soulmaster3m Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Poradnik jest ogólnie o zamianie 1/2 FIS na pełny fis w polifcie wraz z montażem np. "czujnika" spalonych żarówek czy poziomu płynu spryskiwaczy, RDS z ori radia na FIS itd, więc jeśli ktoś robi to kompleksowo to się mu przyda a i kilku z przedliftami uzyskało tam kilka odpowiedzi. Tarcze tak się łączą: Tutaj od paska, ale wygląda to tak samo. Obrotomierza to samo kółko a prędkościomierz jest połączony z temperaturami. ---------- Post dopisany at 00:57 ---------- Poprzedni post napisany at 00:55 ---------- I jeszcze fajny artykuł o demontażu: http://4130-products.com/step/stepper/ Wszystko jest tak samo.
Fenrir Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dzięki dzięki. A orientujesz się może jeszcze gdzie mogę dorwać wtyczki do tego licznika? Nie spodziewałem się że będzie z tym aż tak duży problem. Znalazłem tylko takie: KOSTKA LICZNIKA ZIELONA AUDI A2 A3 A4 A6 VW F-VAT (4053394427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. KOSTKA LICZNIKA NIEBIESKA AUDI A2 A3 A4 A6 VW F-V (4112351854) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. To takie jakich potrzebuję? Wszędzie są takie drogie? Do czego jest trzecia wtyczka i gdzie mogę ją kupić bo nie znalazłem żadnej?
kaju Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dzięki dzięki. A orientujesz się może jeszcze gdzie mogę dorwać wtyczki do tego licznika? Nie spodziewałem się że będzie z tym aż tak duży problem.Znalazłem tylko takie: KOSTKA LICZNIKA ZIELONA AUDI A2 A3 A4 A6 VW F-VAT (4053394427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. KOSTKA LICZNIKA NIEBIESKA AUDI A2 A3 A4 A6 VW F-V (4112351854) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. To takie jakich potrzebuję? Wszędzie są takie drogie? Do czego jest trzecia wtyczka i gdzie mogę ją kupić bo nie znalazłem żadnej? Zielona, niebieska i szara są identyczne - do fabrycznych FISów ładowali szare, ale czy dasz zieloną czy niebieską - nie ma znaczenia. Są identyczne. Szukaj taniej, ja za około półtora tygodnia będę miał takich wtyczek trochę.
Fenrir Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Masz na myśli że te dwie które wysłałem są takie same? W sumie i tak niewiele to zmienia bo na allegro znalazłem je tylko za 40zł. Obecnie mam tylko 2 kostki, bodajże niebieską i żółtą, które są innych wymiarów. A trzeciej kostki nie znalazłem żadnej na allegro. Może szukać po oznaczeniach czy coś? Nie załatwił byś trochę szybciej tych wtyczek? Ile będziesz za nie chciał w razie czego?
misiek95 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ja chyba mam taką wtyczkę. Trzeba wylamac zabezpieczenie żeby pasowały zamiennie kolory
kaju Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jak masz niebieską i żółtą to pewnie że inne wymiary bo one są 26-pinowe a te, które wklejasz to poliftowe 32-pinowe. Nie wiem jeszcze ile za nie będę chciał, muszę zobaczyć ile się tego uzbierało...
Fenrir Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ja chyba mam taką wtyczkę. Trzeba wylamac zabezpieczenie żeby pasowały zamiennie kolory Tą czerwoną? Jeśli masz to w razie czego za ile? Jak masz niebieską i żółtą to pewnie że inne wymiary bo one są 26-pinowe a te, które wklejasz to poliftowe 32-pinowe. No jakby były takie same to bym nie szukał nowych:D Które funkcje FISa mogą działać od razu jeśli mam climatronika?
arre Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ja chyba mam taką wtyczkę. Trzeba wylamac zabezpieczenie żeby pasowały zamiennie kolory Tą czerwoną? Jeśli masz to w razie czego za ile? Jak masz niebieską i żółtą to pewnie że inne wymiary bo one są 26-pinowe a te, które wklejasz to poliftowe 32-pinowe. No jakby były takie same to bym nie szukał nowych:D Które funkcje FISa mogą działać od razu jeśli mam climatronika? climatronickowanie wyswietlacza FIS
misiek95 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ja chyba mam taką wtyczkę. Trzeba wylamac zabezpieczenie żeby pasowały zamiennie kolory Tą czerwoną? Jeśli masz to w razie czego za ile? Jak masz niebieską i żółtą to pewnie że inne wymiary bo one są 26-pinowe a te, które wklejasz to poliftowe 32-pinowe. No jakby były takie same to bym nie szukał nowych:D Które funkcje FISa mogą działać od razu jeśli mam climatronika? Mam niebieską albo zieloną. Ale tobie potrzebne 3 szt. Szukaj kogoś kto auta rozkręca to ci wyślę za browara
arre Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ja chyba mam taką wtyczkę. Trzeba wylamac zabezpieczenie żeby pasowały zamiennie kolory Tą czerwoną? Jeśli masz to w razie czego za ile? Jak masz niebieską i żółtą to pewnie że inne wymiary bo one są 26-pinowe a te, które wklejasz to poliftowe 32-pinowe. No jakby były takie same to bym nie szukał nowych:D Które funkcje FISa mogą działać od razu jeśli mam climatronika? Mam niebieską albo zieloną. Ale tobie potrzebne 3 szt. Szukaj kogoś kto auta rozkręca to ci wyślę za browara takie wtyczki to chodliwe sa? wala sie u mnie napewno ale na poczte mi by sie jechac nie chcialo
Fenrir Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jak ktoś ma te 3 wtyczki to 4 dyszki dam spokojnie;D Jak komuś się walają to chyba się opłaca
soulmaster3m Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Które funkcje FISa mogą działać od razu jeśli mam climatronika? Wszystkie. :polew: FIS ma 5-6 opcji. Przy każdej z nich płaczesz a przy jednej modlisz się aby jeszcze trochę starczyło. ---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ---------- Aha, nie płaczesz tylko przy info z RDS no i przy długości jazdy.
arre Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 żona ma 150metrów do poczty ja mam 2km i tez za daleko
kaju Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jak ktoś ma te 3 wtyczki to 4 dyszki dam spokojnie;D Jak komuś się walają to chyba się opłaca zobaczymy.
Fenrir Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Które funkcje FISa mogą działać od razu jeśli mam climatronika? Wszystkie. :polew: FIS ma 5-6 opcji. Przy każdej z nich płaczesz a przy jednej modlisz się aby jeszcze trochę starczyło. ---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ---------- Aha, nie płaczesz tylko przy info z RDS no i przy długości jazdy. To jakie są te funkcje? Bo z tego co zdążyłem się zorientować temp. zewnętrzną dam radę podpiąć bo czujnik mam od klimy, do przepalonych żarówek potrzebuję pewnie czujnika tak? Tak samo do zużycia klocków, do spalania też czujnik potrzebny? A reszta funkcji ze standardowego licznika działa bez problemu? Temperatura cieczy, ciśnienie oleju, płyn hamulcowy?
soulmaster3m Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Pełny FIS w odróżnieniu od 1/2 FIS pokazuje tylko więcej: - info z RDS - spalanie chwilowe - spalanie średnie - czas jazdy - kilometry do końca baku - średnia prędkość. Dodatkowo pokazuje komunikaty na piktogramach jak: - spadek poziomy płynu spryskiwaczy chyba do połowy zbiornika - spalone żarówki (pozycje i mijania) osobno (stopu), to nie czujnik a przekaźnik podający masę dwoma przewodami na licznik w zależności które się przepaliły. Oba, 1/2 FIS jak i pełny FIS pokazują: - Temperatura zewnętrzna - zużyte klocki (ogółem bez uwzględnienia który, można też zamontować okładziny z czujnikami na tyle) - temp. i poziom płynu chłodniczego. - temp. oleju i poziom to pod warunkiem, że masz czujnik w misce.
Fenrir Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bardzo dobra rozpiska, dzięki A jak ma się kwestia spryskiwaczy? Bo podejrzewam że czujnika tam żadnego nie mam, więc gdybym go kupił to do zwykłego zbiornika założę bez problemu? Z tymi żarówkami i klockami to dużo roboty?
kaju Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bardzo dobra rozpiska, dzięki A jak ma się kwestia spryskiwaczy? Bo podejrzewam że czujnika tam żadnego nie mam, więc gdybym go kupił to do zwykłego zbiornika założę bez problemu? Z tymi żarówkami i klockami to dużo roboty? wszystkie info jest w poradniku soula...
soulmaster3m Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Wszystko opisywałem w poradniku do którego link już podawałem. Jeśli potrafisz utrzymasz klucz i śrubokręt w ręku a nie potrafisz obsługiwać lutownicy, miernika i czytać schematów - odpuść sobie. Jeśli potrafisz korzystać z w/w narzędzie to może zająć od dnia do trzech w zależności jak porządnie chcesz to zrobić. W kilku godzinach to się można zamknąć jak już się raz to robiło i wie gdzie co i jak a tak to jest masa odkręcania elementów i przeciągania kabli.
Rekomendowane odpowiedzi