Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

😱w temacie powyższe jest napisana wersja od której wymagana jest aktualizacja całego canboxa a tego już sam nie zrobisz 

Edytowane przez dziki24

Opublikowano

Dzięki za info. Pozostaje szukać kogoś w okolicy kto ogarnie temat. 

Opublikowano
14 godzin temu, mateusz16 napisał(a):

Dzięki za info. Pozostaje szukać kogoś w okolicy kto ogarnie temat. 

mozemy zdalnie kub kabel enet

Opublikowano

Mam wersję 4014 jak na foto. Gdzie znajdę coś nowszego ( wgrane w sierpniu 2025 ) mapy również. Auto USA 2023. Obecnie czasem mi rozłącza Apple car. Może w nowszej wersji to poprawili. 

IMG_9337.jpeg

IMG_9338.jpeg

Opublikowano

taka ciekawostka, dzisiaj odebrałem samochód usa, wracałem z Gdańska wireless android auto działał ponieważ po drugiej strony stawu używałem wcześniej. ale jakoś po godzinie w trakcie jazdy mmi mi rozłączyło telefon jakiś błąd wyskoczył że nie dozwolone jest korzystanie z wireless AA w moim regionie lol wtf 

nie wiem co się stało może przez mój tel car pobrał jakiś soft update czy coś albo się skapnął że nima go w USA i zablokował funkcję bezprzewodową. jak podłącze kabel USB to działa 

Opublikowano

Czy aktualizacja do 3620 da coś ciekawego?

IMG20251123194646.jpg

IMG20251123194717.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, Areczek92 napisał(a):

Czy aktualizacja do 3620 da coś ciekawego?

IMG20251123194646.jpg

IMG20251123194717.jpg

Nic

Opublikowano

Kusi instalacja jednego z poniższych firmware z MIB Solution:

image.png.98713a2cb65565de5adb45650dbb1886.png 

Oryginalnie mam MHI3_ER_AU P4014 z bezprzewodowym AA i CP.

Samochód z końcówki 2023 i ma SFD2, więc nie wiadomo czy w ogóle zacznie czytać pendrive z aktualizacją oprogramowania.

Pytanie czy coś dojdzie nowego w wersji np. P4398 lub P4851 i czy można od razu przeskoczyć na najwyższą wersję?

Ma może ktoś doświadczenie?

Edytowane przez OlekS
Literówka

Opublikowano

niby będą strzałki Navi AA w zegarach, np od waze, bo na 4014 nima 

ktoś robił update czy nie? 

Opublikowano

Zmiany w oprogramowaniu 4398

• dodano wskazania z Google Maps / Apple maps na liczniku oraz HUD
• płynniejszy i nowocześniejszy interfejs, poprawiono czcionki i animacje;
• integracja z oświetleniem otoczenia, pojawiły się nowe efekty, naprawiono błędy podświetlenia;
• nowe widżety aplikacji na ekranie głównym;
• sterowanie głosowe reaguje szybciej i dokładniej rozumie polecenia;
• bezprzewodowy CarPlay łączy się szybciej i działa stabilniej, dźwięk stał się wyraźniejszy;
• można ustawić wygaszacz ekranu powitalnego z awatarem właściciela;
• LTE i 5G lepiej utrzymują połączenie;
• naprawiono błędy synchronizacji dźwięku i obrazu;
• naprawiono znikający przycisk synchronizacji klimatyzacji w C8;
• rozbudowano App Market, dodano nowe oficjalne aplikacje i mapy GoTech zintegrowane z deską rozdzielczą;
• mapy i zdjęcia satelitarne są teraz aktualizowane bezprzewodowo.

Dla tego update wymagane jest podniesienie Conbox/OCU/GW za pomoca odis svm aby zapewnić pełną intergracje.

Edytowane przez turzol

Opublikowano
7 godzin temu, OlekS napisał(a):

Kusi instalacja jednego z poniższych firmware z MIB Solution:

image.png.98713a2cb65565de5adb45650dbb1886.png 

Oryginalnie mam MHI3_ER_AU P4014 z bezprzewodowym AA i CP.

Samochód z końcówki 2023 i ma SFD2, więc nie wiadomo czy w ogóle zacznie czytać pendrive z aktualizacją oprogramowania.

Pytanie czy coś dojdzie nowego w wersji np. P4398 lub P4851 i czy można od razu przeskoczyć na najwyższą wersję?

Ma może ktoś doświadczenie?

Te oprogranie nie jest dla ciebie , dla aut z modelowego rocznika 2024 oprogramowanie ma zostać wydane w 4 kwartane 2025 czyli tak jakby - niebawem.

Do 4014 nei zainstalujesz żadnych z tych powyższych softów , oczywiście można "przekombiniować" i na siłe zainstalować ale jaki to da finał i czy pozostałe sterowniki będą kompatybilne tego nie wiemy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.12.2025 o 06:57, Deniro napisał(a):

Te oprogranie nie jest dla ciebie , dla aut z modelowego rocznika 2024 oprogramowanie ma zostać wydane w 4 kwartane 2025 czyli tak jakby - niebawem.

Do 4014 nei zainstalujesz żadnych z tych powyższych softów , oczywiście można "przekombiniować" i na siłe zainstalować ale jaki to da finał i czy pozostałe sterowniki będą kompatybilne tego nie wiemy

@Deniro czy już się pojawiło oprogramowanie? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
On 11/2/2025 at 7:21 PM, tdi-bart said:

czesc, interesuje mnie conversion z usa na europe, da sie? 

1000010487.jpg

1000010488.jpg

ok przerobiło się mib3 na eu, tylko wireless AA nie chce działać. jest komunikat że konfiguruje się full opcja później się cofa że nie można używać wireless w moim regionie, tylko działa przez kabel 

druga rzecz w tym q8 już przed flash mmi (chyba po zegarach rs mod) jest brak połączenia mmi i zegarach na środkowej części. ciągle jest napisane media, tel, nav czekaj loading... ale to już nie takie ważne 

edit: chyba bo wygasło Audi connect? nie wiem

20260201_152305.jpg

20260201_152303.jpg

20260201_150424.jpg

20260201_150403.jpg

Edytowane przez tdi-bart

Opublikowano

Pytanie dotyczące zmian w 4398 a dokładnie ;

Czy tą opcję można włączyć wyłączyć ? Mam zaktualizowane do 4398 przez chwilę te wskazówki działały po jakimś czasie przestały. Po podłączeniu innego telefonu znowu zaczęły działać po jakimś czasie przestały. Ktoś ma jakiś pomysł ? IMG-20260112-WA0044.thumb.jpg.99fe23ba71073b412d11422a1a472378.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, junioryo napisał(a):

Pytanie dotyczące zmian w 4398 a dokładnie ;

Czy tą opcję można włączyć wyłączyć ? Mam zaktualizowane do 4398 przez chwilę te wskazówki działały po jakimś czasie przestały. Po podłączeniu innego telefonu znowu zaczęły działać po jakimś czasie przestały. Ktoś ma jakiś pomysł ? IMG-20260112-WA0044.thumb.jpg.99fe23ba71073b412d11422a1a472378.jpg

Mam tak samo, też przestały mi działać przy Android, wygląda ze po ostatnich aktualizacjach Google Maps / Android Auto.
Zgłosiłem do Google, ale na razie cisza. Ostatnio była większa aktualizacja Google Maps z 25.x do 26.x.

z iPhone działają, ale tylko mapy Apple, gdy włączy Google Maps z iPhone, to pojawia się miejsce na strzałki ale one już się nie pokazują. 

Opublikowano
Godzinę temu, reset0 napisał(a):

Mam tak samo, też przestały mi działać przy Android, wygląda ze po ostatnich aktualizacjach Google Maps / Android Auto.
Zgłosiłem do Google, ale na razie cisza. Ostatnio była większa aktualizacja Google Maps z 25.x do 26.x.

z iPhone działają, ale tylko mapy Apple, gdy włączy Google Maps z iPhone, to pojawia się miejsce na strzałki ale one już się nie pokazują. 

Dobry trop i masz rację na wersji Google maps 25 działa tak jak powinno. 

Opublikowano

Zgadza się, aktualizacja 26.x Google Maps popsuła wskazówki nawigacyjne na kokpicie oraz HUD w Android Auto. Sytuacja dotyczy też innych marek, np. BMW, Hyundai: https://support.google.com/androidauto/thread/403111834/turn-by-turn-instructions-in-bmw-hud-from-google-maps-stopped-working-after-latest-app-updates. Oby Google w miarę sprawnie ogarnął ten błąd.

Opublikowano
W dniu 1.02.2026 o 18:34, tdi-bart napisał(a):

ok przerobiło się mib3 na eu, tylko wireless AA nie chce działać. jest komunikat że konfiguruje się full opcja później się cofa że nie można używać wireless w moim regionie, tylko działa przez kabel 

druga rzecz w tym q8 już przed flash mmi (chyba po zegarach rs mod) jest brak połączenia mmi i zegarach na środkowej części. ciągle jest napisane media, tel, nav czekaj loading... ale to już nie takie ważne 

Zle konwersjaa zrobiona , to czesty przypadek w jednostka na SFD2 ze nie dziala wirless

Opublikowano

Cześć, mam wersję 3281 od nowości. Chcę zrobić update do najnowszej wersji. Czy możecie kogoś polecić co całą operację ogarnie? okolice Bydgoszczy.