Opublikowano 16 Lutego 201412 l Szybka piłka. Spotkał się ktoś z modułem synchronizacji zegara, tym zewnętrznym? W jaki sposób jest przykręcony do licznika Jaeger to wiem bo są do tego nawet zdjęcia, ale w jaki sposób jest mocowane w przypadku VDO? A nie jest przypadkiem tak że VDO ma wbudowany moduł? Na obudowie nie ma miejsca na przykręcenie modułu, a zewnętrzny to chyba od B6:wink:
Opublikowano 16 Lutego 201412 l Ale ja nie pytam czy jest tylko jak jest mocowany. Pełny mam z wbudowanym modułem, ale 1/2FIS VDO ma 4pinowy wtyk na wtyczkę modułu z tym, że nie ma tej wnęki na przykręcenie jak to jest w Jaeger. Po przeszukaniu i dojechaniu do skraju internetu nie znalazłem nic poza tym, że ktoś moduł z TT podłączył do A4 i problemu nie było. Oczywiście wtyczka od modułu odkręconego od Jaegera pasuje, ale nie było jeszcze kiedy sprawdzić jak działa z tym, że pozostaje miejsce przymocowania modułu bo na obudowie licznika takiego miejsca nie ma. Ok, a więc dla niedowiarków potrzeba dowodu.
Opublikowano 16 Lutego 201412 l Jak nie ma miejsca na przykręcenie przy obudowie licznika, to jest on w zupełnie innym miejscu. Tu w wątku ktoś o tym pisał, że jest ten moduł, który umieszczony jest gdzieś tam. Nie pamiętam, gdzie bo mnie to mało interesowało, więc nie wczytywałem się w to. W każdym bądź razie do licznika dochodziła tylko sama wtyczka, a moduł buł w zupełnie innym miejscu.
Opublikowano 16 Lutego 201412 l to co na zdjeciu jest idealnie na srodku sluzy prawdopodobnie do trzymania kabla od modułu, tak bylo w jeagerze ---------- Post dopisany at 14:08 ---------- Poprzedni post napisany at 14:07 ---------- a nie sory trzymane bylo tym po lewej ---------- Post dopisany at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany at 14:08 ---------- a tu znalezione foto w necie chyba przejsciowki do polifta
Opublikowano 16 Lutego 201412 l Ten hak jest do jednej z wtyczek, w Jaegerze jest mały z boku, dokładnie jak na zdjęciu, widać też tę wnękę do przykręcenia modułu a w VDO się go gdzieś dalej umieszcza, ale pojęcia nie mam jak to wygląda w ori. Nie, no to ja już wymęczyłem kilka godzin na googlach i szukałem w różnych językach, ale efekty marne. Z A4 nie znalazłem praktycznie nic, tylko A3 i A8. Radio controlled clock - VAGCOM.ORG Funkuhr Modification des conduits Audi S3 Funkuhr nachrüsten - A4-Freunde.COMmunity - Dein Forum zum Thema Audi A4 Tutaj z A8 widać, że moduł ma jeszcze jakąś dodatkową blaszkę do mocowania modułu: Retrofitting radio controlled clock - A8 Parts Forum W najnowszych A4 jest on za tylnym zderzakiem: ---------- Post dopisany at 15:33 ---------- Poprzedni post napisany at 15:15 ---------- Jeszcze na szybko na allegro: U mieto3 nawet z ładnym opisem: A3 8L 1999-2003 Jaeger (wszystkie modele) VDO (wybrane modele) TT 8N (wszystkie modele) A4 8D oraz 8E 1999-2007 Jaeger (wszystkie modele)VDO (wybrane modele) BOSH (wszystkie modele ) A6 4B 1999-2004 Jaeger (wszystkie modele)VDO (wybrane modele) Co wskazuje wprost, że ten montowany w Jaegerze działa w VDO, ale sposób mocowania dalej zostaje zagadką.
Opublikowano 16 Lutego 201412 l Co do tych przejściówek, to dobra robota ale na zdjęciu wyglądają na bardzo sztywne Poza tym skąd wziąć kostki które wchodzą w ori kostki w instalacji? Trzeba by chyba było wyciągnąć ze starego licznika.
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Czy ktoś mógłby podrzucić, pod który pin przy ecu sie wpiac w lifcie, zeby otrzymać sygnał spalania?
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Jak tak czytam to nie no niektozy to juz wogole leniwce te same pytania wciaz te same Ja jak kupilem licznik to jeden uwalilem a drugi hulllaalalllal wsady ogarnial mi grzanek reszte pinologi emulator itd sam i to bez wiekszych problemow wszystko dziala kazda funkcja prawie kazda procz czasu z zegarka atom. Jaki jest sens bawic sie w wymiany skoro nie dziala temp.oleju spryski czy spalanie jak juz wymieniac to tylko na taki z bialym podswietlaniem i wszystko w temacie chlopaki tu przesiedzieli tyle ze chyba na kazde pytanie juz jest tu odpowiedz a ile z zony nerwow zjadaly .... Pozdrawiam ekipe rezaczy aree jak sie smiga 3 kaju co teraz katujesz cwiara szacun za rozpiski nie do przebicia pomocne i czytelne super Wszystkim
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Jak tak czytam to nie no niektozy to juz wogole leniwce te same pytania wciaz te same Ja jak kupilem licznik to jeden uwalilem a drugi hulllaalalllal wsady ogarnial mi grzanek reszte pinologi emulator itd sam i to bez wiekszych problemow wszystko dziala kazda funkcja prawie kazda procz czasu z zegarka atom. Jaki jest sens bawic sie w wymiany skoro nie dziala temp.oleju spryski czy spalanie jak juz wymieniac to tylko na taki z bialym podswietlaniem i wszystko w temacie chlopaki tu przesiedzieli tyle ze chyba na kazde pytanie juz jest tu odpowiedz a ile z zony nerwow zjadaly .... Pozdrawiam ekipe rezaczy aree jak sie smiga 3 kaju co teraz katujesz cwiara szacun za rozpiski nie do przebicia pomocne i czytelne super Wszystkim za wypowiedź. ganiam tym, co w profilu
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Jak tak czytam to nie no niektozy to juz wogole leniwce te same pytania wciaz te same Ja jak kupilem licznik to jeden uwalilem a drugi hulllaalalllal wsady ogarnial mi grzanek reszte pinologi emulator itd sam i to bez wiekszych problemow wszystko dziala kazda funkcja prawie kazda procz czasu z zegarka atom. Jaki jest sens bawic sie w wymiany skoro nie dziala temp.oleju spryski czy spalanie jak juz wymieniac to tylko na taki z bialym podswietlaniem i wszystko w temacie chlopaki tu przesiedzieli tyle ze chyba na kazde pytanie juz jest tu odpowiedz a ile z zony nerwow zjadaly .... Pozdrawiam ekipe rezaczy aree jak sie smiga 3 kaju co teraz katujesz cwiara szacun za rozpiski nie do przebicia pomocne i czytelne super Wszystkim popieram kolege w 100% wiele jest leniwcow ale i wiele osob co czytaja....
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Jak tak czytam to nie no niektozy to juz wogole leniwce te same pytania wciaz te same Ja jak kupilem licznik to jeden uwalilem a drugi hulllaalalllal wsady ogarnial mi grzanek reszte pinologi emulator itd sam i to bez wiekszych problemow wszystko dziala kazda funkcja prawie kazda procz czasu z zegarka atom. Jaki jest sens bawic sie w wymiany skoro nie dziala temp.oleju spryski czy spalanie jak juz wymieniac to tylko na taki z bialym podswietlaniem i wszystko w temacie chlopaki tu przesiedzieli tyle ze chyba na kazde pytanie juz jest tu odpowiedz a ile z zony nerwow zjadaly .... Pozdrawiam ekipe rezaczy aree jak sie smiga 3 kaju co teraz katujesz cwiara szacun za rozpiski nie do przebicia pomocne i czytelne super Wszystkim popieram kolege w 100% wiele jest leniwcow ale i wiele osob co czytaja.... Oj leniwcow nie brakuje ale tak naprawdę wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy tylko chcieć! Ja już nawet tu nie wchodzę bo w kółko te same pytania, jak by było trudno cofnąć . Kilkanaście stron i przeczytać. PS czorny. Cienki żółty kabelek przy ECU jest tam tylko jeden taki.
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Leniwce leniwcami, ale przydałoby się zrobić jakieś FAQ Co prawda jest już temat w DIY ale widocznie on nie wystarcza.
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Wie ktoś może za co odpowiada pin 4 w kostce przy manetce do sterowania FIS-em? Pin 3 (brązowy) podłączyłem do masy i po naciśnięciu przycisku reset, pojawia się tylko albo znika pozioma linia. Poza tym nic więcej się nie dzieje. Pin 4 też jest koloru brązowego, ale przewód ma grubszą średnice i jak na razie nie podłączałem go nigdzie. Odnośnie podłączenia 25 pinu do masy w zielonej kostce, to u mnie nie pomogło aby pozbyć się komunikatu sensor.
Opublikowano 17 Lutego 201412 l ... chlopaki tu przesiedzieli tyle ze chyba na kazde pytanie juz jest tu odpowiedz a ile z zony nerwow zjadaly .... No, ale mnie gdzie przykręcić moduł zegara podłączony do VDO to nikt nie jest w stanie odpowiedzieć. Czy ja zawsze mam takie pytania co bez odpowiedzi pozostają czy się mylę? Wie ktoś może za co odpowiada pin 4 w kostce przy manetce do sterowania FIS-em? Pin 3 (brązowy) podłączyłem do masy i po naciśnięciu przycisku reset, pojawia się tylko albo znika pozioma linia. Poza tym nic więcej się nie dzieje. Pin 4 też jest koloru brązowego, ale przewód ma grubszą średnice i jak na razie nie podłączałem go nigdzie. ---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:33 ---------- Ja się od roku nie mogę dowiedzieć za co odpowiada ten pomarańczowy bezpiecznik. Ja nie podjudzam, ale nie dacie rady mi odpowiedzieć na to arcyważne pytanie i dlaczego mi go przepala a skoro przepala dlaczego wszystko działa ew. co w takim razie działać przestało.
Opublikowano 17 Lutego 201412 l witam potrzebuje kupic taki zegar z fisem poniewaz moj nawalil silnik 1.8 pozdrawiam
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Ja Ci mogę sprzedać, ale za jakieś 3-4 miesiące z polifta, więc problem montażu jest Twój. I widzicie, widzicie? Właśnie przez takich ludzi co piszą posty o tematyce giełdy nie w giełdzie powodują, że moje poważne pytania, jakby nie patrzeć - w temacie, odchodzą gdzieś w niepamięć
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Dzięki @soulmaster3m za zdjęcia Dzisiaj przeżyłem miłe zaskoczenie, bo okazało się po podłączeniu licznika że jest on sterowany radiowo. Co do Twojego pytania, to oprócz wartości bezpieczników są one również ponumerowane w skrzynce. Po zdjęciu widzę że jest to bezpiecznik przy ECU. Polecam przestudiować ten wątek: Rozmieszczenie i opis bezpieczników i przekaźników Jak znajdziesz odpowiedź, to daj znać bo sam jestem ciekaw od czego jest ten bezpiecznik.
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Jak tak czytam to nie no niektozy to juz wogole leniwce te same pytania wciaz te same Ja jak kupilem licznik to jeden uwalilem a drugi hulllaalalllal wsady ogarnial mi grzanek reszte pinologi emulator itd sam i to bez wiekszych problemow wszystko dziala kazda funkcja prawie kazda procz czasu z zegarka atom. Jaki jest sens bawic sie w wymiany skoro nie dziala temp.oleju spryski czy spalanie jak juz wymieniac to tylko na taki z bialym podswietlaniem i wszystko w temacie chlopaki tu przesiedzieli tyle ze chyba na kazde pytanie juz jest tu odpowiedz a ile z zony nerwow zjadaly .... Pozdrawiam ekipe rezaczy aree jak sie smiga 3 kaju co teraz katujesz cwiara szacun za rozpiski nie do przebicia pomocne i czytelne super Wszystkim popieram kolege w 100% wiele jest leniwcow ale i wiele osob co czytaja.... Oj leniwcow nie brakuje ale tak naprawdę wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy tylko chcieć! Ja już nawet tu nie wchodzę bo w kółko te same pytania, jak by było trudno cofnąć . Kilkanaście stron i przeczytać. PS czorny. Cienki żółty kabelek przy ECU jest tam tylko jeden taki. ogarnąłem, ale dzięki za odpowiedź
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Jak znajdziesz odpowiedź, to daj znać bo sam jestem ciekaw od czego jest ten bezpiecznik. Przestudiowałem już książkę wiele razy i te rozpiski bezpieczników a z umiejscowienia wynikałoby, że to ten I obwód chłodzenia świec żarowych tak mam 1.8T. Przewertuję jeszcze ten temat bo coś tam musi być, ale co to jakoś siły nie miałem sprawdzać. ---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 22:59 ---------- Z innego kąta zdjęcie: W tym temacie jest taka fota na pierwszej stronie i też jest ten MEGA 40A bezpiecznik: ale w opisie nie ma bezpiecznika 40A.
Opublikowano 17 Lutego 201412 l Znalazłem na audizine informacje, że jest to bezpiecznik "Secondary Air Injection pump" i na 95% tak jest: