Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki downpipe wybrać do Audi A4 B7 1.8T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym żeby mi ktoś pomógł wybrać downpipe do a4 b7 1.8t quattro 2005r 

Czy lepiej kupić z termoizolacja? Czy samemu oddać do izolacji? 

Nie chciałbym sam szukać i kupować w ciemno zeby nie kupić jakiegoś bubla 

Opublikowano (edytowane)

Na pewno zrobię antyreklamę dla fmic. Rozszczelnił się po 6 miesiącach.

Finalnie mam od @bartez80 i jest git.

Tu masz więcej:

Kolorowy od fmic'a:

IMG_20210705_191557-01.thumb.jpeg.2be983289a4ab856f4947d22eced01ec.jpeg.e4bdd4e2a7f7f3de4da74ccbe7c9f540.jpeg

Edytowane przez R4xx
Opublikowano
W dniu 23.08.2024 o 09:26, Kindzixx napisał(a):

Witam chciałbym żeby mi ktoś pomógł wybrać downpipe do a4 b7 1.8t quattro 2005r 

Czy lepiej kupić z termoizolacja? Czy samemu oddać do izolacji? 

Nie chciałbym sam szukać i kupować w ciemno zeby nie kupić jakiegoś bubla 

O ile jeszcze szukasz to 

CUSTOM-HOFFMAN.PL

Downpipe 2,75" 1.8t Audi VW Termoizolowany Downpipe (rura zamiast katalizatora) pasuje idealnie (bez żadnych przeróbek) do wszystkich aut gtupy vag z silnikiem 1.8t montowanym wzdłużnie między innymi:...

Opublikowano

Ja szczerze bym się 5 razy zastanowił, czy warto wkładać DP. Może i mój samochód nie powala mocą, bo około 200km, ale dla przykładu jak wsadziłem DP nie odczułem różnicy, a jak była, to była tak niewielka, że nie było czuć. Za to było czuć z wydechów :D Wsadziłem sportowego kata od hoffmana i spokój ze śmierdzącymi spalinami i problemami związanymi z przeglądami i wyjazdami choćby do Niemiec. Jeżdżę już z 3 lata na tym sportowym i jest OK Wiadomo, że DP jest tańszy, ale po co problemy.

Opublikowano

Nie wiem co wy macie z tym smrodem z wydechów na dp. Kilka lat tak jeździłem i na lpg było bezwonnie, a na benie na zimnym delikatnie było czuć ale bez tragedii.

• Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, przem8 napisał(a):

Nie wiem co wy macie z tym smrodem z wydechów na dp. Kilka lat tak jeździłem i na lpg było bezwonnie, a na benie na zimnym delikatnie było czuć ale bez tragedii.

Może to mamy, że tego smrodu nie czujesz Ty, kiedy jedziesz tym samochodem, a czują wszyscy wokół Ciebie, a przede wszystkim za Tobą.

Opublikowano
W dniu 28.09.2024 o 10:20, szpakuziom napisał(a):

Ja szczerze bym się 5 razy zastanowił, czy warto wkładać DP. Może i mój samochód nie powala mocą, bo około 200km, ale dla przykładu jak wsadziłem DP nie odczułem różnicy, a jak była, to była tak niewielka, że nie było czuć. Za to było czuć z wydechów :D Wsadziłem sportowego kata od hoffmana i spokój ze śmierdzącymi spalinami i problemami związanymi z przeglądami i wyjazdami choćby do Niemiec. Jeżdżę już z 3 lata na tym sportowym i jest OK Wiadomo, że DP jest tańszy, ale po co problemy.

Również niedawno kupiłem od Hoffmana sportowego kata i jest różnica. W porównaniu do pustej puszki poprawił się dół.

W dniu 28.09.2024 o 12:35, przem8 napisał(a):

Na zimnie było czuć benzynę, a LPG wysiadając nieznacznie, bardziej za autem.

Opublikowano
8 godzin temu, george napisał(a):

Również niedawno kupiłem od Hoffmana sportowego kata i jest różnica. W porównaniu do pustej puszki poprawił się dół.

Na zimnie było czuć benzynę, a LPG wysiadając nieznacznie, bardziej za autem.

Ja tego dołu nie zauważyłem zbytnio, może jestem mało spostrzegawczy. Może też dlatego, że mam spore rury i fmica 230, a turbo zostało k03, no i fazator bez cewki, bo ponoć też trochę dół spada w stosunku do tego z cewką.