Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzeby nie ma przy tym zestawie. Choć niektórzy zakładają. 

Edytowane przez lysy-wr400

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 586,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z tą wymianą tarcz i klocków bywa różnie. Jednego razu w aucie innej marki wziąłem się za wymianę pod blokiem :-) ale pech chciał że zauważyłem pęknięcie gumy. Dla mnie to nic trudnego, jedynie auto postało 1 dzień na pustakach :-P

Teraz przy swapie zrobiłem przód w godzinę może półtorej bo herbata była obok ( -8*C).

Wejdź na YouTube i obejrzyj sobie filmik z wymianą. Przy pracy bez komplikacji zajmuje pół godziny na stronę.

Narzędzia? Do wymiany tarcz i klocków potrzebujesz: klucz do kół, lewarek, szczotka druciana, pilnik mały, śrubokręt płaski i krzyżak i klucz 10/13.

Praca niezbyt skomplikowana.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak kolega wyżej, strach ma wielkie oczy.

Z tyłem troszkę więcej zabawy byśmiał  bo musisz mieć zestaw do cofania tłoczków hamulcowych. I na 90% z tyłu będą gumy/harmonijki do wymiany.

Opublikowano

Polecam tarcze Zimmermann i klocki ferodo:hi: Super zestaw od Wandej :hi:

Opublikowano

O które gumy chodzi bo zaciski i jarzma sapo kompletnej regeneracji

Opublikowano

Witam czy jeździ ktoś z was na klockach JURID WHITE czy możecie powiedzieć coś o tej firmie i o klockach ceramicznych ?

Opublikowano
3 minuty temu, Gab73 napisał:

Witam czy jeździ ktoś z was na klockach JURID WHITE czy możecie powiedzieć coś o tej firmie i o klockach ceramicznych ?

Odpuść sobie

Opublikowano

Dużo ludzi sobie to chwali ale jak tak piszesz to pewnie jakieś nacinane tarcze na przód założe i może klocki Breck Polskie znajomy ma taki układ i chamulce super

Opublikowano

Z deszczu pod rynne ;P

Załóż dobre gładkie tarcze i normalne klocki, nie kombinuj z jakimś nacinanym dziadostwem i drewnianymi klockami.

Opublikowano

W poprzedniej A4 miałem nacinane ATE i gdyby były tańsze to bym się nawet nie zastanawiał i kupił jeszcze raz takie jeżeli ktoś na takich nie jeździł to może powiedzieć że głośne ale auto stawało w miejscu przy chamowaniu z więkrzych predkości po prostu bajka

Opublikowano

Jeżeli taki set zrobił na Tobie wrażenie to gdybyś przetestował Zimmermann Sport + Ferodo DS to mógłbyś tego nie przeżyć :D

A tak poważnie to zdecydowanie lepiej zrobisz zakładając gładkie tarcze Zimmermann z klockami Ferodo Premier ;)

Opublikowano

Pierwsza opinia w google 

JURID WHITE OSIKAĆ, NIE KUPOWAĆ CZY NAWET OGLĄDAĆ.

Opublikowano

Kieruj się opiniami z neta to sprzedasz auto i przerzucisz się na tramwaje ;)

Złe nie są ale raczej sprawdzą się do jazdy miejskiej dla kogoś z delikatną nogą, ogromny plus to czyste felgi.

Opublikowano

Właśnie o to mi chodziło agresywnie jadę tylko jak się mi spieszy pytałem bo wiadomo czasami wydaży się sytuacja awaryjna i trzeba depnąć na chamulec i żeby nie było lipy 80% czasu autem jeźdxi żona raczej emerycki styl jazdy ,pisałem o ATE PowerDisc miałem takie i pewnego rasu jadąc ponad 200 km/h na autostradzie Litwin nie patrząc w lusterka zajechał mi drogę wychamowały prędkoś super choć na codzień głośne i pyliły niemiłosiernie felgi po 2-3 dniach jazdy czarne przez to robię swap aby podnieść sprawność chamulców i szukałem jakiś klocków niepylących Jurid są najtańsze z firmowych znalazłem po 245 zł na przód i 130 na tył to jest alternatywa ,a po drugie to na każdy produkt na necie znajdą się złe opinie znajomemu założyli w warsztacie do BMW nacinane i nawiercane i miały bicie reklamował nie uznali reklamacji też mówił nigdy w życiu ATE pojechał do innego warsztatu i okazało się że poprzednicy założyli tarcze niechlujnie ni wyczyścili najpierw piast i założyli na rdze teraz się boksuje z poprzednim mechanikiem ale powiedział że ATE już w życiu nie kupi choć to była wina mechanika nie tarcz podobnie jest z innymi wyrobami  

Opublikowano

Jak robisz swap by mieć bezpieczniejsze auto to po jaką cholere dajesz najtańsze g..?

Równie dobrze mógłbyś kupić porządny pakiet Zimmerow i ferodo klocki i hamulce seryjne będą hamować jak Twój tani i trochę żenujący zestaw po swapie.

Kup se dobra tarcze zimera przód i tył, klocki ferodo i miej człowieku zrobione coś jak trzeba a nie pitolenie że robię swap by było bezpiecznie a kupuje najtańsze g.

Typowe Polskie myślenie sztuka dla sztuki :-(

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

co sądzicie o taki połączeniu na przód ?

http://allegro.pl/zimmermann-sport-tarcze-klocki-p-audi-a4-b7-312mm-i6485959775.html

Będzie ok? czy brać osobno tarcze i kloce ferodo?

chyba spasuje mam na wlepce 1KP oraz 1LT  chyba że poprzedni właściciel coś już kombinował z tarczami ..:facepalm:

Opublikowano
45 minut temu, Karasik2 napisał:

co sądzicie o taki połączeniu na przód ?

http://allegro.pl/zimmermann-sport-tarcze-klocki-p-audi-a4-b7-312mm-i6485959775.html

Będzie ok? czy brać osobno tarcze i kloce ferodo?

chyba spasuje mam na wlepce 1KP oraz 1LT  chyba że poprzedni właściciel coś już kombinował z tarczami ..:facepalm:

Wrzuć fotkę zacisków, a najlepiej ściągnij koło i zmierz średnicę tarczy

Opublikowano
4 minuty temu, cysiek18 napisał:

Wrzuć fotkę zacisków, a najlepiej ściągnij koło i zmierz średnicę tarczy

przez felge cos sie wyjaśni?

przesyłam foto poniżej bo buca wiem tylko cze to mam przód czy tył ja cos to przeedytuje

1 to napewno przód na 18" z lata

WP_20161007_11_58_47_Pro.jpg

WP_20170128_15_28_09_Pro.jpg

WP_20170128_15_28_23_Pro.jpg

WP_20170128_15_28_45_Pro.jpg

Opublikowano

VIN podaj ;)

Opublikowano
5 minut temu, Adam-Lewian napisał:

VIN podaj ;)

WAUZZZ8E08A075849

A4 B7 2007r 2.0TDI