aju Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 będzie pokazywać otwarte, ale zawsze od kierowcy, obojętnie które otworzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e2rdd23 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 a co trzeba zrobic zeby pokazywal konkretne otwarde drzwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 A jaki masz licznik ??? Z cyfrowym zegarkiem ??? Czy analogowym ??? Bo po lifcie to bardziej juz obstawiam elektroniczny ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e2rdd23 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 nie własnie jeszcze miałem z analogowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 nie własnie jeszcze miałem z analogowym No to nie bedziesz miał rozruznianej strony otwarcia dzwi. Tylko z cyfrowym zegarkiem maja rozrózniane strony. Ale u ciebie nie bedzie wielkiego problemu zeby załozyc takiego , wystarczy poprzekładac piny. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 nie własnie jeszcze miałem z analogowym No to nie bedziesz miał rozruznianej strony otwarcia dzwi. kolego a w jaki sposob to bedzie sygnalizowane na zegarach/fisie? z analogowym zegarkiem, ze dzwi sa otwarte? bo iles tam stron predzj bylo napisane ze nie ma wogole opcji zeby te zegary pokazywaly nawet ze jest cokolwiek otwarte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zajzyj tu http://www.a4-klub.pl/smf/b5_18_adr_rezanie_fis-t5530.0.html;msg74022#msg74022 Tam masz rozpiske wszystkich pinów w licznikach i w kazdym z nich masz pin -> Door contact, driver's side który odpowiada za pokazywanie otwartych dzwi. Ale wystarczy czasami poczytac. Bedzie znaczek auta z otwartymi dzwiami po lewej stronie dzwi uchylone. Nie wiem jak jest w tych sprzed 1998r. ale w tych wyzej jest napewno pokazywane !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 czasami nie jest problem z czytaniem tylko ze znalezieniem, pozatym jestes pewwien ze to nie jest pin od pokazywania otwartej klapy?[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:30_________________________________________________moze zapytam inaczej czy podlanczales to juz? albo widziales podlaczone? [br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:31_________________________________________________troche sugeruje sie opisem ikonek do b5 i nic tam niema a to ikonka otwartego bagaznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 czasami nie jest problem z czytaniem tylko ze znalezieniem, pozatym jestes pewwien ze to nie jest pin od pokazywania otwartej klapy?[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:30_________________________________________________moze zapytam inaczej czy podlanczales to juz? albo widziales podlaczone? [br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 17:31_________________________________________________troche sugeruje sie opisem ikonek do b5 i nic tam niema a to ikonka otwartego bagaznika Ale my rozmawiamy o licznikach z pełnym FIS em. Te maja wyswietlacz na srodku a nie kontrolki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 kolego a w jaki sposob to bedzie sygnalizowane na zegarach/fisie? no wlasnie, moze sie nie zrozumielismy, tu chodzilo mi w jakim miejscu jest to wyswietlane czy jakas ikonka na zegarach czy na wyswietlaczu fisa, a robiac test fisa nie powinno sie to wyswietlic? bede rozbieral dzwi to sprobuje to podpiac i zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 kolego a w jaki sposob to bedzie sygnalizowane na zegarach/fisie? no wlasnie, moze sie nie zrozumielismy, tu chodzilo mi w jakim miejscu jest to wyswietlane czy jakas ikonka na zegarach czy na wyswietlaczu fisa, a robiac test fisa nie powinno sie to wyswietlic? bede rozbieral dzwi to sprobuje to podpiac i zobaczymy Nie przy tescie nic sie takiego nie wyswietli, tylko podłaczajac kabel "masa" pokaze sie ikonka na srodkowym wyswietlaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 spoko w weekend sprobuje to podlaczyc musze tylko zalatwic ori pin do kostki licznika, dam znac co i jak[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 20:55_________________________________________________kolego ic3ek w licznkach 95-97 z fisem nie ma mozliwosci, zeby pokazywalo otwarte dzwi, a pin 8 Door contact, driver's w tych licznikach nie sluzy do tego i nienalezy podawac tam minusa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 spoko w weekend sprobuje to podlaczyc musze tylko zalatwic ori pin do kostki licznika, dam znac co i jak[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 20:55_________________________________________________kolego ic3ek w licznkach 95-97 z fisem nie ma mozliwosci, zeby pokazywalo otwarte dzwi, a pin 8 Door contact, driver's w tych licznikach nie sluzy do tego i nienalezy podawac tam minusa! Zobacz co wczesniej napisałem Nie wiem jak jest w tych sprzed 1998r. ale w tych wyzej jest napewno pokazywane !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 wiem co napisales i dlatego pisze za w tych 95-97b nie ma opcji chyba ze chcesz spalic bezpieczniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniu Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Panowie pytanko ja mam 1997 i zakladalem fisa i pytanko jak sprawdzic czy mi bedzie pokazywac drzwi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 jak masz 2x26pin to napewno 8pin z zoltej wtyczki nie sluzy do tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszek91 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 witam ostatnio z bawilem sie w podlaczenie FISa ale jest problem mianowicie pin 3 na rozpisce a w kostce pusto i tak jest tego troche za duzo wedlug mnie podlaczamy z bratem zegary z 98 do 96 rocznika i nic sie z rozpiska niezgadza tak wiec niewiem co trza zrobic z tymi pinami ? ktorych brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqizzy Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Powoli zbieram graty do FIS'a i wycieczki do grzanka :> Mam problem z czujnikiem temperatury oleju. Jak robić to porządnie. W jakim miejscu montuje się ten czujnik? Może ktoś podać jego numer ori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robokop Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 049 919 653B nr czunika ost kupowalem taki sam i gra montujesz go przy pompie oleju jezleli nie miales go wczesniej to jest taka zaslepka na imbus wykrecasz i wkresasz tam czujnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vauxhall95 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 a kabel masz fabrycznie przystosowany jest zawiniety w izolacje.Ale grzanek bedzie wiedzial o co chodzi :wink4: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi