Dev Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 48 minut temu, Rob@k napisał: Obawiam się, że w tym przypadku już tylko mysliwy Zgłaszam się... 1
NelsonPL Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) Moja ślicznotka już ma nowe zawieszenie (wahacze itd) Następny cel: -- Wymiana łożyska (prawy przód komplet) -- Wymiana wiązki do ABS ( usunięcie problemu z TPMS) --Montaż projektorów tył + PDC (przód) Edytowane 13 Maja 2022 przez NelsonPL
Rabbi Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 Jeszcze jakieś większe koło by się przydało gdyż S4 (i to ULTRA) nie przystoi taka mała felga
Norbas Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 Wahacze profilaktycznie a śruby stare ? wiązka tez ładnie połatana nie mów, że w aso tak łatają 1
NelsonPL Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Opublikowano 13 Maja 2022 16 minut temu, Norbas napisał: Wahacze profilaktycznie a śruby stare ? wiązka tez ładnie połatana nie mów, że w aso tak łatają Napisane wyżej jak byk, że wiązka będzie dopiero robiona. 1
Rob@k Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 18 minut temu, Norbas napisał: Wahacze profilaktycznie a śruby stare ? wiązka tez ładnie połatana nie mów, że w aso tak łatają Bo w ASO to tylko kawę sie pije a auto robione u Pana Janka. 1
pelonek1 Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 @NelsonPL koledzy dobrze piszą tzn. może nie wszystkie śruby ale niektóre tzn. te które są dokręcane z właściwym momentem i na koniec o jakiś kąt oraz wszystkie nakrętki, bo są samozabezpieczające powinny być dane nowe przy zmianie zawieszenia.
karolek_ust Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 Zawsze zakłada się nowe śruby to zawieszenie i zderzak błotnik . Śruba raz dociągnięta nie nadaje się bo jest przeciągnięta . Ale to nie nasz problem koledzy 1
vanillah Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 @NelsonPLi jak tam mody? dzieje się coś nowego?
Malec Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 44 minuty temu, vanillah napisał: @NelsonPLi jak tam mody? dzieje się coś nowego? uff jak dobrze, że nie tylko ja czekam na ten piorunujący efekt projektorów na tył z Aso z USA czy z Niemiec myślałem że tylko ze mną jest coś nie tak 1
krzychuG Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 W dniu 13.05.2022 o 16:34, karolek_ust napisał: Zawsze zakłada się nowe śruby to zawieszenie i zderzak błotnik . Śruba raz dociągnięta nie nadaje się bo jest przeciągnięta . Pitolisz kolego głupoty ,to nie głowica , orginalne śruby są lepsze jakościowo i wytrzymalsze od tych dołączanych z zamiennikami i o ile nie zostały zmasakrowane lub poprzeciągane poprzez niewłaściwe dokręcanie to spokojnie można je użyć ponownie w wielu miejscach.
karolek_ust Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Godzinę temu, krzychuG napisał: Pitolisz kolego głupoty ,to nie głowica , orginalne śruby są lepsze jakościowo i wytrzymalsze od tych dołączanych z zamiennikami i o ile nie zostały zmasakrowane lub poprzeciągane poprzez niewłaściwe dokręcanie to spokojnie można je użyć ponownie w wielu miejscach. A to powiedz mi jak odkrecasz je skąd wiesz czy poprzednik je dokręcił , odpowiednim momentem czy użył pneumata i ile fabryka dała . Ale nie napisałem że zakładam śruby zamienniki . Jak robię zawieszenie to śruby idą zawsze z org bo mają klei na gwincie w większości przypadków . A stara śruba i nakrętka samokontrujaca nie nadaje się . Ale każdy dba inaczej o swoje bezpieczeństwo i zmienia według swoich zasad . Są tacy co twierdzą że olej w skrzyni i płyn hamulcowy też się nie wymienia
NelsonPL Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Opublikowano 20 Maja 2022 4 godziny temu, krzychuG napisał: Pitolisz kolego głupoty ,to nie głowica , orginalne śruby są lepsze jakościowo i wytrzymalsze od tych dołączanych z zamiennikami i o ile nie zostały zmasakrowane lub poprzeciągane poprzez niewłaściwe dokręcanie to spokojnie można je użyć ponownie w wielu miejscach. Dokładnie...
karolek_ust Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 16 minut temu, NelsonPL napisał: Dokładnie... Nie no racja ty to jest znawca we wszystkich a dokładnie w usuwaniu komentarzy . Zapytaj się normalnego mechanika to ci powie że zmienia bo nie naraża nikogo na wypadek . I śruby wizualnie starej nie oceniasz czy została przeciągnięta czy nie . Ale stać cię na jakieś projektowy z USA bo to musi być OEM a bezpieczeństwo idzie na lepki bo po co kupić komplet śrub . Nie moje auto nie mój problem .
NelsonPL Opublikowano 11 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2022 Łożysko (prawy przód) wymienione. Znowu nastała cudowna cisza.
NelsonPL Opublikowano 14 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2022 (edytowane) W dziale ,,Multimedia, Komutery'' można obejrzeć film Terminator: Hunter Killer Jestem autorem polonizacji. Moja Piękność też tam się pojawiła. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez NelsonPL
NelsonPL Opublikowano 27 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Kolejny dodatek który wpadnie w ciągu kilku dni do mojego ULTRA Audi. Wieszaczek oryginalny. Edytowane 27 Czerwca 2022 przez NelsonPL
karolek_ust Opublikowano 27 Czerwca 2022 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Kolejny mod który ma być a zdjęcia , google i hokus pokus czary Mary i nie ma . Tak jak projektory wideorejestratory
qlimazz Opublikowano 27 Czerwca 2022 Opublikowano 27 Czerwca 2022 7 godzin temu, NelsonPL napisał: Kolejny dodatek który wpadnie w ciągu kilku dni do mojego ULTRA Audi. Wieszaczek oryginalny. Ultrasweter będziesz miał gdzie powiesić ? 1 9
Rekomendowane odpowiedzi