Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po ostatnim tankowaniu wyszło 16litrow/100km :wallbash: :wallbash:

Teraz staram się nie przekraczać 4 tys (chociaż jest to trudne, bo co sprytniejszy sprinter mnie spod świateł objedzie :kwasny:)

Zobaczę jak wyjdzie przy takiej jeździe.

Opublikowano

Slawek84 wyrzuć tą instalację :wink4: koledze pio_p pali max 11 w trasie... :polew: :polew: :polew: więc sam widzisz że masz coś zepsute... :polew: :polew: swoją drogą chciałbym się przejechać tym 1.8T... może jakiś zakładzik???? może spali więcej... :) mi na trasie spala nieraz ponad 15...

Opublikowano

Moja malenka łyknie mi kolo 14 l :thumbdown:w miescie w trasie spada do 10 l. :tongue4:

Przewaznie zrobie kolo 300 km na pełnym zbiorniku 42,50 LPG cykl 90miasto/10trasa :chytry:

Ba wczoraj przejezdzajac kolo BP mym oczom pokazała sie cena 1,49 za 1L LPG :shocked:

Opublikowano

jeżdżąc w stylu emeryt-eko-drajw :polew: ostatnio na 52l butli zrobiłem 690km :shocked: czyli zszedłem do 7.5l gazu /100km i raczej niżej nie upadne :polew: generalnie średnio nie przekraczam 9l/100km, spalanie oscyluje wokół 8.5l/100km. trasa/miasto w stosunku 70/30. Spalanie oczywiście zależy od wielu czynników...

Ba wczoraj przejezdzajac kolo BP mym oczom pokazała sie cena 1,49 za 1L LPG :shocked:

no to kolego Chris macie na prawde tani gaz! u mnie we wsi też jest BP :naughty:, ale oni mają chore ceny wszystkich paliw - obecnie 1.74/l gazu i średnio zawsze mają o 20groszy drożej niż na innych stacjach (m.inn innej BP w okolicy)
Opublikowano

No to wygląda na to że moja jazda jest bardzo nie ekonomiczna :mysli:

Przy sekwencji co i troszkę pali paliwka to nie udało mi się zejść poniżej 8.5L to było w zimie na trasie. W lecie dojazd 11km do pracy klima prawie 100% to do 12L :embarrassed:

Opublikowano

no niestety, ja mam taki sam motor jak i Ty i wygląda podobnie, chyba za duża buda do tego silniczka i dlatego tyle pożera

Opublikowano

no niestety, ja mam taki sam motor jak i Ty i wygląda podobnie, chyba za duża buda do tego silniczka i dlatego tyle pożera

Albo buty za ciężkie :wink4:. Nie szaleję, bo koników mało, ale staram się żwawo poruszać. No i instalacja tak ustawiona żeby nie było czuć różnicy benzyna a gaz. Przy dzisiejszych cenach gazu to i tak luzik takie spalanie :gwizdanie:

Opublikowano

Przy dzisiejszych cenach gazu to i tak luzik takie spalanie :gwizdanie:

dokładnie :)

Opublikowano

Moja niunia pali w mieście 14 l i w trasie 11 l. Przy obecnych cenach Gazu to rewelka. :>

Opublikowano

u mnie tylko ze mam quattro manual nie jak w opisie fwd instalacja landi 4 generacja

mieszany jazda szybka 14

trasa autostrada do 140 11

trasa autostrada 200 240 17

miasto nie wiem

pozdro

Opublikowano

u mnie przy sekwencji BRC spalanie 10 - 12l. :gwizdanie:

Opublikowano

ł

u mnie przy sekwencji BRC spalanie 10 - 12l. :gwizdanie:

Ale bym chciał aby mi tyle spaliło.

Zmiany biegów do ~3 tyś (Chyba, że się jakiś bus trafi co chce mnie "objechać" ze swiateł :polew: :polew: ) spalanie spadło do 13 (głównie miasto )

Nic nie robię z instalką bo mnie gazownicy wk***iają, każą iść do poczekali, podłączą kompa, zapodadzą auto adaptacje, dziękują i do widzenia. Czekam na przypływ gotówki i kupuje diesla. :rolleyes:

Opublikowano

jestem swiezym posiadaczem audi z inst lpg ,na 40 litrowym zbiorniku gazu w cyklu mieszanym przejechalem 411 km co daje 9,7 l/100 km jesli dobrze pamietam.

uznaje to za dobry wynik.

Opublikowano

Mam instalacje LPG Stag 300.

Robie na 43 l -kolo 300 km.Cykl mieszany do 3 tys/obr :thumbdown:

A wy ile robicie na pełnej butli. (Pytanie do posiadaczy instalacji Stag 300)

Opublikowano

Mi wychodzi ok.15 do 16l w mieście i wielokrotne odwiedziny gazownika nic nie zmieniły. Traktuję to jako norma,,,

Pogodziłem się z tą myślą i nie chce mi się wierzyć, że mozna zejść poniżej, tak jak niektórzy piszą,,,(10 do 12 l.)

Tyle to mi wychodziło w zimie, ale za to PB łykał zanim się przełączył na gaz - to w sumie wychodzi na to samo,,,

:Mam ten sam silnik-ADR 1,8 i STAG 300.

Opublikowano

Ja dojeżdżam codziennie do pracy (około 50km/dzień). Na gazie zrobiłem 14 tyś. Prędkość na trasie 100-120km/h i jeszcze nie przekroczyłem 10l/100km. Jestem bardzo zadowolony z tego silnika. Benzyny palił mi około 8-9 w tych samych warunkach a rekord to 7,2l/100km PB - trasa około 1800km.

Opublikowano

Stag-300 ostatnio spalił mi 14,7 jazda tylko w mieście i z klimą :mysli:. Wydaje mi się to trochę za dużo, ale chyba trzeba się przyzwyczaić i cieszyć się z ładnego przyspieszenia i bezawaryjności :).

Zazwyczaj nie przekraczał 14l.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w a4 b5 1996 silnik 1,8 125km na sekwencji spalanie trasa 8,5-11 miasto 10,5-13 nigdy więcej[br]Dopisany: 25 Maj 2009, 23:42_________________________________________________tyle że odpala na benzynce i grzeje się do ok 45stopni więc trochę tych km ucieknie

Opublikowano

U mnie instalka BRC sequent 24 trasa napewno zeszłoby poniżej 10 litrów jakby udało mi się wolno jechać. Miasto (W-wa) do 15litrów przy włączonej klimie. Uważam, że wynik niezły. Używam wszystkich ze 180KM no i quattro też robi swoje. :hi:

Opublikowano

kurcze, a mi ostatnio 17 obkotłował, lekko nie było, ale to jeszcze nie maksium :shocked: