Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B7 1.8T Quattro S-Line Gorczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Ivanek napisał(a):

Miałem te sprężynki ale na sezon zimowy trzeba ściągać bo nie działają, po dwóch latach już i tak są do wyrzucenia. No i trzeba uważać na mocowania sworzni kulowych w słupku D bo potrafi tam odrywać już sam teleskop. Fajny mod ale też zamykanie wiąże się z waleniem mocnym klapą. 

To racja bo jak kupiłem auto to miałem dłuższe niebieskie i też już wywaliłem.

Teraz mam czarne najkrótsze i tylko po to aby po otwarciu z pilota klapy zamek nie trzaskał parę razy. A tak odepchnie delikatnie klapę I przytrzyma ją w powietrzu.

Opublikowano

Terminy w Maxtonie są obłedne.

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Terminy w Maxtonie są obłedne.

No rozwalają system 💀

Przy okazji dzisiejszego pucowania w padło parę fot IMG-20250316-WA0106.thumb.jpg.a867abefb495ea1c1770988dece521d7.jpgIMG-20250316-WA0090.thumb.jpg.c2a0758e2a139260a4776fed7f895670.jpgIMG-20250316-WA0068.thumb.jpg.3bcae8f650a24386b0178732cb34d69f.jpgIMG-20250316-WA0128.thumb.jpg.f428333d3b6a88ca7e4e42e30d2d13e1.jpgIMG-20250316-WA0062.thumb.jpg.55f37820fcad07d0025b1d44508566ae.jpg

Edytowane przez Gorczyk
  • Lubię to 1
Opublikowano

Jaki masz rozmiar opon i szerokość felgi?

Opublikowano

Szerokość chyba 8" a opony 235/35

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj sobie zamontowałem maxtona na lotkę, mega szybko wykonali zamówienie 💪

Przy okazji łożysko koła przedniego zamówione I wybór padł na FAG.20250325_135140.thumb.jpg.083fc0f9966e30003b8dd88ede7cc2e3.jpg20250325_135133.thumb.jpg.c16516ddc604df2cc6baa1bfe0d4a91a.jpg

• Lubię to 2
  • wow 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Łożysko wymienione, nastała cisza. Dziś zbieżność i wyważenie kół, no i mam spokój.

20250403_142333.jpg

Edytowane przez Gorczyk
Opublikowano

Jakie kwoty teraz za zbieżność? Geometria też ruszana? 

Opublikowano

Geometria to tzw. 'zbieżność'. Żeby ustawić koła zbieżnie czy rozbieżnie, i tak przechodzi się cały proces ustawiania włącznie z tyłem.

Opublikowano

Tak tutaj poprawiliśmy geometrię bo było już to robione miesiąc temu ale było co korygować po łożysku i po założeniu letnich.

Ja płaciłem tylko stówkę bo panowie zapamietali auto. A jako że też mają fajne autka to chyba mnie potraktowali ulgowo 😉

Opublikowano
4 godziny temu, Ivanek napisał(a):

Jakie kwoty teraz za zbieżność? Geometria też ruszana? 

To już chyba sprawa zależna od miasta, regionu. Pod koniec tamtego roku płaciłem 300 zł, Olsztyn warmińsko-mazurskie. 

Opublikowano

Tutaj średnio 200/250 pln.

Opublikowano

Panowie czy ktoś montował zegary turbo w a4b6/7.

Myślałem i takim miejscu...

Screenshot_20250410_163953_Allegro.jpg

Opublikowano (edytowane)

W B7 nie mam. Miałem w Seacie swego czasu ale w słupku lewym i 3 sztuki. Osobiście bym nie zamontował w B7 w tym miejscu. Mało wygodne (czytelność) - po lewej stronie... Wolę po prawej no i sam fakt zabrania nawiewu. I w ogóle to wygląda to jakby ktoś wyciął dziurę wsunał budzik i jeszcze nie do końca mu się udało go schowac. Ale to moje odczucia. 😉

Edytowane przez bombelm7
  • Lubię to 1
Opublikowano

Słusznie jak przedmówca wyżej. Jeżeli już chcesz jakieś dodatkowe zegary to możesz pozbyć się popielniczki i w to miejsce dorobić jakąś tablicę, mocowanie zegara. Na pewno będzie estetyczniej niż w kratce. Najlepsza opcja jest chyba vfiz albo 3dcolormdf. Sam szukam kogoś kto montuje w Polsce 3dcolor. 

• Lubię to 1
Opublikowano
4 minuty temu, BartoszSoldier napisał(a):

Słusznie jak przedmówca wyżej. Jeżeli już chcesz jakieś dodatkowe zegary to możesz pozbyć się popielniczki i w to miejsce dorobić jakąś tablicę, mocowanie zegara. Na pewno będzie estetyczniej niż w kratce. Najlepsza opcja jest chyba vfiz albo 3dcolormdf. Sam szukam kogoś kto montuje w Polsce 3dcolor. 

Marek Grabowski w Zabrzu chyba montuje 

• Lubię to 2
Opublikowano

3d kolor to pewnie drogi temat.

Myślę jeszcze o kratce tej górnej pod słupkiem. 

A najlepszy temat to PODI z mocowaniem na kolumnie kierownicy.

Ale nie mogłem kiedyś zrobić zamówienia.

Vfis trudno zdobyć w pl ale znowu na pewno nie jest to nie osiągalny temat.

Opublikowano
3 godziny temu, BartoszSoldier napisał(a):

WWW.FACEBOOK.COM

Serwis Naprawa Liczników is on Facebook. Join Facebook to connect with Serwis Naprawa Liczników and others you may know. Facebook gives people the power to share and makes...

• Lubię to 1