Maxero Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) A wsad jak edytować żeby go nie skopać ,bo tarcze na km/h już mam. @Fazii w razie co pomógł byś ze wsadem? Oczywiście nie za free coś się dogadamy. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez Maxero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Podeślij wsad na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 W dniu 23.06.2019 o 00:05, Maxero napisał: Ktoś wie jak podłączyć czujnik ten co jest w misce ,bo go będę dodawał i muszę całą wiązkę zrobić do niego też. PS. Już sobie poradziłem Wystarczy schemat z Elsy czy opisać jak idzie wiązka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxero Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Ja znalazłem coś takiego do czujnika w misce pin 1 - żółto/czarny - zasilanie z bezpiecznika pin 2 - brązowy - masa pin 3 - brązowo/niebieski podłączyć do 15 pinu w zielonej kostce licznika Czy inaczej? Wsad ci podeśle jak licznik już do auta podepnę to jak najszybciej na PW ci wyśle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxero Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Robię aktualnie zmianę licznika i mam 2 kostki (zieloną i niebieską) oraz jedną czarną 10 pionową. I brakuje mi pinu 1 i 29 w zielonej kostce. Gdzie ich szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxero Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 (edytowane) @Fazii wsad podesłałem ci na PW Dobra a teraz jak to możliwe że jak otwierają się drzwi pasażera to fis pokazuje wszystkie 3 prócz kierowcy? Edytowane 5 Lipca 2019 przez Maxero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 W dniu 30.06.2019 o 23:30, Maxero napisał: Ja znalazłem coś takiego do czujnika w misce pin 1 - żółto/czarny - zasilanie z bezpiecznika pin 2 - brązowy - masa pin 3 - brązowo/niebieski podłączyć do 15 pinu w zielonej kostce licznika Czy inaczej? Wsad ci podeśle jak licznik już do auta podepnę to jak najszybciej na PW ci wyśle. pin 1 - żółto/czarny(od 2001) czarno czerwony ('99 do '00)- zasilanie z bezpiecznika nr 5 Pin 2 - brązowy - masa pin 3 - od 2001 czerwono szary, pozostałe roczniki niebiesko szary W dniu 3.07.2019 o 15:21, Maxero napisał: Robię aktualnie zmianę licznika i mam 2 kostki (zieloną i niebieską) oraz jedną czarną 10 pionową. I brakuje mi pinu 1 i 29 w zielonej kostce. Gdzie ich szukać? bo fabrycznie ich nie ma. 29 jest jedynie w a6 W dniu 4.07.2019 o 01:17, Maxero napisał: Dobra a teraz jak to możliwe że jak otwierają się drzwi pasażera to fis pokazuje wszystkie 3 prócz kierowcy? Wszystkie pokazuje ok a kierowcy nie? Lamka w podsufitce zapala się po otwarciu drzwi kierowcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxero Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 @Fazii kierowcy pokazuje oddzielnie ,a pozostałe pokazuje jako wszystkie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Czyli masz źle podpięte. Sygnały puściłeś w kostkę koło nóg pasażera? Mało tego założę się, że lampka w podsufitce mruga po otwarciu drzwi pasażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxero Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) No nie mruga w tym rzecz , i puściłem wiązkę po prawej stronie pasażera w nogach jak w poradniku. Nawet piny sprawdzałem. I jak otworzysz drzwi pasażera prawe przód ,to na fis pokazuje że otwarte są lewe i prawe tylne oraz prawe przednie. Pin 15 u mnie nie występuje więc łatwo miałem je lokalizować i sprawdzałem. Edytowane 5 Lipca 2019 przez Maxero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 czyli wygląda na to, że nie odciąles starych przewodów a jedynie wpiales się równolegle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxero Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Tak wlutowałem się we wiązkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Ciachnij te biało brązowe w które się wlutowales i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxero Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Ok A jeszcze mam pytanie odnośnie tempomatu. Piny po wpinałem tak jak miały iść 1 pin kostki manetki = 7 biała kostka od ecu ,2=8 ,3=9 ,4 i 6 =10 oraz 5 biały miał iśc w pin 8 pomarańczowej ale miałem zajęty i wlutowałem się w przewód bezpiecznika 32. Ale nie uruchamia mi się tempomat. Mimo poprawnego kodowania 11463. Czy może być manetka skopana i czy vcds gdzieś to można sprawdzić. Silnik ma sterowanie DBW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 W dniu 5.07.2019 o 22:10, Fazii napisał: Czyli masz źle podpięte. Sygnały puściłeś w kostkę koło nóg pasażera? Mało tego założę się, że lampka w podsufitce mruga po otwarciu drzwi pasażera Właśnie ja mam taki problem ze łapka po otwarciu drzwi pasażera mruga. Co może być nie tak?? Dodam że drzwi pokazuje poprawnie oraz star kable odcięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 znany temat - kwestia różnic w podpięciu kabelków właśnie w 99 roku , kiedyś z @Fazii to rozkminialiśmy jak u @Maciej 6001 tak się działo i jakieś propozycje rozwiązania padły ale ja już nie pamiętam jak to dokładnie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 17 godzin temu, przemolll napisał: Właśnie ja mam taki problem ze łapka po otwarciu drzwi pasażera mruga. Co może być nie tak?? Dodam że drzwi pokazuje poprawnie oraz star kable odcięte 8 godzin temu, Banan napisał: znany temat - kwestia różnic w podpięciu kabelków właśnie w 99 roku , kiedyś z @Fazii to rozkminialiśmy jak u @Maciej 6001 tak się działo i jakieś propozycje rozwiązania padły ale ja już nie pamiętam jak to dokładnie było Podepnij pin 1 zielonej kostki licznika do pinu 14 czarnej 15-sto pinowej kostki przy nogach pasażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Dzięki ? ale trzeba nowy kabelek dołożyć?? Z zielon j kostki do czarnej 15 pinowej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Jo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kd_cx Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Cześć Pewnie ktoś już o to pytał jednak ciężko znaleźć to słowami kluczowymi. Mianowicie przymierzam się do przekładki licznika i pojawiły się pewne obawy i pytania. Wolę zapytać, niż męczyć się później z "uceglonym" samochodem 1. Potrzebuję nowych transponderów czy mogę śmiało kodować aktualne kluczyki? 2. Po zakodowaniu kluczyków do nowego licznika w momencie kiedy włożę stary licznik, auto powinno odpalać? 3. Przy dodawaniu kluczyków do nowego licznika w polu "login" wpisuję pin z nowego licznika czy starego? Czy pin starego licznika będzie mi do czegokolwiek potrzebny? 4. Ogólnie jeśli pójdzie coś nie tak to mam szansę na jakieś "recovery"? 1.8 adr 98' pierwszy lift oba zegary z zegarkiem analogowym "12,3,6,9" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi