Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mapy MIB w Audi A4 B9

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką wersję map chciałeś wgrać i skąd pobrane?

Opublikowano (edytowane)

Z USB to samo.

Mapę pobierałem z i MIB-Helper.com może jest tam jakaś uszkodzona wersja. Skąd jeszcze można pobrać?

Edytowane przez piti82
Opublikowano
6 minut temu, piti82 napisał(a):

Mapę pobierałem z i MIB-Helper.com może jest tam jakaś uszkodzona wersja.

Wątpię. 

Błąd 136, to błąd alokacji pamięci (136-memory allocation error[FC_ERRORS_MALLOC]) 

Wygląda jakby baza danych nawigacji była gdzieś uszkodzona. Można spróbować wykonać format partycji zawierającej bazę danych nawigacji i dopiero spróbować wgrać nowe.

Problem tylko w tym, że przy formacie skasujesz mapki i gdy podczas wgrywania nowych błąd nadal będzie istniał, to nie będziesz miał żadnych mapek wgranych.

6 minut temu, piti82 napisał(a):

Z kąd jeszcze można pobrać?

https://navigation-maps.volkswagen.com/vw-maps/P390_N60S5MIBH3_EU.7z

Opublikowano

To chyba jestem skazany na to co jest. W dodatku teraz nawet nie mam aktywnej opcji aktualizacji w bazie danych map, 5 krajów mi wyrzuciło i po odpaleniu system komunikuje ze mapa jest niepełna, na szczęście to kraje których nie mam zamiaru odwiedzać 😆

Opublikowano

To formatuj partycję.

Opublikowano

Po pierwsze jak, a po drugie tak jak pisałeś istnieje ryzyko że zostanę całkowicie bez map więc muszę się zastanowić

Opublikowano
2 minuty temu, piti82 napisał(a):

Po pierwsze jak,

Z poziomu VCDS albo ODIS albo OBD11 itp. Potrzeby jest do tego program diagnostyczny. W sterowniku 5F w nastawach podstawowych wybierasz format partycji.

Opublikowano

To w takim razie będę musiało zaczekać bo mam tylko stary kabel pod b6, do tego jeszcze nie ogarnąłem, a Vgate + Torqe pro tego nie ogarną.

Tak czy siak dzięki za pomoc i wesołych świąt 

20241221_225940.jpg

Opublikowano
7 minut temu, piti82 napisał(a):

a Vgate + Torqe pro tego nie ogarną.

Tego nie wiem, bo nie używałem.

7 minut temu, piti82 napisał(a):

Tak czy siak dzięki za pomoc i wesołych świąt 

Dziękuję i wzajemnie! 🎄

Opublikowano

Nie dało mi to spokoju i spróbowałem jeszcze raz z tymi mapami które wrzuciłeś, oczywiście efekty te same, ale spróbowałem jeszcze z pozycji czerwonego menu, oczywiście wyskoczył Error Code 136 ale dałem pomiń urządzenie i teoretycznie system wrócił do instalacji, niestety przez 30 minut nic nie poszło do przodu, więc anulowałem cała instalację i....okazało się, że pousuwało kolejne kraje i teraz się zastanawiam czy gdyby pousuwał wszystkie kraje to zainstaluje nowe mapy czy zostanę całkowicie bez map 🤨

Opublikowano

Pewnie zostaniesz bez map. Bez formatu partycji i wgrania nowych map się nie obejdzie. 

Opublikowano

Pewnie tak dlatego temat na razie odkładam, tak się zastanawiam czy ktoś przy konwersji systemu czegoś nie pochrzanił, bo nie działa mi też np. karta sim (nic się nie dzieje po wsadzeniu do slotu)... nie mniej jednak dzięki za pomoc i wesołych świąt. Jak będę w niemcowie to lecę piwko 🍻

Opublikowano
11 minut temu, piti82 napisał(a):

tak się zastanawiam czy ktoś przy konwersji systemu czegoś nie pochrzanił,

Trudno powiedzieć.

Opublikowano

Witam. U ojca w A4 B9 jest mapa z tego co wyczytałem jest z 2018 a chciał by coś nowszego może ktoś podesłać soft i mapę jaką wgrać bo nie chciał bym coś uszkodzić.

20241227_122053.jpg

Opublikowano
30 minut temu, lunatick napisał(a):

może ktoś podesłać soft i mapę jaką wgrać bo nie chciał bym coś uszkodzić.

Skorzystaj z wyszukiwarki, bo temat był wielokrotnie opisywany i wałkowany . Wszystko znajdziesz na forum.

Opublikowano
W dniu 23.12.2024 o 21:19, Muskel1 napisał(a):

Trudno powiedzieć.

Dziś z głupoty jak wróciłem z zakupów po wjeździe do garażu postanowiłem jeszcze raz sprawdzić instalowanie map...i o dziwo poszło tym razem bez problemu. Nie wiem od czego to zależy, bo karta nie dotknąłem od ostatnich niepowodzeń. Najważniejsze że poszło 

Opublikowano

Zapewne trzeba było najpierw po aktualizacji softu odczekać uśpienie sterowników zanim wgra się mapki.

Opublikowano

Ale ja nie aktualizowałem softu, a w ciągu tych nieudanych prób wgrywania map zamknąłem samochód na ponad godzinę i też nic to nie dało, dlatego jestem dość zdziwiony, że dziś nagle poszło

Opublikowano
W dniu 27.12.2024 o 13:49, Muskel1 napisał(a):

Skorzystaj z wyszukiwarki, bo temat był wielokrotnie opisywany i wałkowany . Wszystko znajdziesz na forum.

A możesz mi powiedzieć jakie to jest MMI ?

Opublikowano
Godzinę temu, lunatick napisał(a):

A możesz mi powiedzieć jakie to jest MMI ?

Delphi