soulmaster3m Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Tak by było najlepiej. Co tam jest potrzebne... Kodowanie Radia (56-Radio), teraz jest: 00207 Adaptacja Navi (37-Navi), teraz jest: -kanał 1: Tires in mm: 1930 -kanał 2: Rotational pulse : 45 For cars that use ABS signal -kanał 3: Diagnostic: 0 -kanał 4: Cluster colour: 0 - Monochrome (red) -kanał 5: Land Identification (D-Navi): 0 - Europe -kanał 6: TMC Coding (D-Navi): 1 - Sets TMC to use radio source. (Useless in N.A.) -kanał 7: Option Coding (D-Navi): 0 - No options. Licznik (17-instr cluster): - kodowanie 16xxx - kanał 60: 01024 - Instrument cluster - kanał 61: 00256 - Instrument cluster - kanał 62: 00005: (+00001 - Radio +00004 - Navigation) I nie wiem czy 62 nie trzeba przestukać całego jak leci bo tutaj najczęściej pada wskazanie.
bediks Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Jak zmienialem szybke w swoim liczniku z 2004 i z a6 z 2003 , a pozniej rozbieralem ten z 99 zauwazylem pewna roznice Wyswietlacz z 99 jest caly obudowany metalowa ramka Ten nowszy a4 i z lifta a6 po boczku mialy taka niebieska tasme Niby te same liczniki ale chyba technologia instalki wyswietlacza inna Co by wyjasnialo dlaczego liftowe a6 zawsze sa igla ( no i moj bo jest z 2004 ) Szkoda ze fotek nie zrobilem
soulmaster3m Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Jak nie wiadomo o co chodzi to wywal błędy z każdego ustrojstwa, wyjdź, trzaśnij drzwiami, zastukaj w wlew paliwa i sprawdź ponownie. Kodowanie licznika zmienione na 00xxx, reszta jak w poście #11405 i wszystko działa jak widać misiek547, jak chcesz to sprawdź jak masz, ale podejrzewam, że nie powinno się różnić od tego co napisałem. Jak widać na ostatnim zdjęciu, Grażyna zawraca d*pę.
bediks Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 dzisiaj zauważyłem pewną rzecz dość ciekawą orginalny licznik a po włączeniu zapłonu wskazówka temperatury oleju idzie za wysoko i opada na prawidłowe miejsce czyli sytuacja jaka miałem w angolu nie powodował licznik ale chyba czujnik oleju i dalej to powoduje nawet na orginalnym liczniku
soulmaster3m Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 To by wyjaśniało dlaczego u mnie w angolu z chyba takim samym numerem, ale na bank tym samym wsadem temperatura działa jak należy.
bediks Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 ja misiek I ty mamy liczniki angielskie o tych samych numerach i ten sam wsad tylko u ciebie działa to dobrze a u mnie i u miśka jak opisałem czyżby ta sama awaria czujnika
bediks Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 To samo dzialamie na org liczniku raczej to potwierdza Z 2-3 razy odkad mam to auto zapalil mi sie sensor, wiec moze konczy zywota
misiek95 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Jest jakaś możliwość regulacji jasności podświetlenia w poliftowym fisie vdo? Bo mi podświetla tak słabo, że tragedia w nocy
arre Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Jest jakaś możliwość regulacji jasności podświetlenia w poliftowym fisie vdo? Bo mi podświetla tak słabo, że tragedia w nocy pokretla nie ma?
misiek95 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Jest jakaś możliwość regulacji jasności podświetlenia w poliftowym fisie vdo? Bo mi podświetla tak słabo, że tragedia w nocy pokretla nie ma? A no nie ma. Albo moje nie reaguje. Polift to chyba automatycznie powinien sobie jasność regulować
arre Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Jest jakaś możliwość regulacji jasności podświetlenia w poliftowym fisie vdo? Bo mi podświetla tak słabo, że tragedia w nocy pokretla nie ma? A no nie ma. Albo moje nie reaguje. Polift to chyba automatycznie powinien sobie jasność regulować widocznie masz zepsute te auto regulacje ja mam pokretelko klasyczne i se krece kiedy chce
misiek95 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Jest jakaś możliwość regulacji jasności podświetlenia w poliftowym fisie vdo? Bo mi podświetla tak słabo, że tragedia w nocy pokretla nie ma? A no nie ma. Albo moje nie reaguje. Polift to chyba automatycznie powinien sobie jasność regulować widocznie masz zepsute te auto regulacje ja mam pokretelko klasyczne i se krece kiedy chce Aa no i może źle opisałem problem, bo to tak powinno działać ze w nocy słabiej świeci świeci niezależnie od tego czy dzień czy noc- na minimum. Na vagu normalnie w teście rozjaśnia i ściemnia jak trzeba. Czekam na jakąś podpowiedz
soulmaster3m Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 W B5 nie ma automatycznej regulacji jasności. Albo kręcisz nie to pokrętło co trzeba, albo potencjometr zrąbany. ---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ---------- Pokrętło lewe.
bediks Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Wiem ze offtop ale cwiara mi wybaczy Za co odpowiada bezp 43 W kazdym opisie pusty , spalil mi sie od zapalniczki nie majac pod reka zadnego mowie wezme ten z 43 skoro na opisach nic nie ma , no i samochod nie chcial odpalic, krecil ale nie odpalal ---------- Post dopisany at 20:55 ---------- Poprzedni post napisany at 20:51 ---------- Juz mam sterowanie silnika , ale pod 34 tez mam to samo
misiek95 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 W B5 nie ma automatycznej regulacji jasności.Albo kręcisz nie to pokrętło co trzeba, albo potencjometr zrąbany. ---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ---------- Pokrętło lewe. kręciłem nim na wszystkie sposoby, więc pozostaje ta druga opcja trudno, chyba tak zostanie
soulmaster3m Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Przecież pod 43 nie powinieneś mieć nawet pinów. Ogólnie 43 to ZAWÓR EGR i/lub czujnik temperatury chłodziwa. A 34 to sterowanie silnikiem. Misiek, podejrzewam, że rozkręcenie licznika i przeczyszczenie potencjometru by pomogło, ale jak się nie znasz to lepiej nie ruszaj. Albo prawe, zgłupiałem.
bediks Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 A mam piny i bezp 15 wyjąłem i juz auta nie da się odpalić W jednym z opisów znalazlem ze to sterowanie silnikiem Ale śmiesznee jest to ze na osłonie bezp od srodka jest opis i na nim 43 jest pusty
soulmaster3m Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 No to może masz tam czujnik temp, ale czemu blokuje to odpalenie to nie wiem. Ja też mam pusty tam opis. 15 - Dash panel insert, air conditioner, memory (seat adj/mirrors), navi.
Rekomendowane odpowiedzi