Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wasze przebiegi w dieslach 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie wiem Panowie jak to jest, ale ja kupiłem 6-letni samochód od 1 właściciela, który miał 200 tys przebiegu i włożyłem już w niego z 3000zł (głównie części eksploatacyjne - rozrząd, żarniki, amortyzatory, rolki, napinacze) ale posypało się też sprzęgiełko alternatora i sprężarki klimatyzacji, czujnik G62. Boje się o turbinę (bo to już powoli jej czas) i o sprzęgło + dwumas (bo podnosi mi się gałka zmiany biegów jak daje gazu). Nie wiem jakim cudem wasze kilkunastoletnie samochody mają przebiegi mniejsze niż mój i nic w nich nie robicie :kox: Ja dużo nie jeżdżę a i tak te 20000 rocznie nabijam. Nie wierze, że na zachodzie gdzie mają autostrad na pęczki robi się 15 000 rocznie, a przed sprzedażą jedzie się na przegląd do ASO i wymienia wszystko co się da :kox: i nie mówcie mi, że trafiłem słaby egzemplarz, bo szukałem samochodu 3 miesiące i na tle innych, które widziałem w Polsce i Niemczech mój to złoto

Opublikowano

przekręc sobie trochę do tyłu może niunia będzie bardziej bezawaryjna :polew: taki żarcik

Opublikowano

dodam, że u mnie po sprowadzeniu wymieniony został tylko 1 górny wahacz,

aaa i co do lewarka, to też mi się lekko przesuwa po dodaniu gazu :mysli:

Opublikowano

102k, sprawdzane w ASO... ale ktoz to wie jak jest naprawde ? :)

Opublikowano

W mojej niuni na liczniku 227000. Stan właściwie perfekcyjny, nawet siedzenie nie przytarte, zero rys. W aso wyszło że ma ...367000km!!!. Serwisowana do końca. W maju wymieniony dwumas i sprzęgło, w czerwcu pompowtryski - tylko niewiadomo czy wszystkie. Nawet wpisane ze szyba była zmieniona - od nowości serwiś.

Jak myślicie - warto trzymać czy puścić? Ile może jeszcze wytrzymać?

Opublikowano

W mojej niuni na liczniku 227000. Stan właściwie perfekcyjny, nawet siedzenie nie przytarte, zero rys. W aso wyszło że ma ...367000km!!!. Serwisowana do końca. W maju wymieniony dwumas i sprzęgło, w czerwcu pompowtryski - tylko niewiadomo czy wszystkie. Nawet wpisane ze szyba była zmieniona - od nowości serwiś.

Jak myślicie - warto trzymać czy puścić? Ile może jeszcze wytrzymać?

a masz jakies zastrzezenia do czegos ?

Opublikowano

Aktualny egzemplarz (Kulfon AVG) 264 tys (kompletna historia z ASO), poprzednie (AHU) sprzedane przy ok 360 tys (ale nie ze względów na jakiekolwiek problemy z maszynerią). Obydwa full syntetyk Liqui Moly Diesel Synthoil. Kulfon dopiero teraz w PL miał wymienione przy 250 tys. 2 wahacze, reszta jest ori z 99 (ale wiadomo na naszych "autostradach" pewnie do końca roku nie dotrwają)

Opublikowano

jedyne zastrzeżenia to skrzynia treoche wyje, jakieś łozysko pada. A wiadomo skrzynie to sa juz koszta.....

Opublikowano

Moja 3 lata stała, pierwsza rej. za granicą 2003 rok i od tego czasu są zapiski w książce. Aktualny przebieg(stan licznika) 25,07,09 pokazało się 222222km :> Fura śmiga aż miło, oleju(pełny syntetyk) nie bierze, więc możliwe że przebieg oryginalny:)

Opublikowano

U mnie niesamowite, ale prawdziwe 108 tys kilometrow.

Autko kupilem od starszej pani full service, pelno faktur, nawet na plyn do spryskiwaczy.

Zycze wszystkim takich zakupow!!!

Opublikowano

U mnie niesamowite, ale prawdziwe 108 tys kilometrow.

Autko kupilem od starszej pani full service, pelno faktur, nawet na plyn do spryskiwaczy.

Zycze wszystkim takich zakupow!!!

Nawet na płyn do spryskiwaczy :> Faktycznie niesamowite. Gratki! :> :) :> I spokojnej bezpiecznej jazdy.

Opublikowano

mój ma 145 tys. km w oryginale i jest jak z fabryki, pod maską wszystko srebrne :shocked:

idzie jak burza :slina:

szukałem niuni 2 miesiące w necie w Niemczech i warto !!!!

Opublikowano

Mój ma 215tkm ale jest w rodzinie od stanu 70 tkm... wujek ciocia tata teraz ja :) I wszystko jest git sprawdzałem w ASO.

Opublikowano

moja B6 z 2002r(model 2003) oryginalny przebieg 295tyś-na syntetyku.

na zachodzie disel to koń roboczy więc robi rocznie 30-40 tyś kilometrów :cool1:

Opublikowano

moja B6 z 2002r(model 2003) oryginalny przebieg 295tyś-na syntetyku.

na zachodzie disel to koń roboczy więc robi rocznie 30-40 tyś kilometrów :cool1:

kacpero... masz jakieś info żeby coś wymieniali?

Opublikowano

A u mnie wyglądało to tak kupiony od doktora z DE z przebiegiem147tyś sprawdzałem w service Skoda bo Audi nie chciało.Przy ok. 143tyś wymiana sprzęgła 112tyś pompa wody ,tarcze to tylko z grubszych rzeczy.Tylko szkoda że lali longa .Obecnie 167tyś

Opublikowano

oprócz przeglądów serwisowych nic nie było wymieniane -jeżeli chodzi o silnik i osprzęt,

przy 293tyś ja wymieniłem ale skrzynie biegów bo zaczęła gwizdać ,pewnie łożyska to standard w 6-biegowych

Opublikowano

A4 2005 BLB przy zakupie 146kkm w sierpniu 2008 , po roku z nudów zamówiłem sobie historię, okazało się że w styczniu 2008 miał 210kkm, to teraz ma pewnie z 260kkm.

wg histori 2 razy wymieniana głowica i jeszcze coś ale nie bardzo rozumiem bo z niemieckim cienko.

Opublikowano

A4 2005 BLB przy zakupie 146kkm w sierpniu 2008 , po roku z nudów zamówiłem sobie historię, okazało się że w styczniu 2008 miał 210kkm, to teraz ma pewnie z 260kkm.

wg histori 2 razy wymieniana głowica i jeszcze coś ale nie bardzo rozumiem bo z niemieckim cienko.

w sumie nie ma się co dziwić... standard w naszym kraju...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moja A4 jest z grudnia 2000r (AJM) kupując miała na liczniku 147tys/km - stan zużycia elementów wewnętrznych - praktycznie znikomy mógł by na to wskazywać. 5W30 Motul Specyfic WV od wym do wym nie dolewam nic. Auto jeździ ogólnie dobrze - w zawieszeniu siedzą oryginalne części, regularnie niby serisowany. Nie sprawdzałem w ASO. Zrobiłem 18tys popsuł się do tej pory przełącznik świateł zespolonych (kierunkowskazy - skończyło się na czyszczeniu), wymieniłem też olej drugi raz. Na długich trasach ponad 1000km auto z klimą pali do 5.3l/100km po mieście zamykam się w 6.2l/100km przy normalnej jeździe.

Auto kupione w Niemczech od osoby prywatnej niby, miało zrobione 2 miesiące wcześniej niemiecki TUV na którym przebieg był jakieś 1000km niższy od faktycznego...

Czy historię w ASO udostępnią bezpłatnie?