RALF76 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, mimi23 napisał(a): Jeśli będę musiał w roku trochę popracować to auto może przejechać ponad 20 tys pozazdrościć sytuacji że nie trzeba pracować.. Edytowane 9 Sierpnia przez RALF76
duzy616 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 55 minut temu, koziol99 napisał(a): Co myślicie o tym egzemplarzu? Tak naaaa pierwszy rzut oka.https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-avant-s-line-skora-navi-climatronic-tempomat-ID6GEFp0.html Raczej nigdy nie kupię auta w komisie. Widzę, że Kolega nie umie określić co by chciał w aucie. Ja robię tak: ustalam model, silnik, skrzynie, napęd oraz wyposażenie. Tego się trzymam. Nie szukam aut w komisach oraz u handlarzy. Sprowadzone rozważam tylko i wyłącznie jak jeżdżą któryś rok w PL Ciepłe rodzynki z lawet odpadają. Na Twoim miejscu bym szukał 2.0 TDI min 170KM muss quattro najlepiej w automacie z udokumentowaną historią itd. Szukaj z jak najlepszym wyposażeniem.
Koalakm Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 14 minut temu, duzy616 napisał(a): Nie szukam aut w komisach oraz u handlarzy. Sprowadzone rozważam tylko i wyłącznie jak jeżdżą któryś rok w PL Ciepłe rodzynki z lawet odpadają. dobrze napisane
koziol99 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia Coś w tym jest. Dopiero jak się człowiek zbiera z zamiarem zakupu to się robi problem. Tak chciałbym z automatem, fajnie gdyby to była wersja 177 km lub 190. Quatro dla mnie nie jest niezbędne. Wyposażenie fajnie gdyby było bogate, ale wiem po sobie że niektóre dodatki to cieszą oko tylko na początku, potem wcale się tego nie używa, lub zapomina. Oczywiście są takie które naprawdę ułatwiają życie i pomagają na co dzień. Pytanie czy przebieg ok. 250 tys jest w porządku, czy jest się czego bać. I czy może być prawdziwy 😅 Ja swoje b6 kupiłem gdy miało 23 tys, zrobiłem kolejne 200. Teraz ma około 430tys i jeszcze mnie nie zawiodło. Ale być może dobrze trafiłem. Pozdrawiam
duzy616 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Już lepiej 😂 Dla mnie znowu napęd 4x4 to podstawa ale nie ja tu kupuję. Jak już ustaliłeś, że chcesz min 177KM i automat to teraz się tego trzymaj. Pewne rzeczy w wyposażeniu też musisz ustalić jako muss. np. bixenon Wiadomo, że wszystko idzie dołożyć ale niektóre rzeczy są nie opłacalne. Przebieg to jedno, a dbanie i serwisowanie to drugie. Pytanie czy przebieg sprzedający udokumentuje. Każdą ofertę musisz się starać jak najlepiej zweryfikować. Dużo idzie sprawdzić na odległość (Cepik, historia serwisowa) Po rozmowie wyczujesz czy ktoś gada głupoty jak i po opisie gdzie Kolega wcześniej się śmiał ,,aut skonfigurowane na zamówienie”
koziol99 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia Ogólnie ja też jestem ostrożny w kupowaniu aut z komisów czy od handlarzy. A co do wersji multitronic 177 km to te wersje są jakoś bardziej awaryjne ? Tak czytałem na forum w którymś wątku. A te 190 km nieco lepsze. Ile w tym prawdy? Człowiek jak tak zacznie czytać wszystko w necie to już by nic nie kupił 😅 ale ziarnko prawdy w tym pewnie jest. Pozdrawiam
duzy616 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Nigdy nie mialem multitronica więc się nie wypowiem. Zawsze miałem skrzynie pokroju stronic. Obecnie mam stronic dl382 skrzynia z bardzo złą opinią. Ale praktycznie jak chciałem A4B9 to nie miałem wyboru. Jak zaczniesz wnikać to Audi nie kupisz. Wad ta marka ma sporo. 1
duzy616 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 190KM ma stronic na który narzekali do momentu, aż Audi wprowadziło nowszy jeszcze gorszy stronic dl382🤦♂️ Nic już lepszego nie robią tylko gorsze.
RALF76 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 11 minut temu, duzy616 napisał(a): Jak zaczniesz wnikać to Audi nie kupisz. Wad ta marka ma sporo prawie każda marka ma wady, zawsze będzie coś za coś 1
koziol99 Opublikowano 17 Sierpnia Autor Opublikowano 17 Sierpnia A co myślicie o tym? Tak wiem to nie a4 ale jako znawcy marki na pewno możecie coś więcej powiedzieć ☺️ dziękuję. Mam niedaleko więc może warto było by podjechać ? https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-audi-a6c7-2-0-177km-CID5-ID11f9am.html
przem8 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) Wczoraj byłem oglądać to Używany Audi A4 2015 - 42 800 PLN, 265 000 km - Otomoto.pl WWW.OTOMOTO.PL OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska Jedyny minus taki, że dpf do prania, bo zapełniony w 100% wg vcds. Tak to bezwypadek, full serwis, korekty wtrysków max 0,2. Dystans od wypalenia 403 km i podejrzewam, że za 50km byłoby wypalanie patrząc po masie popilu więc dpf do uratowania, końcówki i wydech w środku czysty jak łza. Nie picowane auto pod sprzedaż. Z opłatami za 42 000 do zabrania, może jeszcse by co urwał. Od spodu tyle co na podjeździe widzialem ale nie widać wycieków. Osobiście się waham ale wolałbym cos w benie i nie wiem czy nie zejdę półkę niżej jeśli chodzi o klasę auta ale bez klekotu bocianów pod maską. Silnik cnhc, rozrząd w aso robiony przy 203000. Mogę odsprzedać raport z historią aso i rozkodowanym wyposażeniem. Edytowane 17 Sierpnia przez przem8
duzy616 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 56 minut temu, koziol99 napisał(a): A co myślicie o tym? Tak wiem to nie a4 ale jako znawcy marki na pewno możecie coś więcej powiedzieć ☺️ dziękuję. Mam niedaleko więc może warto było by podjechać ? https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-audi-a6c7-2-0-177km-CID5-ID11f9am.html Tam jest skrzynia multitronic. Sprzedający mija się z prawdą.
koziol99 Opublikowano 17 Sierpnia Autor Opublikowano 17 Sierpnia Szkoda że manual. Chciałbym w końcu automat. A jeśli multitronic to sam już nie wiem. Od tego czytania już mam mętlik w głowie. Jedni chwalą, drudzy nienawidzą. A coś więcej o tym aucie można jeszcze powiedzieć ? Silnik CGLC omijać ?
Muskel1 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Godzinę temu, koziol99 napisał(a): Silnik CGLC omijać ? Tak jak wyżej napisałem.
koziol99 Opublikowano 17 Sierpnia Autor Opublikowano 17 Sierpnia 25 minut temu, Muskel1 napisał(a): Tak jak wyżej napisałem. Więc jaki będzie najlepszy wybór jeśli chodzi o 2.0 diesel?
mariusz9 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia CAHA 170kucy przedlift.Użytkuje go.Z motorem narazie problemu nie mam.na blacie zbliżam się do 300km
koziol99 Opublikowano 18 Sierpnia Autor Opublikowano 18 Sierpnia A co myślicie o tym ? https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a6-c7-avant-2-0-ultra-tdi-190-km-stronic-sline-CID5-ID11ibVF.html Silnik 190, to raczej nie ten wadliwy CGLC. Cena do urwania jeszcze, gadałem z gościem. Twierdzi że wszystko w porządku z autem, po za dwumasem, który jak mówi że w przeciągu kilku miesięcy będzie do wymiany. Poza nim wszystko ok. Jaki koszt takiej wymiany? Po zdjęciach można coś więcej powiedzieć? Daleko nie mam w sumie☺️ Dziękuję i pozdrawiam grupowiczów.
Archiwum Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia 59 minut temu, koziol99 napisał(a): A co myślicie o tym ? https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a6-c7-avant-2-0-ultra-tdi-190-km-stronic-sline-CID5-ID11ibVF.html Silnik 190, to raczej nie ten wadliwy CGLC. Cena do urwania jeszcze, gadałem z gościem. Twierdzi że wszystko w porządku z autem, po za dwumasem, który jak mówi że w przeciągu kilku miesięcy będzie do wymiany. Poza nim wszystko ok. Jaki koszt takiej wymiany? Po zdjęciach można coś więcej powiedzieć? Daleko nie mam w sumie☺️ Dziękuję i pozdrawiam grupowiczów. w tym silniku podobno sprzegło i dwumasa tylko z aso (ale niech się ktoś wypowie) wiec już raczej można pomarzyć aby się zamknąć w 4000pln z robotą tak jak dało się to ogarnąć w A4 B8 przedliftem a czemu nie chcesz tej a4 b8 z 15r? jest już w niej adblue? pomyśl sobie bo cena niegłupia a wypas też fajny jest, dziwnie piszesz że wolał byś benzynę a wklejasz ciągle diesle, jak o benzynie chcesz myslec to raczej dopiero model a4 B9 bo wcześniejsze benzyny to raczej musisz zmienić markę jak chcesz iść w benzynkę @koziol99
Antek50 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia @koziol99 Ja na Twoim miejscu bym szukał A6 C6 z ostatniego wypustu z 2011r z silnikiem 2.0tdi 170koni CAHA. Jest to rozsądna jednostka o przyzwoitej mocy i nie wygórowanej cenowo eksploatacji. Ja to się pukam w głowę kto kupuje te A4 B8 za kwoty 55-60tys zł za tak małe auto które ma wysokie koszty eksploatacji. A prestiżu większego tam nie ma. Może się podobać ale awarie które są przypaoscia modelu to już przewyższają plusy tego auta. Żeby wszystkie zamki w drzwiach zmieniac regularnie co parę lat to już szok.. Na mobile na prawdę można znaleźć ładne sztuki a6 c6 z niedużym przebiegiem i niezniszczone, a ceny warte. Przykładowe ogłoszenie https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=400689860&dam=false&fr=2010%3A2011&ft=DIESEL&isSearchRequest=true&ms=1900%3B10%3B%3B&pw=125%3A125&ref=srp&refId=e564f30f-6627-5ef1-7ceb-102bb3b8299a&s=Car&sb=rel&searchId=e564f30f-6627-5ef1-7ceb-102bb3b8299a&tr=MANUAL_GEAR&vc=Car Pozdrowionka
Rekomendowane odpowiedzi