BARTEKAUDI Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Witam :-) Mam problem :-( Po założeniu navi przestały działać głośniki z tyłu :-( Trzeba zmienić kodowanie navi????? Pozdrawiam BARTEK
Mepi Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Odgrzeje kotleta. Zakupiłem taka navi. Sprzedawca zapierał się że ori z b5. Z tego co wyczytałem z 20 stron tematu doszedłem do wniosku że to DX. Modze żeby działało z fisem i multifunkcja jak uda się zrobić po CANIE dam znać. (Kumpel twierdzi że da rady, najpierw muszę ogarnąć nieład artystyczny w kablach) Pytanie do was czy wiecie z jakiego modelu pochodzi i czy na pewno jest DX?
Banan Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 ETKA twierdzi że to z A8 D2 , powinna być dx
Mepi Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Już wiem że na 100% jest DX i że pochodzi z a8 d2. Ponoć to jakaś hybryda że nie potrzebuje tunera łaczy się normalnie z Fisem poprzez DATA oraz CLOCK lub poprzez CAN. Nie mam tunera TMC a radio wcale go nie chce. Czekam na resztę kabli żeby sprawdzić czy działa bez tunera.
Brzeziak Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Siema, czy to mozliwe że nie mogę odblokować RNS-D bo nie ma podpiętej zmieniarki?Wpinam do dawcy i wszystko śmiga, wpinam do mnie i d*pa, zachowuje się jakby po wbicu kodu wgl nie reagowało na 'ok'.Spotkał się ktoś z tym, radio jest z ori a4 b5 po fl.
apocalipto Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam. Nie masz podłączonego pinu safe. Jak podepniesz tam +12v to zezwoli na zatwierdzenie koduWysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
Brzeziak Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam. Nie masz podlończonego pinu safe. Jak podepniesz tam +12v to zezwoli na zatwierdzenie kodu Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Aaaaa już wiem o co chodzi, dzięki za podpowiedź
emil.wasiak.7 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Koledzy, zrobił się tu taki misz masz, że nic już nie rozumiem? Z tego co wnioskuję to cały czas mówicie o navi z c5.. A jeśli włożę navi z a4 b5 do b5 po drugim lifcie z ful fisem to też trzeba będzie wsadzać ten cały tuner?
Banan Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Jeżeli będzie to navi rnsd dx to tak , jeżeli bez to ma wtedy komunikację po ena data clock i będzie chodzić bez tunera
emil.wasiak.7 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 12 minut temu, Banan napisał: Jeżeli będzie to navi rnsd dx to tak , jeżeli bez to ma wtedy komunikację po ena data clock i będzie chodzić bez tunera Czyli szukać wersji rnsd. Nie mam zamiaru uruchamiać nawigacji. Chcę tylko komunikaty na fis. Okej, krótko i na temat. Dzięki:)
Banan Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 na naklejce na Navi sa pinouty , żeby były sygnały ENA DATA CLOCK takiej szukaj , jeżeli dobrze kojarzę to numer 8d0035192D i wcześniejszy bedzie ok , późniejsze literki E i G to już naviDX i wtedy tmc poitrzebny
emil.wasiak.7 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Działaliśmy cały dzień z kolegą z forum ale bez rezultatu dlatego piszę, bo może jest ktoś kto uporał się z tym problemem. Rnsd dx o numerach 8D0 035 192 E komunikacja data ena clock. Licznik A4 b5 full fis, białe podświetlenie, cyfrowy zegarek. Brak rds na fis, navi i licznik kodowane na wszystkie sposoby.. Miał ktoś taki problem?
Docki95 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Tuner tmc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
emil.wasiak.7 Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Dołożony tmc 4B1919894BW rnsd polazuje can gateway OK. Dashboard- niepodłączony.W radio/ nav błąd komunikacji z licznikiem.W liczniku błąd can którego nie było przed założeniem navi. Rynce opadają[emoji3]W kostce navi dołożone napięcie po kluczyku na pin 4. Zrobiony także pin safe. Dziwne, że przed tymi operacjami działało podświetlenie, wł wył po kluczyku i zmiana menu na czarne po włączeniu świateł.Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
emil.wasiak.7 Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 01311 information dsta bus 00-37 faulty. Ogólnie znalazłem kilka tematów z tym problemem ale na każdym nie ma rozwiązania.. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
emil.wasiak.7 Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Information data bus 00-37 faultyWysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi