Dev Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 20 minut temu, karolek_ust napisał: Widziałem gdzieś że ktoś montowal 356 mm na, tyl Owszem ale nie jest to do konca setup z D4
SushiSakana Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Przód zdjęty, lampy poszły do klejenia (zaczepy podpękane były). Grill rs’a zamówiony. I kilka małych niespodzianek też mnie czekało pod maska; wąż od sprysków pęknięty, kosz(chyba tak to nazwać mogę?) od lampy i mocowani spryskow pęknięty akurat autko stoi to można pozałatwiać i wymienić. Ktoś już brał z was zamienniki typu ślizg lampy czy ten kosz? Jak to wszystko pasuje ?
kris67 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 ślizgi polecam tylko ori ,zamienniki mogą minimalnie się różnić i wtedy jest problem ze spasowaniem
george Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Fajny egzemplarz. Co do ślizgów lamp na przykładzie B6 to różnica między ori a zamiennikiem wynosiła 30 zł (80 zł ori, 50 zł zamiennik).
SushiSakana Opublikowano 21 Września 2020 Autor Opublikowano 21 Września 2020 Autko poleciało dzisiaj do lakiernika, na początku tamtego tygodnia jakiemuś fiacikowi zachciało się wjechać w lewe tylne koło przecierając przy okazji błotnik A4’ki . Nic poważnego, z wyglądu jak obcierka parkingowa na szczęście. Przy okazji przepsikają zderzak bo już odpryski kamyczków było ładnie widać. Grill rs już kupiony przy okazji założy się go wiec autko wróci całkowicie odmienione . Teraz tylko czekać
SushiSakana Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Ktoś z forumowiczów ogarnia temat czy pod grill od rs4 istnieje wzmocnienie tak jak w przypadku standardowego grilla gdzie mamy takie wzmocnienie jak na zdjęciu? Bo nie będę montował wzmocnienia z paskami poziomymi do plastra miodu Edytowane 23 Września 2020 przez SushiSakana
Wandej Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 W dniu 23.08.2020 o 20:36, SushiSakana napisał: Mały update; heble założone . j Mega różnica w hamowaniu, sprawa druga bardzo ciężko jest je zagotować jakaś szybsza jazda po mieście co w przypadku serii zdarzało się po 3-4 min agresywniejszej jazdy po mieście. Jedyne co bym zmienił, tarcze ale to tarcze. Nie warto ciąć koszty na tym elemencie. A co nie tak z tarczami? Chciałbyś pewnie dwuczęściowe?
SushiSakana Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 Ta granica cieplna w której tarcze tracą na sile hamowania w budżetowych tarczach i klockach jest dosyć szybko osiągalna. Sprawa druga to to że tarcze zaraz po mocniejszym zagrzaniu zaczynaja mieć bicie gdzie testując podobny zestaw tylko na tarczach rotingera nie odczułem tego ? i nie, tarcze nie były krzywe.
kamelus_ Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 1 godzinę temu, SushiSakana napisał: Ktoś z forumowiczów ogarnia temat czy pod grill od rs4 istnieje wzmocnienie tak jak w przypadku standardowego grilla gdzie mamy takie wzmocnienie jak na zdjęciu? Bo nie będę montował wzmocnienia z paskami poziomymi do plastra miodu Tak. Oryginalnie w RS jest tylko ten górny pałąk i pod nim miejsce pod ringi.
Wandej Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 24 minuty temu, SushiSakana napisał: Ta granica cieplna w której tarcze tracą na sile hamowania w budżetowych tarczach i klockach jest dosyć szybko osiągalna. Sprawa druga to to że tarcze zaraz po mocniejszym zagrzaniu zaczynaja mieć bicie gdzie testując podobny zestaw tylko na tarczach rotingera nie odczułem tego ? i nie, tarcze nie były krzywe. A tutaj co masz? Zimmermann?
SushiSakana Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 1 godzinę temu, kamelus_ napisał: Tak. Oryginalnie w RS jest tylko ten górny pałąk i pod nim miejsce pod ringi. W takim razie może przerobić się uda bo cos nie mogę tego nigdzie dorwać na necie
SushiSakana Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 1 godzinę temu, Wandej napisał: A tutaj co masz? Zimmermann? Teraz mam założone tarcze trw 375
Wandej Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 3 minuty temu, SushiSakana napisał: Teraz mam założone tarcze trw 375 Było dać Zimmermanna albo Brembo Xtra
SushiSakana Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 2 minuty temu, Wandej napisał: Było dać Zimmermanna albo Brembo Xtra Zimmermanna jakiś konkretny model polecasz ? Napewno zmienię i to pewno przed wymiana ze względu na zużycie bo te bicie nie zachęca do szybkiej jazdy ?
Wandej Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Godzinę temu, SushiSakana napisał: Zimmermanna jakiś konkretny model polecasz ? Napewno zmienię i to pewno przed wymiana ze względu na zużycie bo te bicie nie zachęca do szybkiej jazdy ? Sprawdź sobie piasty przed założeniem kolejnego kompletu. Nie wiem skąd kupowałeś zaciski kto Ci je obrabiał ale za pewne masz tarcze z mercedesa ml. Zwykły Zimmermann 400.3684.20. Sprzedałem większość zaciskow na tych tarczach i jest Ok. Brembo xtra to już jednak wydatek około 600zl szt. Jakbyś chciał coś takiego kupić to pisz. Oczywiście z gwarancji nici bo tarcza ma rozwiercony otwór centrujacy.
SushiSakana Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 Wielki powrót b8 Dodatkowo mała zmiana w postaci seciku na zimę; koła 18 od vw sharana, oponki sottozero 225/40 a siedzi to tak
karolek_ust Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Fajne te koło. Musiales roztoczyc na 66.6
SushiSakana Opublikowano 13 Października 2020 Autor Opublikowano 13 Października 2020 2 godziny temu, karolek_ust napisał: Fajne te koło. Musiales roztoczyc na 66.6 Wrzuciłem na frezarkę, frezem do 65,5 potem rozwiertak fi66 i na koniec wytaczadło i wszystko gra
Michu1996 Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 21 godzin temu, SushiSakana napisał: Ale te dekielki od VW to już zdjąłeś prawda ?
Rekomendowane odpowiedzi