Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Efekt wymiany licznika na FIS

koziol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

A jaki masz licznik ???

Z cyfrowym zegarkiem ??? Czy analogowym ???

Bo po lifcie to bardziej juz obstawiam elektroniczny ???

nie własnie jeszcze miałem z analogowym

No to nie bedziesz miał rozruznianej strony otwarcia dzwi.

Tylko z cyfrowym zegarkiem maja rozrózniane strony.

Ale u ciebie nie bedzie wielkiego problemu zeby załozyc takiego , wystarczy poprzekładac piny.

Pzdr

nie własnie jeszcze miałem z analogowym

No to nie bedziesz miał rozruznianej strony otwarcia dzwi.

kolego a w jaki sposob to bedzie sygnalizowane na zegarach/fisie? z analogowym zegarkiem, ze dzwi sa otwarte? bo iles tam stron predzj bylo napisane ze nie ma wogole opcji zeby te zegary pokazywaly nawet ze jest cokolwiek otwarte?

Zajzyj tu http://www.a4-klub.pl/smf/b5_18_adr_rezanie_fis-t5530.0.html;msg74022#msg74022

Tam masz rozpiske wszystkich pinów w licznikach i w kazdym z nich masz pin -> Door contact, driver's side który odpowiada za pokazywanie otwartych dzwi.

Ale wystarczy czasami poczytac. :naughty:

Bedzie znaczek auta z otwartymi dzwiami po lewej stronie dzwi uchylone.

Nie wiem jak jest w tych sprzed 1998r. ale w tych wyzej jest napewno pokazywane !!!

czasami nie jest problem z czytaniem tylko ze znalezieniem, pozatym jestes pewwien ze to nie jest pin od pokazywania otwartej klapy?[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:30_________________________________________________moze zapytam inaczej czy podlanczales to juz? albo widziales podlaczone?

[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:31_________________________________________________troche sugeruje sie opisem ikonek do b5 i nic tam niema

obraz076i.th.jpg

a to ikonka otwartego bagaznika

obraz080i.th.jpg

:mysli:

czasami nie jest problem z czytaniem tylko ze znalezieniem, pozatym jestes pewwien ze to nie jest pin od pokazywania otwartej klapy?[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:30_________________________________________________moze zapytam inaczej czy podlanczales to juz? albo widziales podlaczone?

[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:31_________________________________________________troche sugeruje sie opisem ikonek do b5 i nic tam niema

obraz076i.th.jpg

a to ikonka otwartego bagaznika

obraz080i.th.jpg

:mysli:

Ale my rozmawiamy o licznikach z pełnym FIS em. Te maja wyswietlacz na srodku a nie kontrolki !!!

kolego a w jaki sposob to bedzie sygnalizowane na zegarach/fisie?

no wlasnie, moze sie nie zrozumielismy, tu chodzilo mi w jakim miejscu jest to wyswietlane czy jakas ikonka na zegarach czy na wyswietlaczu fisa, a robiac test fisa nie powinno sie to wyswietlic? bede rozbieral dzwi to sprobuje to podpiac i zobaczymy

kolego a w jaki sposob to bedzie sygnalizowane na zegarach/fisie?

no wlasnie, moze sie nie zrozumielismy, tu chodzilo mi w jakim miejscu jest to wyswietlane czy jakas ikonka na zegarach czy na wyswietlaczu fisa, a robiac test fisa nie powinno sie to wyswietlic? bede rozbieral dzwi to sprobuje to podpiac i zobaczymy

Nie przy tescie nic sie takiego nie wyswietli, tylko podłaczajac kabel "masa" pokaze sie ikonka na srodkowym wyswietlaczu.

spoko w weekend sprobuje to podlaczyc musze tylko zalatwic ori pin do kostki licznika, dam znac co i jak[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 20:55_________________________________________________kolego ic3ek w licznkach 95-97 z fisem nie ma mozliwosci, zeby pokazywalo otwarte dzwi, a pin 8 Door contact, driver's w tych licznikach nie sluzy do tego i nienalezy podawac tam minusa!

spoko w weekend sprobuje to podlaczyc musze tylko zalatwic ori pin do kostki licznika, dam znac co i jak[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 20:55_________________________________________________kolego ic3ek w licznkach 95-97 z fisem nie ma mozliwosci, zeby pokazywalo otwarte dzwi, a pin 8 Door contact, driver's w tych licznikach nie sluzy do tego i nienalezy podawac tam minusa!

Zobacz co wczesniej napisałem :)

Nie wiem jak jest w tych sprzed 1998r. ale w tych wyzej jest napewno pokazywane !!!

witam ostatnio z bawilem sie w podlaczenie FISa ale jest problem mianowicie pin 3 na rozpisce a w kostce pusto i tak jest tego troche za duzo wedlug mnie podlaczamy z bratem zegary z 98 do 96 rocznika i nic sie z rozpiska niezgadza tak wiec niewiem co trza zrobic z tymi pinami ? ktorych brak

Powoli zbieram graty do FIS'a i wycieczki do grzanka :>

Mam problem z czujnikiem temperatury oleju. Jak robić to porządnie.

W jakim miejscu montuje się ten czujnik? Może ktoś podać jego numer ori.

049 919 653B nr czunika ost kupowalem taki sam i gra montujesz go przy pompie oleju jezleli nie miales go wczesniej to jest taka zaslepka na imbus wykrecasz i wkresasz tam czujnik