Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mogą mi koledzy doradzić w wyborze hamulców (komletu P+T) do mojej a4 b6 1,6 ALZ VIN WAUZZZ8E53A308021, z góry dziękuję za fatyge.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 585,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, czy mogą mi koledzy doradzić w wyborze hamulców (komletu P+T) do mojej a4 b6 1,6 ALZ VIN WAUZZZ8E53A308021, z góry dziękuję za fatyge.

Tarcze i klocki Ferodo.

przód masz 280mm tył 245mm. Jeśli chcesz kupic,pisz :hi:

Opublikowano

Czeka mnie wymiana płynu hamulcowego jaki najlepiej kupić o podwyższonym wrzeniu ?

1 motul RBF 600

2 ATE typ 200

Czy może inny ?

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano

Typ200

Opublikowano

Typ200

:hi:

Opublikowano

Tak wiec przyszedł czas i na mnie... WITAM panowie i proszę o pomoc w zestawie tarcze + klocki przód. Do wydania mam max 700zł, koła to 16' 225 nie ukrywam przyjdzie pare takich dni w roku że daje czadu wiec przydadzą się lepsze o ile w tej cenie można takie mieć. Auto to a4 b7 avant wiec prawie 1800kg myśle że do takiej masy nie można włożyć pierwszych lepszych.
pytanie czy zamawiać z allegro czy z iparts ? boje się że wdepne w jakas mine na allegro. Fajnie jakby ktoś podał linka lub chodz konkretną pełną nazwe bo w ogóle się na tym nie znam.

Edytowane przez abrazab

Opublikowano

Tak wiec przyszedł czas i na mnie... WITAM panowie i proszę o pomoc w zestawie tarcze + klocki przód. Do wydania mam max 700zł, koła to 16' 225 nie ukrywam przyjdzie pare takich dni w roku że daje czadu wiec przydadzą się lepsze o ile w tej cenie można takie mieć. Auto to a4 b7 avant wiec prawie 1800kg myśle że do takiej masy nie można włożyć pierwszych lepszych.

pytanie czy zamawiać z allegro czy z iparts ? boje się że wdepne w jakas mine na allegro. Fajnie jakby ktoś podał linka lub chodz konkretną pełną nazwe bo w ogóle się na tym nie znam.

Pisz do kolegi Dzik lub Wandej. Dobiorą Ci odpowiedni zestaw.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

Przymierzam się do zakupu na przód tarcz ATE + klocki Ate ceramic. Czy w tej cenie można kupić coś lepszego innej marki?

Opublikowano

Arturze jeśli chcesz coś niepylącego to możesz coś takiego wziąć ale jak zależy Ci na dobrym hamowaniu wziąłbym klocki tradycyjne.

ATE + Ate możesz pakować , problemów nie będzie choć cenowo taki zestaw najlepszy nie jest. Idzie w lepszych pieniążkach kupić lepszy sprzęcior.

Poczytaj o tarczach textar pagid OZ bardzo tu popularnych, klocki ferodo, textar pagid.

wrzuć vin na pw to coś Ci wycenie dla porównania.

Opublikowano

Witam

Posiadam audi a4 b6 avant,kończą sie klocuszki i tarcze (tzn skonczyły sie juz) ;) krótko,bosch...brembo...trw???

Dzieki

Opublikowano

Witam

Posiadam audi a4 b6 avant,kończą sie klocuszki i tarcze (tzn skonczyły sie juz) ;) krótko,bosch...brembo...trw???

Dzieki

Załóż ferodo.

DDF1706

FDB1717

Jak chcesz to pisz mam takowe :wink:

Opublikowano

Witam

Dzieki

Załóż ferodo.

DDF1706

FDB1717

Dzieki bardzo :)

Opublikowano

Andrzej dobrze radzi ale Zimmermany są dodatkowo malowane i w tej samej klasie.

na pewno się ze mną zgodzi ☺

polecam

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Andrzej dobrze radzi ale Zimmermany są dodatkowo malowane i w tej samej klasie.

na pewno się ze mną zgodzi ☺

polecam

Dokładnie tak ale trochę tarcze drozsze:wink:

Tapnięte z SGS5

Opublikowano

Witam

Dzieki

Załóż ferodo.

DDF1706

FDB1717

Dzieki bardzo :)

A ile taki zestaw u Ciebie :wink:

Opublikowano

Czy sprężyna mocująca o nr 8E0615269 będzie pasowała do zacisku 320 ?

406db7e94cfbe3f4gen.jpg

Opublikowano

jesli to ta co na zdjęciu to tak

Opublikowano

Chodzi mi o numer spręzyny mocującej tej co jest na zdjęciu zeby pasowała do zacisku 320 .

Opublikowano

mialem to przed chwila w rece ale nr nie ma na tym

z tego co wiem ten element pasuje do 320 i 345mm

ale jak chcesz na 100% wiedziec zapytaj Wandeja