Lu-Gi Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zna ktoś na Śląsku kogoś kto umie zamontować i zakodowac bose?
andrew01 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Czy w sedanie B6 również oryginalna wiązka od wzmacniacza do radia idzie tunelem środkowym? Czy raczej lewym progiem jak na poniższej ilustracji? Pozdrawiam Andrzej
marky2552 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ja puściłem tunelem środkowym Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
andrew01 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ale nie o to pytałem Interesuje mnie jak w sedanie B6 idzie wiązka, gdzieś na necie dorwałem powyższe zdjęcie i mnie interesuje czy faktycznie tak jest.
bobikos Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Oryginalnie tunelem środkowym nic nie idzie. W avancie idzie prawą stroną auta, natomiast należy przyjąć że to co zaprezentowałeś na rysunku jest prawidłowe dla sedana. Z obydwu stron auta pod podłogą idą plastikowe trasy kablowe. Aby w nich układać trzeba demontować m.in fotele z przodu, tapicerki słupków, boczki tylnej kanapy, tapicerkę bagażnika.
mravel Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Oryginalnie tunelem środkowym nic nie idzie. W avancie idzie prawą stroną auta, natomiast należy przyjąć że to co zaprezentowałeś na rysunku jest prawidłowe dla sedana. Z obydwu stron auta pod podłogą idą plastikowe trasy kablowe. Aby w nich układać trzeba demontować m.in fotele z przodu, tapicerki słupków, boczki tylnej kanapy, tapicerkę bagażnika.A w B7 avant idzie tunelem czy rowniez bokiem?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
andrew01 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Znalazłem ten plik z którego było zdjęcie które wcześniej wkleiłem - może się komuś przyda: http://www.audiclub.fi/audifinns/attachment.php?attachmentid=4421&d=1262097957 Pozdrawiam Andrzej
Lu-Gi Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 5 godzin temu, bobikos napisał: Oryginalnie tunelem środkowym nic nie idzie. W avancie idzie prawą stroną auta, natomiast należy przyjąć że to co zaprezentowałeś na rysunku jest prawidłowe dla sedana. Z obydwu stron auta pod podłogą idą plastikowe trasy kablowe. Aby w nich układać trzeba demontować m.in fotele z przodu, tapicerki słupków, boczki tylnej kanapy, tapicerkę bagażnika. U mnie w każdej b6 a mam ich 4szt. Idzie od suba wiązka pod kanapa i tunelem środkowym pod deskę i tam dopiero idzie na prawe i lewe drzwi progami
bobikos Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 A to ciekawe. Masz na zdjeciach gdzieś przebieg tej trasy? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
andrew01 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy przekładał ktoś wymontowane (nie nowe) blendy/maskownice głośników? O ile demontaż starych nie jest skomplikowany, o tyle montaż już trochę tak. Jak się do tego zabrać, jakich klei użyć? Czytałem, że można użyć kleju na gorąco, ale czy to nie będzie za słabe? Pozdrawiam Andrzej
marky2552 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ja kleiłem na klej dwuskładnikowyWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
andrew01 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 A tak konkretniej jakiego kleju użyłeś? Tak czytam i klejenie tworzywa POM nie jest takie proste.
andrew01 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Mam wzmacniacz z końcówką "E", czy mógłby ktoś sprawdzić czy rozpiska pinów jest taka sama jak dla A/B/C? Czy w "E" również wyłączę audiopilota przez zworę 6 i 24? Pozdrawiam Andrzej
MaTeo85 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) 33 minuty temu, andrew01 napisał: Mam wzmacniacz z końcówką "E", czy mógłby ktoś sprawdzić czy rozpiska pinów jest taka sama jak dla A/B/C? Czy w "E" również wyłączę audiopilota przez zworę 6 i 24? Pozdrawiam Andrzej Jak ma 32 piny to 99% że tak. Jutro mogę zobaczyć jaki numer ma mój wzmacniacz i potwierdzić to bo zwore mam i działa. edit: ja mam z literką C ostatni wypust z B6 a E jest już z b7 więc nie pomogę ale obstawiam że będzie to samo. Edytowane 3 Maja 2018 przez MaTeo85
andrew01 Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 9 godzin temu, MaTeo85 napisał: Jak ma 32 piny to 99% że tak. Jutro mogę zobaczyć jaki numer ma mój wzmacniacz i potwierdzić to bo zwore mam i działa. edit: ja mam z literką C ostatni wypust z B6 a E jest już z b7 więc nie pomogę ale obstawiam że będzie to samo. ok, dzięki - będę próbował, zobaczymy co wyjdzie
Max_leo Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 Drodzy klubowicze proszę o pomoc tych którzy przetarli już szlaki w montażu BOSE Przewertowałem cały temat i już zgłupiałem Jestem obecnie na przeciąganiu tzw. kabelkologii. Mam oryginalną, pełną wiązkę BOSE. Dolutowałem już do nowej wtyczki 32 pinowej przewody od tylnych głośników (resztę z tej niebieskiej kostki pominąłem, chce wykorzystać przewody z wiązki bose). Wszystkie przewody prawie już przewlokłem pod radio (mam radio Concert III). I teraz pytanka do Was (aby było łatwiej zrozumieć zrobiłem zdjęcia): 1. Gdzie wpiąć te brązowe przewody? To wszystko to masy? Są ich chyba cztery lub pięć. 2. Co to za 2 przewody (zielony i czarny) wychodzą z kości która idzie do radia. 3. Co to za trzy przewody połączone ze sobą, również idą z kości idącej do radia. 4. Główna masa 4mm. To ma iść do budy? 5. Co to za kość? U siebie żadnej takiej nie znalazłem. 6. Przewody od przednich głośników, to połączyć przy radiu czy gdzieś w drzwiach? Proszę bardzo o pomoc, bo jestem w kropce
marky2552 Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 1. Brazowe przewody to masa ja podłaczyłem jeden grubyKabelki zielony i czarny to do głośniczka centralnego koło czujnika nasłonecznienia5. Prawdopodobnie do zmieniarki ? Ale nie jestem pewny Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Max_leo Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) 1. Ale do budy? Też myślałem na początku że to do głośnika centralnego, ale one wychodzą z kości od radia, a po drugie to od centralnego już znalazłem (nie ma na zdjęciu), ale ma 2 konektory do głośniczka i idą aż od 32 pinowej wtyczki więc to muszą być one. Myślę, że 2. lub 3. to do tego mikrofonu... 5. Ooo od zmieniarki to w sumie może być, bo ja zmieniarki nie mam to i takiej kości nie znalazłem Edytowane 4 Maja 2018 przez Max_leo
bobikos Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 Czarny i zielony to kable miedzy bt a radiem (dźwięk rozmowy na glosniki) trzy pozostałe to pewnie cany (skręcone ze sobą) oraz linia k - dla potwierdzenia napisz jakie mają kolory kabli. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi