pmac Opublikowano 16 Października 2023 Opublikowano 16 Października 2023 Witam. Mam szybkie pytanie czy to normalne ze po każdym nawet krótkim rozpięciu akumulatora trzeba ponownie kodować kluczyk. Wcześniej miałem passata b5 i mógł stać tydzień bez aku i kluczyk się nie rozkodowywał.
Langista Opublikowano 17 Października 2023 Opublikowano 17 Października 2023 W jaki sposób go kodujesz?
piotrsob1 Opublikowano 17 Października 2023 Opublikowano 17 Października 2023 (edytowane) Możesz jaśniej, co Ci się rozkodowuje w tym kluczyku ? Centralny zamek czy immobilizer ? Jeżeli centralny to wystarczy na włączonej stacyjce nacisnąć przyciski otwieranie/zamykanie na kluczyku w stacyjce ( lub w odwrotnej kolejności 😁 ) i stacyjkę wyłączyć. I już powinno działać ...😊 Edytowane 17 Października 2023 przez piotrsob1
pmac Opublikowano 17 Października 2023 Autor Opublikowano 17 Października 2023 Oczywiście chodzi o pilota centralnego. Koduję go przy użyciu drugiego zapasowego kluczyka którym włączam zapłon a tym który mam do zakodowania przekręcają w drzwiach przyciskajac przycisk zamykania przez kilka sekund. Nie mam problemu z kodowaniem tylko czy to rozkodowywanie jest normalnym zjawiskiem
Rekomendowane odpowiedzi