Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czarne klekoczące padło by xxxSzYbAxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przedstawiam - moje czarne A4 oczko w głowie :decayed:

Było tak

STA72700.jpgSTA72703.jpg

W międzyczasie tak

:facepalm::grin:

DSC_0023.jpgZdj_cie0209.jpg

Jest tak

a_di.jpgDSC_0503.jpgDSC_0547.jpgDSC_0470.jpgDSC_0468.jpgDSC_0538.jpgDSC_0547.jpgDSC_0548.jpgDSC_0550.jpgDSC_0553.jpgDSC_0565.jpg

Zmiany które zostały przeprowadzone:

- lampy przednie Depo soczewka plus ksenon 4300k,

- lampy tył po pierwszym lifcie,

- kierownica trójramienna,

- gałka dźwigni zmiany biegów i ręczny obszyty skórą perforowaną,

- dołożony podłokietnik,

- kratki podświetlane z polifta,

- wymiana radia z Gamma na Concert (w końcu jest CD :naughty:),

- dorezane podgrzewanie foteli,

- wymiana tapicerki na materiałową, fotele podgrzewane z bocznymi poduchami, z lifta,

- dołożone podświetlane słoneczniki,

- dołożone oświetlenie wnętrza, (tylnej kanapy),

- zmiana lampki ze sterowaniem szyberdachu na lampkę z Passata,

- wymiana grilla na poliftowy i pomalowanie ramki w czarny mat,

- koła a`la RS6, 18`` obręcze wypiaskowane i pomalowane,

- na kołach są gumy Nexena N 3000 225/40/18,

- dystanse 5mm na przedniej osi,

- hamulce 312mm,

- lampy tył USA look,

- FIS, :decayed:

- skóra w kuble,

- Turbo hybryda,

- FMIC,

- wtryski 230,

- pompa 11mm,

- gwint FK,

- małe CA,

Plany :decayed:

- przód poliftowy,

- dolożenie klimatyzacji,

- środek polift,

- air,

- modyfikacja programu

Krótko zwięźle i na temat :wink:

Opublikowano

:hi:

Ładna seria :)

Opublikowano

Niezły gnojowóz Maciek :naughty:. Się zobaczy, się oceni :>

Opublikowano

Deutschland sucht den superstar :polew: :> :naughty:. Mam wizje... :slina: kilka zmian i samochód nie do poznania :evil:.

Opublikowano

co do planów, gwintowane zawieszenie, przód lampki po II lifcie plus ksenon, tył poliftowe lapmki, boczne kierunki ciemne, na pewno jakieś car audio, długo na kaseciaku nie pojadę :> ale żadnych płomieni, diód neonów ani kołpaków ze spinerami :D ogólnie jeszcze jakaś ładna felga :)

Opublikowano

no ba german style :decayed:

[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 11:22_________________________________________________ :hi: :hi:

Tak więc długo nic nie pisałem w tym temacie w sumie może z racji braku jakoś odwagi pochwalenia się czy może braku czasu. :embarrassed:

Bądź co bądź chciałbym Wam przedstawić moje maleństwo w troszkę odświeżonej odsłonie niż zdjęcia zamieszczone poprzednio.

Tak więc po kupnie, ogarnięciu potrzebnych rzeczy eksploatacyjnych przyszła pora na myśli wędrujące w kierunku modów, które miały na celu odświeżyć i uatrakcyjnić wizerunek mojego auta.

Zmiany które zostały przeprowadzone:

- lampy przednie Depo soczewka plus ksenon 4300k,

- lampy tył po pierwszym lifcie,

- kierownica trójramienna,

- gałka dźwigni zmiany biegów i ręczny obszyty skórą perforowaną,

- dołożony podłokietnik,

- kratki podświetlane z polifta,

- wymiana radia z Gamma na Concert (w końcu jest CD :naughty:),

- dorezane podgrzewanie foteli,

- wymiana tapicerki na materiałową, fotele podgrzewane z bocznymi poduchami, z lifta,

- dołożone podświetlane słoneczniki,

- dołożone oświetlenie wnętrza, (tylnej kanapy),

- zmiana lampki ze sterowaniem szyberdachu na lampkę z Passata,

- dołożony termometr i wyświetlacz temperatury zewnętrznej w liczniku oraz dodatkowe zegary temp oleju i voltomierz,

- wymiana grilla na poliftowy i pomalowanie ramki w czarny mat,

- koła a`la RS6, 18`` obręcze wypiaskowane i pomalowane,

- na kołach są gumy Nexena N 3000 225/40/18,

- dystanse 5mm na przedniej osi,

Obecnie to chyba jedyne przeprowadzone zmiany.

Autko w ostatnim czasie dostało virusa, niestety nie mam możliwości podjechania na hamownię, ale autko zacnie się zbiera i nawet jest w stanie nawiązać walkę z 2,5 TDi ;)

Co do kolejnych modyfikacji to planuję:

- gwint,

- dystanse na tylną oś 15mm,

- odwiedzenie lakiernika związane z polakierowaniem całej budy i polerką :)

- może lekka ściema szyb,

- w przyszłości jakaś skóra,

- FMIC, nowe turbo najprawdopodobniej od AWX`a i nowe wtryski.. nowy program,

- zmiana hamulców na mocniejsze,

- FIS,

Chyba to wszystko, choć pewnie i tak znajdzie się coś co zawsze można zmienić/przerobić, etc. :evil:

Na razie załączam zdjęcia z zewnątrz, gdyż środek się pobrudził trochę i jak się posprząta to sie umieści ;)

Aktualne foto:

Czekam na Wasze opinie i te pozytywne i te negatywne, oraz pomysły i propozycje dalszych modyfikacji ;):cool1:

na dzień 12.09.2011 - doszły nowe graty z serii:

- kolektor od AWX`a,

- hamulce 312 mm ;)

Opublikowano

sprzedam Ci gwint :decayed:

brak mi ramek klubowych :gwizdanie:

Opublikowano

Troszeczkę się zmienił :D za***isty.

Opublikowano

Gruuubo :gwizdanie: piękny czarnuch :kox: świetna felga :good:

Opublikowano

pięknie ją odmłodziłeś, auto nie do poznania, super :good:

Opublikowano

Dzięki chłopaki za miłe opinie :) ciesze się, że jest ok :)

Dorzucam jeszcze zdjęcia znalezione na kompie :cool1:

Zdj_cie0036.jpg Zdj_cie0038.jpg

A tu zdjęcie świeżo polakierowanych felg :wink4:

Zdj_cie0066.jpg

Opublikowano

No no, całkiem całkiem wygląda ten gnojowóz. :naughty:

Maciek znaczek na grilu aż się prosi o czarny :kox:

Opublikowano

Czarny znaczek na grillu moim zdaniem lipa... Ja bym dorezał na twoim miejscu halogeny w zderzak i zrobić je na żółto tak jak mam u siebie i wtedy będzie wyglądać :kox: Znaczek audi zostawiłbym w chromie ale to już właściciel o tym decyduję bo jemu ma się podobać :) Obecnie też jest super porównując do zdjęć które wstawiłeś zaraz po kupnie. Powodzenia w dalszym modzeniu :wink4:

Opublikowano

Zamontuj climatronic :wink4:

Opublikowano

Znaczek obowiązkowo zostaw w chromie :wink4: ja bym tu widział jeszcze chrom wokoło szyb :cool1: do tych felg i tego koloru pasowało by mega :kox: pięknie :good:

Opublikowano

sprzedam Ci gwint :decayed:

brak mi ramek klubowych :gwizdanie:

koniecznie :decayed:

Opublikowano

no własnie sie tak zastanawiam czy nie pomalować na czarno i czy nie będzie aż za czarno ;)[br]Dopisany: 03 Lipiec 2011, 10:58_________________________________________________a co do halo to szukam zderzaka poliftowego ze spryskami i halo to wtedy pomyśle o wrzuceniu halo w żółć ;)[br]Dopisany: 03 Lipiec 2011, 11:00_________________________________________________no to może mała aktualizacja tematu ;)

moje maleństwo dostało nowe graty :) na pokładzie pod maską znalazł się kolektor od AWX`a oraz łączniki silikonowe z nowymi obejmami :)

Zdj_cie0206.jpg

wpadły też nowe tarcze przód tył, nowe klocki, przewody hamulcowe, z racji zapieczenia się tylnych zacisków zostały zreanimowane ;) przy okazji do przodu wleciały 312 mm ;)

Zdj_cie0201.jpg

z nowych modów to na razie na tyle.. ale szykują sie już kolejne bardziej spektakularne że tak powiem.

Teraz parę obiecanych już wcześniej fotek wnętrza:

Zdj_cie0202.jpg Zdj_cie0203.jpg Zdj_cie0205.jpg Zdj_cie0204.jpg

przy okazji robienia już fotek pstryknąłem jeszcze parę z zewnątrz, trochę brudne autko ale ujdzie w tłoku ;) sorki za jakość ale pstrykane kalkulatorem ;)

Zdj_cie0207.jpg Zdj_cie0208.jpg Zdj_cie0209.jpg Zdj_cie0210.jpg

[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2011, 13:01_________________________________________________

GRUDZIEŃ 2011

Z racji tego, że moje padło po swapie hamulców nie ma kółek zimowych, a temperatura spadła to autko udało się na odpoczynek do garażu, a ja żeby nie mieć jakiś wyrzutów sumienia że nic przy nim nie robię zacząłem broić :embarrassed:

Efekty przedstawiam poniżej

;)

Wpadł scyzor ;)

DSC_0052.jpg DSC_0054.jpg

Oprócz tego nie wiedziałem co dalej.. Poprzeglądałem forum, trafiłem na link kolegi Armistead i jego zmianę podsufitki ;) popatrzyłem na swoją stwierdziłem - o cholera odkleja się - i wzorując się na koledze zrobiłem sobie sufit w jasnej alkantarze ;) plastiki też oklejone ale niestety na razie nie mam fotek. Oto efekty:

DSC_0055.jpgDSC_0074.jpg DSC_0077.jpg

Potem nadszedł czas na licznik.. swój kiedyś ubabrałem zakladając chromowane ringi na zegary, próbowałem wyczyścić, pękła szybka.. znalazlem na szrocie licznik z anglika z dodatkowymi zegarami i wyświetlaczem temperatury zewnętrznej.. pomyślałem wezmę - coś wykombinuję.. złożyłem z dwóch liczników jeden, ale dodatkowe zegary volt i temp oliwy nie świeciły się... pogrzebałem udało mi sie ożywić podświetlenie a korzystając z rozebranego licznika podłączyłem od razu termometr ;)

DSC_0082.jpg

Myślałem że to koniec no ale wymyślilem jeszcze podświetlenie przestrzeni pod nogami kierowcy i pasażera. Posiłkując sie tematem w dziale warsztat wykombinowałem podświetlenie ;) zdjęcie z ostatecznym wynikiem wrzucę po złożeniu auta ;)

DSC_0076.jpg

Na koniec przeglądając forum trafiłem na link kolegi Mapet z promocją na zawieszenia gwintowane FK AK Street. Po zastanowieniu się zaopatrzyłem się w owy zestaw, przy okazji kupując jeszcze komplet wahaczy żeby wyremontować od razu całe zawieszenie. Niby nie firmowe ale mam nadzieję że potrzymają. Kupione z polecenia znajomych, oni nie narzekają... zobaczymy jak będzie u mnie...

DSC_0083.jpg

Jak narazie to tyle, zobaczymy co przyniosą kolejne miesiące ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...