Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Rozrząd w ASO czy nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do 2.5 V6 AKE, orientowałem się, bo mnie czeka niedługo wymiana. Jakby kogoś to interesowało to za:

-pasek rozrządu Conti

-pasek pompy wtryskowej Conti

-napinacz paska rozrządu INA

-napinacz paska pompy wtr. INA

-rolka prowadząca INA

-ramię napinacza INA

-tłumik drgań paska INA

-pompa wody z uszczelką SKF

-pasek alternatora Conti

-pasek klimy Conti

-rolki pasków osprzętu ( 4 sztuki)

-termostat z uszczelką Wahler (ori)

wychodzi ~1600-1650 zł.

Witam wszystkich, Panowie, w kwietniu robiłem kpl rozrząd w moim AKE, dokładnie te części co kolega wypisał, koszt części 1350zł, kupoiłem kpl na allegro. do tego autodata,blokady rozrządu i kolegamechanik co ma swój warsztat. autem zrobiłem juz ok 40tyś km i żadnych problemów nie mam. jeżeli ktoś potrafi wymienić i dobrze ustawic rozrząd, to po co płacić w ASO takie kwoty,skoro można samemu ( oczywiście,jeżeli się potrafi ) zrobić to i być zadowolonym. :)

ja u siebie przy okazji robiłem wałki, dźwigienki, podkładki, szklanki, płyn chłodzący,olej, wszystkie filtry.

całość kosztowała mnie ok 5tys zł. i do dzid wszystko ładnie współgra.

Opublikowano

Można części kupic samemu i na wymiane pojechac do ASO. U mnie w SKODA/VW powiedzieli mi 500 zł

To bardzo dobra cena :shocked: jak na ASO .

Co do czesci tez mi tak wyszedl podobny komplet tyle ze ja mam bdg ale...przy rozrzadzie to trzeba sie tak samo narobic przeciez. Czyli w 2.0k da rade sie zmiescic :naughty: :naughty: nie jest zle. Mam tylko obawy co do jakosci Conti/Gates , Ina ... Ale podobno "wszyscy" sa zadowoleni ...

Opublikowano

Można części kupic samemu i na wymiane pojechac do ASO. U mnie w SKODA/VW powiedzieli mi 500 zł

Mozna ale co z gwarancja jak cos sie stanie,jak juz jechac do aso to niech robia na ich czesciach

Opublikowano

Można części kupić samemu i na wymianę pojechać do ASO. U mnie w SKODA/VW powiedzieli mi 500 zł

Można ale co z gwarancja jak cos sie stanie,jak juz jechać do anso to niech robią na ich częściach

Generalnie nie ma sensu takie ćwiczenie (ASO Audi)- albo wszystko w ASO albo sam kupujesz części i szukasz dobrego warsztatu. Ale w tym szczególnym przypadku (ASO Skoda/VW) nie jest to takie głupie bo robocizna 500PLN to jest dosyć znośny koszt a bądź co bądź zrobią to ludzie, którzy te silniki znają. No i gwarancję na robociznę łatwiej wyegzekwować niż od garażowca. Ale sprawdzał kolega koszt części w tym samym ASO? Coś mi się wydaje, że nawet ASO oscyluje wokół tych 750 złotych, zorganizujesz części znacznie taniej?

Opublikowano

Ale w tym szczególnym przypadku (ASO Skoda/VW) nie jest to takie głupie bo robocizna 500PLN to jest dosyć znośny koszt a bądź co bądź zrobią to ludzie, którzy te silniki znają.

Tego nie był bym taki pewny :mysli:

Opublikowano

Ale w tym szczególnym przypadku (ASO Skoda/VW) nie jest to takie głupie bo robocizna 500PLN to jest dosyć znośny koszt a bądź co bądź zrobią to ludzie, którzy te silniki znają.

Tego nie był bym taki pewny :mysli:

Ale przynajmniej powinni... :gwizdanie: Ale wracając do tematu to mnie też czekam wymiana rozrządu i orientowałem się w ASO i wygląda to tak: Kompletny rozrząd - ok. 650 pln, plus pompa wody koszt ok. 180 pln - wymiana ok. 650 pln więc rachunek naprawdę nie jest zły. :good:
Opublikowano

Ja planuję dopiero wymienić rozrząd i mam pytanko podpowie mi ktoś ile wałków jest w B6 2001r 96kw 1,9TDI ? :mysli:

Opublikowano

[cytat] Ale sprawdzał kolega koszt części w tym samym ASO? Coś mi się wydaje, że nawet ASO oscyluje wokół tych 750 złotych, zorganizujesz części znacznie taniej?[/cytat]

Za kompletna wymianę powiedzili mi w ASO SKODA/VW 2500 zł, ale nie wiem co dokładnie wchodziło w skład części. Pewnie tylko sam rozrząd, bez rolek i pasków do klimy, alternatora itd. Pewnie wyszło by z 3000 zł w sumie. Znając Aso pewnie nawet ponda 3 koła ;)

Opublikowano

dobrze wynegocjowane koszt czesci + robocizna w ASO to 1500 PLN. pasek rozrzadu, napinacz, rolka, pompa, plyn. nie obejmuje paska wieloklinowego i napinacza.

Opublikowano

Ja juz jestem po wymianie :) koszt 1000zl (wszystkie czesci rozrzadu, pompa, pasek wielorowkowy napinacz rolka filtry tylko olej mialem na stanie) :>

Opublikowano

Panowie mój przyjaciel pracuje w ASO i mowil ze moze załatwic rozrzad do 1,9 AVB / AWX po 2003 ( zmiana bez napinacza) wszystko ORI na 100% za około 560 zł

cena chyba dobra jak myslicie ??

Opublikowano

560 zł to śmieszna kwota :shocked:

Opublikowano

Panowie. ASO w Katowicach ul. Kościuszki. Oryginalny serwis Audi zaproponował do mojego silnika 2.4 V6 kwotę 2500zł za wszysteki częsci z robocizną. Wszystko ORI łącznie z pompą, rolkami itd + termostat + ogólny przegląd auta + wpisanie do systemu audi historii samochodu. Na dodatek, żeby tego było mało, na jeden dzień kiedy miałem zostawić im samochód, do przetestowania otrzymujesz nowy model a4 :shocked:. Bardzo miła obsługa, aż szkoda, że mam już rozrząd wymieniony , hehe :)

Opublikowano

U Gajosa kpl. rozrząd z napinaczem do AWX 2001 z pompą wody (stara do zwrotu) 650zł. :cool1: trochę kupiłem u nich części to i rabaty jakieś mam :kox: gwarancja na rozrząd pod warunkiem wymiany u nich :gwizdanie:

Opublikowano

pracownicy ASO maja niezle znizki pracownicze. mozna sie dogadac... :good:

Opublikowano

Moja A4 ma już przelatane około 89 tys. km, więc przymierzam się do wymiany rozrządu. W ASO po rabacie części (faktura:1200 brutto) + robocizna (bez faktury:200-300). Przy okazji chciałbym sie upewnić, czy rozrząd wymienia się po 90 tys.?

Opublikowano

W ASO po rabacie części (faktura:1200 brutto)

drogo, jakie czesci w tym sa skalkulowane?

Opublikowano

muszę dokładnie spytać kumpla, z tego co wiem to cały komplet z napinaczami i pompą wody. Dam znać jak będę zamawiał[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 14:08_________________________________________________no i mała errata. Mianowicie: podałem normalną cenę części, dla mnie 1000 + 200 zl. robocizny.

Opublikowano

WV Bursiak Łódź- komplet rorządu z pompą wody (zwrot starej) 650 zł, wymiana u mojego sprawdzonego mechanika 200 zł, ustawienie kąta synchronizacji gratis (własnoręcznie)

Opublikowano

Seat Kalinka Elbląg - zestaw naprawczy rozrządu bo tak to się nazywa (wszystkie rolki i napinacze + pasek ) -480zł do AVF-a.

Pompa nie pamiętam ile ale, za całość rozrząd z pompą + olej castrol 5W40 + filtry + ciecz chłodząca zapłaciłem ~1700zł.

Wydaje mi się że całkiem nieźle tylko, że źle złożyli i odstawał zderzak na dole. Oczywiście próbowali mi wcisnąć że coś tam było walone itp tylko że przed wymianą nic nie odstawało :cool1:. Odstawiłem do poprawki i jest teraz elegancko :good: