Banan Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Tak jak Fazii napisał - sprawdź czy masz takie połączenie chociaż w 2000 roku powinno być - bez tego będzie migać , rozumiem że licznik z b5 założyłeś? Edytowane 13 Maja 2020 przez Banan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_c_i_n_007 Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 25 minut temu, Banan napisał: Tak jak Fazii napisał - sprawdź czy masz takie połączenie chociaż w 2000 roku powinno być - bez tego będzie migać , rozumiem że licznik z b5 założyłeś? Tak licznik jest z b5. Jedynie 3 kable z szarej do czarnej wtyczki przeciagnalem i polaczylem z brązowymi z bialym paskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Mozesz sie podłaczyc do gornej części ale musisz je najpierw odciąć , albo wypinasz piny z górnej cześci a wlutowujesz się w dolną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 https://www.facebook.com/damian.wens/videos/2968428679936931/ test zegarów na bazie C5 odpalili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_c_i_n_007 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 15 godzin temu, Banan napisał: Mozesz sie podłaczyc do gornej części ale musisz je najpierw odciąć , albo wypinasz piny z górnej cześci a wlutowujesz się Chodzi o 3 kable brazowe z białym paskiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) tak dokladnie - to sygnały z krańcówek drzwi Edytowane 14 Maja 2020 przez Banan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_c_i_n_007 Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 W dniu 14.05.2020 o 17:03, Banan napisał: tak dokladnie - to sygnały z krańcówek drzwi podłączone jak powinno byc pokazuje na liczniku otwarte drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_c_i_n_007 Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Panowie przeciagnalem z zielonej pin 1 do czarnej kostki pin 14 i światło dalej miga. Pstryka przekaznik. ? ale jak otworzę kierowcy to przestaje migac. Dodam jeszcze że jak wyjme przekaznik to pokazują mi sie otwarte drzwi kierowcy. To wina pompki od centralnego czy co 20200519_171404.mp4 Edytowane 19 Maja 2020 przez m_a_r_c_i_n_007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) sprawdź czy jest przejście z tego pinu 1 zielonej wtyki - przez pin 14 - do pinu 7 wtyczki B ( 16 pinowa ) pompki centralnego Edytowane 19 Maja 2020 przez Banan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_c_i_n_007 Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 3 minuty temu, Banan napisał: sprawdź czy jest przejście z tego pinu 1 zielonej wtyki - przez pin 14 - do pinu 7 wtyczki B ( 16 pinowa ) pompki centralnego A to sprawdzić przy otwartych czy zamkniętych drzwiach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 tak w ogóle czy jest takie połączenie - bez tego będzie migać , ogólnie przy full fisie przy otwartych drzwiach ( pasażera i tylnych ) licznik daje masę na ten pin , możesz też sprawdzić czy ta masa się pojawia z zegarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Kolega widzę ma identyczny problem co ja po dołożeniu gotowej wiązki, przygotowanej według tego poradnika. Najlepsze jest to, że przy starym liczniku tego nie było, jak nowy wsadziłem to i na starym już był ten problem (próbowałem zamienić i sprawdzić czy to wina licznika) Niestety ja go nie rozwiązałem, bo auto zdążyło zmienić właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Po dolozeniu wiazki do licznika z fis przerywasz oryginalne połaczenie w wiazce deski - krańcowki z drzwi pasażera sa połączone razem i po otwarci którychkolwiek z nich masa idzie na ten pin 7 wtyczki B pompki. Bez tej masy lampki migaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 1 godzinę temu, Banan napisał: Po dolozeniu wiazki do licznika z fis przerywasz oryginalne połaczenie w wiazce deski - krańcowki z drzwi pasażera sa połączone razem i po otwarci którychkolwiek z nich masa idzie na ten pin 7 wtyczki B pompki. Bez tej masy lampki migaja. Z tego co pamiętam z tych wszystkich 3 krańcówek była jedna masa pociągnięta, różnicę widzę tylko w częstotliwości mrugania, u kolegi tutaj mruga co kilka sekund, u mnie było to co ok 1 minutę, to znaczy że u mnie problem był gdzieś indziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 u mnie jak wrzucilem zegary z c5 to wtedy było szybkie miganie co kilka sekund , a co do twojego problemu to kij wie moze to samo a moze cos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_c_i_n_007 Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) W dniu 19.05.2020 o 22:45, Banan napisał: sprawdź czy jest przejście z tego pinu 1 zielonej wtyki - przez pin 14 - do pinu 7 wtyczki B ( 16 pinowa ) pompki centralnego Brak przejścia do pinu numer 7. Po dodaniu masy na krótko tez nic sie nie dzieje. Robię to przy otwartych drzwiach Edytowane 26 Maja 2020 przez m_a_r_c_i_n_007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 no to szukaj gdzie jest brak przejścia - między pompka a wtyczką na słupku , czy miedzy wtyczka na słupku a licznikiem ( pamiętaj że górna częsć wtyczki to wiązka z deski ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik18 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 https://s6.ifotos.pl/img/received1_qqpqxna.jpg Czy ten licznik ogarnę bez problemu? Przebieg, klucze. Mam vag can+co ommander 1.4 i vag tacho 3.06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jezeli vdo to powinno pojsc ale wyglada mi że to UK-NSI - wtedy tylko programator i odczyt z eppromu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik18 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 A odczyt pinu chociaż z niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi