Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po austriackiej stronie odcinek górski ;) 60- 70 km autostrady

Edytowane przez Arturoo

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 333,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kamyk polecam ci podjechac i na wlasne oczy zobaczyć przełęcz Stelviio bo jest mega

Opublikowano

Najlepiej rowerem :decayed: Powinna tam być w piątek ekipa rowerowego południa :wink:

Opublikowano

Panowie, a jakie warunki w Październiku? opłaca się jechać czy za późno?

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zależy od oczekiwań. Prosta odpowiedz

Opublikowano

Moj kolega jezdzi zazwyczaj druga polowa wrzesnia to mowi, ze za dnia kolo 22-28 st. C ale im blizej pazdziernika to temeratury spadaja. Zwlaszcza wieczorami i w nocy. Za dnia potrafi tez porządnie popadac.

Edytowane przez piotrekb_tt

Opublikowano

Od poniedziałku jestem w Cro. Jednak nie Promajna a Baśka Voda duzo wolnych apartmani jest w czym wybierac.

Opublikowano

mówisz o tym pomiarze odcinkowym ?? :)

Opublikowano

koledzy pisałem kiedyś na temat wyjazdu n chorwację a dokładnie Rogoźnica wyspa i mam takie pytanie bo jak kiedys wspomniałem wybieram się audi 80 b3 z 1988 roku i powiedzcie mi jak to jest czy przy kontroli moze ktos się przyczepić do tego że w aucie nie ma bocznych kierunków bo w tym modelu nie wychodziły jeszcze fabrycznie kierunki w bocznych błotnikach. A drugie moje pytanie jest takie czy na całej trasie mozna używać cb radia czy gdzieś są zakazy co do użytku tego sprzętu bo ktos mi powiedział że w austrii na pewno jest zakaz ale nie wiem i wole się dowiedzieć od was bo widać że bardzo dużo podrużujecie w tych rejonach

Opublikowano

mówisz o tym pomiarze odcinkowym ?? :)

Umm ... To nawet nie wiedziałem , że tam jest :grin:

W nocy ,w deszczu to tylko błysk był dobrze widoczny .

Opublikowano

W nocy ,w deszczu to tylko błysk był dobrze widoczny .

Potwierdzam, też miałem błysk w deszczu na obwodnicy wiednia, 5 miesięcy później mandat w skrzynce. Wtedy myślałem, że mi bmw z daleka mrugało bym zjechał z lewego :grin:

Opublikowano

hehe baaa bo nie na darmo tam sa ograniczenia na deszcz i śnieg :D:P

ale teraz chyba jest tam dodatkowo odcinkowy.. nie znam austryjackiego ale obrazki dały mi do myślenia i moim zdaniem tam jest :D

Opublikowano

Wczoraj jechałem przez Czechy do Polski strasznie dużo ograniczeń i robót drogowych. Poprawiają te płyty betonowe na autostradzie. W Austrii tez stałem na autostradzie tunel był zamknięty na ok 20 minut.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

nie znam austryjackiego

WOW

Opublikowano

:)

To jeszcze z czasów zaborów chyba :)

Sorki za ot :)

Opublikowano

Jesli ktos ma jakies sprawdzone miejscowki nie za drogo w okolicach Tucepi, Makarska, Promajna, Baska Voda to niech da znac bo szukam czego na poczatek sierpnia bo sie okazalo ze jednak jade :D

Opublikowano

jakby ktoś chciał to mam wolne miejsce w Kanicy

jestem obecnie i polecam

a co do autostrad to faktycznie drogi są rozkopane i dużo jest ograniczeń

kończą się przed Chorwacją i tu już normalna jazda

Opublikowano

ja też w tym roku do Cro, środek sierpnia, po raz trzeci, więc trochę doświadczenia już się ma.

kolega, który jeździ TIRem do Włoch co tydzień ostrzega o wzmożonych kontrolach fotoradarowych w okolicach Wiednia (w sumie standard) i trochę robót drogowych w Czechach.

ogólnie, jadąc z Wro, lecę na Boboszów, dalej fajne drogi lokalne do Ołomuńca i Brno, Mikulov aż na Wiedeń, Graz, słoweńską autostradę omijam (uważam, że warto, odskocznia po nudnych austriackich autostradach no i trochę euro zostaje w kieszeni), potem szeroko na Zagrzeb aż do Makarskiej.

co prawda w ciemno, ale póki co nie miałem problemów ze znalezieniem dobrej miejscówki :)

Opublikowano

:)

To jeszcze z czasów zaborów chyba :)

Sorki za ot :)

oj spadófffa :P

Austriacy – naród pochodzenia germańskiego, zamieszkujący głównie Austrię oraz włoski region Trydent-Tyrol Południowy. Ich językiem ojczystym jest język niemiecki – na terenie Austrii występuje kilka dialektów języka niemieckiego, a w powszechnym użyciu jest odrębny wariant tego języka (język niemiecki w Austrii).

to tak na usprawiedliwienie wiedziałem że jest austryjacki :P a tak szczerze że do niemieckiego podobny jest to wiedizałem ale że strikte niemiecki to już nie... choć jak widać są jakieś subtelne różnice :P

Opublikowano

koledzy pisałem kiedyś na temat wyjazdu n chorwację a dokładnie Rogoźnica wyspa i mam takie pytanie bo jak kiedys wspomniałem wybieram się audi 80 b3 z 1988 roku i powiedzcie mi jak to jest czy przy kontroli moze ktos się przyczepić do tego że w aucie nie ma bocznych kierunków bo w tym modelu nie wychodziły jeszcze fabrycznie kierunki w bocznych błotnikach. A drugie moje pytanie jest takie czy na całej trasie mozna używać cb radia czy gdzieś są zakazy co do użytku tego sprzętu bo ktos mi powiedział że w austrii na pewno jest zakaz ale nie wiem i wole się dowiedzieć od was bo widać że bardzo dużo podrużujecie w tych rejonach

Też lecę w okolice Rogoznicy w sierpniu więc możesz się podpiąć, będę mrugał kierunkami za Ciebie. A tak na poważnie. Auto nie ma kierunków bo producent ich nie montował, co innego jakbyś miał spalone żarówki. A tak to do czego mają się przyczepić

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez cysiek18