Dev Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 1 minutę temu, Wandej napisał: Czy po sofcie dieselgate on jakby głośniej nie pracuje? Bo mam takie wrażenie słuchając go na zewnątrz. W środku oczywiście cisza. rób od razu program, nie ma sie nad czym zastanawiac 1
Wandej Opublikowano 12 Października 2021 Autor Opublikowano 12 Października 2021 Teraz, Dev napisał: rób od razu program, nie ma sie nad czym zastanawiac Mocno się waham ponieważ wolałbym nie naprawiać S-tronica tylko go serwisować Może motor tego nie odczuje ale skrzynia i sprzęgła na pewno.
Dev Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 nie wymyślaj, program robi sie o to żeby silnik miał lżej sie napędzac i przy okazji mniej palic gnojówy nie latasz na odcince żeby bac sie o skrzynie 3
ElectricShock Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 (edytowane) Wygląda cudownie. Zadbany Allroad B8 w bieli kapitalnie się prezentuje. Wnętrze jest wzorcowo utrzymane. Gratuluję udanego zakupu. Niech służy . Widzę, że z "RZ" Edytowane 13 Października 2021 przez ElectricShock 1
Norbas Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 2 godziny temu, Wandej napisał: Czy po sofcie dieselgate on jakby głośniej nie pracuje? Bo mam takie wrażenie słuchając go na zewnątrz. W środku oczywiście cisza. Chodzi jak sieczkarnia i Pracuje głośniej. Przy przyspieszaniu powyżej 1800 od 3 biegu słychać bardziej wtryski Softa się nie obawiaj jak jak tuner zrobi softa z głowa to nawet limiterow na skrzyni nie ruszy co do s-tronic’a to niestety ale mechatronice czy tez sprzęgła będziesz musiał ruszyć kiedyś ?
Norbas Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 2 godziny temu, Dev napisał: nie wymyślaj, program robi sie o to żeby silnik miał lżej sie napędzac i przy okazji mniej palic gnojówy nie latasz na odcince żeby bac sie o skrzynie O to to ?
Norbas Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 W dniu 7.10.2021 o 18:51, Ivanek napisał: To profanacją jest nazywać ten model 'Allroad' ale to tylko moje zdanie. Wóz przepiękny, sam zastanawiałem się nad takowym ale wybiłeś mi ten pomysł Tańszy w eksploatacji. A druga sprawa, ze jakby włożyć tam pneumatyka to automatycznie cena auta windowała by w górę i mało kto by to kupował . Zreszta wersje allroad nie ważne czy to a4 czy a6 są mniej popularne...
Wandej Opublikowano 12 Października 2021 Autor Opublikowano 12 Października 2021 44 minuty temu, ElectricShock napisał: Cudnie się prezentuje. Zadbany Allroad B8 w bieli kapitalnie się prezentuje. Wnętrze jest wzorcowo utrzymane. Gratuluję udanego zakupu. Niech służy . Widzę, że z "RZ" Auto od nowości na RZ teraz będzie inaczej? Dzięki za miłe słowo planuje go utrzymać w równie dobrym stanie.
Wandej Opublikowano 12 Października 2021 Autor Opublikowano 12 Października 2021 4 minuty temu, Norbas napisał: Tańszy w eksploatacji. A druga sprawa, ze jakby włożyć tam pneumatyka to automatycznie cena auta windowała by w górę i mało kto by to kupował . Zreszta wersje allroad nie ważne czy to a4 czy a6 są mniej popularne... Racja. Ja akurat już jak pisałem nie chciałbym nawet pneumatyki czy Drive Select( jeden amortyzator pod zawiezenie BR kosztuje 1200zl). Allroad ma jeszcze taki plus ze mieści felgi z niższym ET?
Korton555 Opublikowano 13 Października 2021 Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) W dniu 12.10.2021 o 21:19, Dev napisał: nie wymyślaj, program robi sie o to żeby silnik miał lżej sie napędzac i przy okazji mniej palic gnojówy nie latasz na odcince żeby bac sie o skrzynie Dla skrzyni nie odcinka straszna...ty powinieneś to wiedzieć. Szkodliwa dla skrzyni jest gwałtowny wzrost momentu obrotowego, co po programie na pewno będzie większe. Pytanie, czy właściciel się godzi z takim ryzykiem Jak nie masz strzała momentu i motor płynnie rozwija moc, to skrzyni nic nie będzie, chyba, że ktoś lata kilka godzin z max prędkością, to może się zgrzać bidula Edytowane 13 Października 2021 przez Korton555
Dev Opublikowano 13 Października 2021 Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Korton555 napisał: Dla skrzyni nie odcinka straszna...ty powinieneś to wiedzieć. Szkodliwa dla skrzyni jest gwałtowny wzrost momentu obrotowego, co po programie na pewno będzie większe. Pytanie, czy właściciel się godzi z takim ryzykiem Jak nie masz strzała momentu i motor płynnie rozwija moc, to skrzyni nic nie będzie, chyba, że ktoś lata kilka godzin z max prędkością, to może się zgrzać bidula Przebieg momentu obrotowego jest uzależniony od wiedzy i umiejętności tunera, poza tym zmienia się oprogramowanie skrzyni w zakresie działania sprzegięł. Tylko to już jest wiadome od lat, nie ma co dorabiac do tego ideologii. Każde auto które kupiłem po kilku dniach eksploatacji i dokładnym serwisie ma robionego softa, pomijam hamulce które są robione natychmiast Oczywiscie, mam je już gotowe przed zakupem auta..... Edytowane 13 Października 2021 przez Dev
george Opublikowano 13 Października 2021 Opublikowano 13 Października 2021 25 minut temu, Dev napisał: Każde auto które kupiłem po kilku dniach eksploatacji i dokładnym serwisie ma robionego softa, pomijam hamulce które są robione natychmiast Oczywiscie, mam je już gotowe przed zakupem auta..... Przyznaj się, że kupujesz pod hamulce, które przygotowałeś wcześniej.
Wandej Opublikowano 13 Października 2021 Autor Opublikowano 13 Października 2021 Godzinę temu, Dev napisał: Przebieg momentu obrotowego jest uzależniony od wiedzy i umiejętności tunera, poza tym zmienia się oprogramowanie skrzyni w zakresie działania sprzegięł. Tylko to już jest wiadome od lat, nie ma co dorabiac do tego ideologii. Każde auto które kupiłem po kilku dniach eksploatacji i dokładnym serwisie ma robionego softa, pomijam hamulce które są robione natychmiast Oczywiscie, mam je już gotowe przed zakupem auta..... No niestety heble seryjne w allroadzie to niestety dramat Nie wiem jak można z tym jeżdzić na dłuższą metę i się nie wkurzać
granatowy Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 W dniu 7.10.2021 o 22:58, dekiel 13 napisał: To dżewo na listwach bym zmienił . Ja bym zmienił ż na rz 3 1
dekiel 13 Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 3 godziny temu, granatowy napisał: Ja bym zmienił ż na rz To zmień jak potrafisz .
instruktor83 Opublikowano 15 Października 2021 Opublikowano 15 Października 2021 Słuszna decyzja powrotu do gratulacje zakupu
Wandej Opublikowano 15 Października 2021 Autor Opublikowano 15 Października 2021 4 godziny temu, instruktor83 napisał: Słuszna decyzja powrotu do gratulacje zakupu DziękujęDzisiaj wjechałem na wagę. Pół zbiornika ropy + ja na pokładnie i dwóch synów łącznie 40kg i wyszło 1910kgDodam że ważę 90kg 1
Rekomendowane odpowiedzi