Dev Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 na metalowym beda piszczec klocki ori faktycznie jest alu, miałem gdzies nr ale nie moge znalesc zrób foto jak wygladają
Misieqq7 Opublikowano 2 Września 2023 Autor Opublikowano 2 Września 2023 21 godzin temu, Dev napisał(a): na metalowym beda piszczec klocki ori faktycznie jest alu, miałem gdzies nr ale nie moge znalesc zrób foto jak wygladają Tam był biały nalot, jak to aluminium, wyczyściłem i jak myślisz mozna zakładać?
Misieqq7 Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 Będąc w Warszawie zakupiłem w dobrej cenie kpl nowych sprężyn Eibach pro kit. Zestaw do a4 b6 avant 1.9 tdi ja mam sedan w quattro, ale według producenta te same naciski na oś, według kategorii wagowych avant ma 9 przód i 10 tył a moje quattro ma po 10 więc zobaczymy jak to siądzie
staniek Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 Ja bym zaryzykował i na tył od razu dał te podkładki do zawiasu 1BR W avancie quattro mam eibachy typowo pod avanta quattro i dopiero z tymi podkładkami jest fajnie równo. 1
Misieqq7 Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 5 godzin temu, staniek napisał(a): Ja bym zaryzykował i na tył od razu dał te podkładki do zawiasu 1BR W avancie quattro mam eibachy typowo pod avanta quattro i dopiero z tymi podkładkami jest fajnie równo. Też o tym myślę tylko nie wiem czy najpierw nie zobaczyć jak to leży i dopiero te podkładki
Misieqq7 Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 Walczę z radiem android , w b7 odrazu wszystko śmigało a tutaj jest system pasywny i nie ma informacji can , jak wrzucam wsteczny to nie startuje kamerka , nie mam multi kiery pewnie też by nie działało, ogólnie radyjko fajnie gra wszystko działa tylko z kamerką będę musiał powalczyć.
Muskel1 Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 Musisz podciągnąc przewód od światła wstecznego lub dkupić pasujący do radia (i tu będzie ciężko) dekoder CAN. Przy opcji podpinania się pod wsteczny, będziesz jeszcze musiał dokupić filtr PWM, bo kamera na pracującym silniku będzie się wyłączała.
Misieqq7 Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 20 minut temu, Muskel1 napisał(a): Musisz podciągnąc przewód od światła wstecznego lub dkupić pasujący do radia (i tu będzie ciężko) dekoder CAN. Przy opcji podpinania się pod wsteczny, będziesz jeszcze musiał dokupić filtr PWM, bo kamera na pracującym silniku będzie się wyłączała. Dekoder mam , czytałem że muszę dwa kabelki can z licznika pociągnąć i kostkę mini wtedy może będzie działać?
Misieqq7 Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 Wiesz może w tej kostce który to będzie ten pin 7 i 12 ? W niebieska w liczniki już się wpiąłem? Tutaj nie mam tej kostki ale chciałem na krótko sprawdzić czy będzie działać?
staniek Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 5 godzin temu, Misieqq7 napisał(a): Też o tym myślę tylko nie wiem czy najpierw nie zobaczyć jak to leży i dopiero te podkładki To prawda, że w sumie to trochę loteria, może być i tak, że bez podkładek będzie OKi Założysz to się dopiero okaże. Ja też trochę tych sprężyn się owymieniałem, zanim doszedłem do tego stanu Pozdr 1
Misieqq7 Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 44 minuty temu, staniek napisał(a): To prawda, że w sumie to trochę loteria, może być i tak, że bez podkładek będzie OKi Założysz to się dopiero okaże. Ja też trochę tych sprężyn się owymieniałem, zanim doszedłem do tego stanu Pozdr Jest mega równo !:) ładnie siedzi ! Zobaczymy u mnie ..
Elhape Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 Przód auta jest niżej niż tył(podłoga nie jest równoległa do drogi), równa to jest jedynie odległość opony od rantu nadkola
Misieqq7 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Opublikowano 16 Września 2023 Pociągnąłem z licznika dwa przewodu can 19 i 20 i podpiąłem na próbę pod 12 i pod 7 w kostkę do mini iso, ale dalej brak reakcji na bieg wsteczny, zrobiłem adaptacje vag , ma ktoś jakiś pomysł?
Misieqq7 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Opublikowano 16 Września 2023 Radio działa tylko po zmostkowaniu kabli czerwngeo i żółtego, wyłącza się i włącza recznie
Misieqq7 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Opublikowano 16 Września 2023 @lewiatan1989 co myślisz kolego ?
lewiatan1989 Opublikowano 16 Września 2023 Opublikowano 16 Września 2023 Nie pamiętam jak jest u mnie, ale zastanawiam się czy can nie idzie przez dekoder can. Masz na nowym radiu jakiś schemat kostek/kabli z radia? Jeżeli chodzi o inne kwestie zobacz czy masz wszystko ustawione w zaawansowanych (serwisowych) ustawieniach radia tam też się ustawia parametry CAN. To, że radio nie startuje z kluczyka i nie załącza się kamera to ewidentnie brak CAN. Jakbyś chciał uruchomić kamerę innym sposobem to kabel sygnałów od kamery ma cienki czerwony kabel- z tyłu wpinasz go w lampę wstecznego tam gdzie zasilanie kamery, od strony radia do kabla "back" wtedy radio też będzie uruchamiało widok z tylnej kamery - to jest właśnie rozwiązanie na radia bez CAN.
Misieqq7 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Opublikowano 16 Września 2023 15 minut temu, lewiatan1989 napisał(a): Nie pamiętam jak jest u mnie, ale zastanawiam się czy can nie idzie przez dekoder can. Masz na nowym radiu jakiś schemat kostek/kabli z radia? Jeżeli chodzi o inne kwestie zobacz czy masz wszystko ustawione w zaawansowanych (serwisowych) ustawieniach radia tam też się ustawia parametry CAN. To, że radio nie startuje z kluczyka i nie załącza się kamera to ewidentnie brak CAN. Jakbyś chciał uruchomić kamerę innym sposobem to kabel sygnałów od kamery ma cienki czerwony kabel- z tyłu wpinasz go w lampę wstecznego tam gdzie zasilanie kamery, od strony radia do kabla "back" wtedy radio też będzie uruchamiało widok z tylnej kamery - to jest właśnie rozwiązanie na radia bez CAN. Wiem wiem dostałem schemat od producenta odnośnie podłączeniu kamery, a tutaj nie mam żadnych schematów podłączenia radia i jak nie ogarnę to zostawię tak jak jest bo dwa dni siądzie i już mam nerwy na to wszystko
Rekomendowane odpowiedzi