezwę się po wakacjach. A orientacyjny koszt kompletu- jarzma tarcze klocki . Ewentualnie też na tył ale tam mam ori A4 B6 1,9 Tdi AWX.
Dev Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jak sie odezwiesz po wakacjach to Ci powiem.
dominikk Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 CytatJa z kolei przymierzam się do słapa (1.6, ADP) ze standardowych 280/13 na 288/28. Mam używane tarcze z kompletnymi zaciskami Ate i klockami Jurida (9275 79).Tylko zaciski w całości, razem z klockami zostały zdjęte z tarcz i nie wiem którą tarczę do którego kompletu dopasować. Tarcze albo zaciski mają jakieś oznaczenia co do strony montażu?Poza tym nie ma jakichś problemów przy takim słapie, jaki planuję? Tzn. przykręcam tarczę do piasty, zakładam i dokręcam zacisk z klockami, dokręcam przewód elastyczny, zalewam, odpowietrzam i już?Wszystkie wymiary są tożsame? A co z maściami? Na piastę pod tarczę coś dać? Jakieś czyszczenie i malowanie zacisków?zaciski oczywiscie sa lewe i prawe, odwrotnie raczej nie zalozyszna klockach czasem jest oznaczeniemasz caly zestaw wiec stare pa-pa i zakladasz nowe OK, tyle że nie wiem która tarcza pracowała z którym zaciskiem, bo chcę zostawić te klocki, które siedzą w zaciskach, ale tarcze nie są dedykowane na konkretną stronę, prawda?
niestandardowy Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Prawda... zakladaj, klocki i tak na nowo sie uloza...
Rekomendowane odpowiedzi