marcin_franz Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 1/2 nie pokazuje spalania. Wysłane z terenu
Chadury89 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Majstry potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Jak dostac sie sygnalu spalania? Nie moge przebic sie przez dzungle przekaznikow i kabli, jest rzeznia...
Gość cwiara Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Najlepiej od gory. Odkrecasz pokrywę ecu pod maska i tam masz dobre dojście.
Chadury89 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Dostalem sie od gory ale wtedy ktora to kostka i jaki kolor kabla w moim roczniku?
marcin_franz Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Dostalem sie od gory ale wtedy ktora to kostka i jaki kolor kabla w moim roczniku?A jaki miałeś wcześniej licznik? Masz polifta?Wysłane z terenu
Chadury89 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 tak ale licznik przedlift byl, bo auto z maja 99r. Pany nie dziala mi obrotomierz, potrzebnam jakas adptacja czy zle pin wpiety? Licznik z Can z 2000r a4 b5 vdo Jak sie koduje licznik zeby przejsc z can na analogowa prace? Vag commandera mam tylko Udalo mie zmienic w adaptacjach 60,61,62 na 0 ale teraz obrotek na jalowym wskazuje 500 wtf?
arre Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 zakoduj na 4 cylindry bo pewnie masz z 6
Chadury89 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) jak to zrobic? faktycznie kodowanie mam 00060 Ok dalem rade mam podlaczone do fis radio concert II prze ena data clock, trzeba cos kodowac zeby dzialalo? narazie mi sie alladyn pali w tym miejscu wiec nie widze czy dziala. Edytowane 8 Listopada 2014 przez Chadury89
Chadury89 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Adapter jakis potrzebny? Myslem ze przez te 3 piny musi byc podlaczone, na radiu nie ma rozpiski z pinami can Edytowane 8 Listopada 2014 przez Chadury89
bediks Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Musi byc , nie trzeba adapteru , licznik po drugim lifcie obsługuje can, oczywiście sam mam tak podłączone Jeśli dobrze pamietam to can-L i can-H w dużej kostce
ThePanKot Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Polecacie jakiś warsztat który by podłączył i zakodował taki licznik z fisem z łódzkiego, mazowieckiego ? ewentualnie okolice radomia ?
Brodson Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 panowie podjął by sie ktoś zrobienia takiej przejściówki by podpiąć licznik z drugiego liftu do przedlifta?
Chadury89 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Oprocz braku wyswietlania stacji na fisie, nie pali sie prawy kierunek. Przekladalem piny wg rozpiski MAxtera i tam gdzie powinien byc pin prawego kierunkowskazu bylo puste miejsce, ciekawe gdzie teraz szukac tego pinu Gdzies sie reguluje natezenie podswietlenia? Orientuje sie ktos jakiego koloru jest przewod czujnika temperatury zewnetrznej, ktory trzeba wpiac do niebieskiej kostki? Mam ze starego licznika kostke 10 pin, tam sa 4 przewody i ktorys musze z nich podpiac bo na vagu wyskakuje blad czujnika zewnetrznego. Edytowane 9 Listopada 2014 przez Chadury89
arre Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Natezenie podswietlenia masz w pokretle... rozpiske pinow z kostki 10 tez znajdziesz bez problemu... szukajcie a znajdziecie...
Chadury89 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Szukalem po numerze termometru i nie moge znalezc, obilo mi sie o uszy ze ten przewod jest koloru brazowo-zoltego, ale chcialem zeby ktos to potwierdzil. Bedzie to pin 3 lub 10 w tej wtyczce, na dniach to sprawdze i tutaj napisze, moze komus sie przyda Edytowane 9 Listopada 2014 przez Chadury89
pcmirek Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) mam pytanie znajomy mnie prosi o zmiane licznika na fis rok auta 95 czy taki licznik do niego podejdzie http://olx.pl/oferta/zegary-licznik-vdo-audi-a4-b5-duzy-fis-CID5-ID6RMBr.html#a99c8291a0 i jak z podłaczeniem manetki od sterowania fisa Edytowane 9 Listopada 2014 przez pcmirek
Bartollo Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Tak podejdzie. Potrzebujesz jeszcze manetkę do fisa i czerwoną wtyczkę lub taśmę z dysku i dorabiasz. Tak te małe białe wyjście to do fisa. Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.
Banan Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Szukalem po numerze termometru i nie moge znalezc, obilo mi sie o uszy ze ten przewod jest koloru brazowo-zoltego, ale chcialem zeby ktos to potwierdzil. Bedzie to pin 3 lub 10 w tej wtyczce, na dniach to sprawdze i tutaj napisze, moze komus sie przyda Rozpiska 10 pinowej kostki z zagranicznego forum:Pre 8 /97 ( This means you have a blue & a yellow connector on the back of your instrument cluster) Pin 1 - Black/Red - Power Pin 2 - Nothing Pin 3 - Brown/Yellow - A /C Control Head ( Outside Temperature ) Pin 4 - Grey/Blue or Grey/Yellow - Instrument Cluster Combination Processor ( Pin 19 on blue connector) Pin 5 - Nothing Pin 6 - Brown - Ground Pin 7 - White /Blue - Instrument Cluster Combination Processor ( Pin 7 on yellow connector) Pin 8 - Black/Brown - Transmission Control Module ( Gear Indicator ) Pin 9 - Brown - Ground Pin 10 - Nothing Post 8/97 through to 99 .5 ( This means you have a blue & green connector on the back of your instrument cluster and an ANALOG clock) Pin 1 - Black/Red - Power Pin 2 - Nothing Pin 3 - Nothing Pin 4 - Grey/Blue or Grey/Yellow - Instrument Cluster Combination Processor ( Pin 20 on blue connector) Pin 5 - Nothing Pin 6 - Brown - Ground Pin 7 - Nothing Pin 8 - Black/Brown - Transmission Control Module Pin 9 - Nothing Pin 10 - Brown/Yellow - A /C Control Head ( Outside Temperature ) Edytowane 9 Listopada 2014 przez Banan
Chadury89 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Czyli 10 Pin, wielkie dzieki, rozwiales moje watpliwosci:)
Rekomendowane odpowiedzi