darus1611 Opublikowano 2 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Cześć, nie znalazłem tematu, który zbiera w sobie wszelkie rzeczy do wykonania w czasie serwisowania swojego auta. Mogę prosić o dopisanie? To moja druga A4 po 9 latach przerwy:) silnik 2.0 150; automat 119k przejechane. Olej+filtr i filtry paliwa, powietrza i podszybie co 10k olej w skrzyni co 60k rozrząd co 200k ?? co jeszcze co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 2 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Filtr paliwa nie trzeba co 10k, wystarczy co 40-50k, rozrząd pierwszy raz po 180-200 później każda kolejna wymiana co 7 lat lub po 160k km( co wymianę skraca się interwał o ok. 20%) Płyn w układzie wspomagania co 2 lata, płyn hamulcowy co 2-3 lata, w zależności od jego stanu. Płyn w układzie chłodzenia to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 9 godzin temu, Langista napisał: Filtr paliwa nie trzeba co 10k nie jestem taki pewny, staram się tankować na dobrych stacjach i zawsze filtr przy 12-15k już jest trochę zawalony, wg mnie co 15k można wymieniać lub nawet wcześniej, po wymianie filtra co max 15k odczuwam że lepiej auto się zbiera (to samo dotyczy a4b6,a4b8 i Q5), nie wyobrażam sobie jeździć 50k na tym samym filtrze paliwa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 To jednak nie tankujesz na dobrych stacjach paliwa albo masz tyle syfu w baku, że co chwila filtr jest zawalony. Spójrz sobie z ciekawości do baku jak będziesz miał mało paliwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 2 godziny temu, Langista napisał: To jednak nie tankujesz na dobrych stacjach paliwa albo masz tyle syfu w baku, że co chwila filtr jest zawalony. Spójrz sobie z ciekawości do baku jak będziesz miał mało paliw Mylisz się ale rób jak uważasz... nie wiem czy masz diesla ale tyle km na jednym filtrze to dobrze nie odbije się wtryskach i układzie paliwowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Dobra, zwracam honor, myślałem ciągle o tym filtrze zaraz za bakiem, kompletnie zapomniałem o tym pod maską.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus1611 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Okazało się, że mam skrzynie tiptronilc. W niej wymiana oleju co 120k, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Na 100% nie masz tipa tylko s-tronic. Kto Ci powiedział, że masz tipa? Edytowane 6 Marca 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus1611 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Sprawdzone po VIN u kolegi z forum: Rodzaje skrzyń bieg w / mechanizm w przełączania 0G7 tiptronic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Tak pisze w każdym i dotyczy to możliwości zmiany biegów +- czyli tippen. Masz skrzynię 7 biogową s-tronic. Poczytaj dalej na liście wyposażenia, będzie tam wzmianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Masz tam G1C czyli 7 biegowa strzynia s-tronic. Kod przekładni PHN czyli 0CK DL382 s-tronic 8 biegowe tipy były w 3.0 tdi i to w tych mocniejszych 272 konnych. Te słabsze 3.0 tdi miały też s-tronic. Kod wyposażenia 8 biegowej skrzyni tiptronic to G1G Edytowane 6 Marca 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus1611 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Masz Racje. mój kod skrzyni PHN. dzięki wielkie za wyjaśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi