Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 ASB] Nowe wozidło 3,0 Tdi 233ps DPF by Patrox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej być już nie mogło :)

Opublikowano

A mi sie wydaje ( choc to oczywiscie moja opinia ) ze te felga ET29 na zwyklej budzie B7 wyglada komicznie i nienaturalnie.

Widzialem jedna taka B7 u siebie na takich wlasnie felgach i od razu bylo widac ze to felga nie do tej budy.Tylko w RS4 , S6 , RS6 wyglada za***iście czyli w polaczeniu z nadmuchanymi blotnikami.

Flyerowa z dystansem wyglada o wiele lepiej :cool1:

Opublikowano

Czy ja wiem... przede wszystkim za waska opona jest na tych zdjeciach Patroxa, stad taki efekt.

Opublikowano

Moze w kazdym razie cos tam jest nie tak

Opublikowano

Gdyby mial oponki 245/35 to byloby inaczej :)

Opublikowano

no ewidentnie oponki są za wąskie.

Moim zdaniem jednak do zwykłych "a" pasują bardziej w miare "płaskie" felgi.

Poprostu taka jest bryła auta

Opublikowano

Moim zdaniem jednak do zwykłych "a" pasują bardziej w miare "płaskie" felgi.

Poprostu taka jest bryła auta

Tez mi sie tak wydaje.

Opublikowano

ja mam porównanie u siebie. Bo mam teraz przejsciowo założoną jedną replike która jest włąsnie "wklęsła" o takim samym wzorze jak pozostałe fegi i dużo bardziej podobają mi się pozostałe "płaskie".

Takie felgi bardziej do Bet pasują

Opublikowano

Patrox najpierw były 3 strony o spalaniu, a teraz o felgach i oponach.... :wallbash: hehehe wiesz OCB :polew: :polew: :polew:

pochwal się lepiej świeżymi modami :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

Chłopaki ale do auta co ma tylko 290Ps mija się z celem zakładanie 245opon. Wiecie jakie sa straty na kołach przez takie szerokie koła? Jakby zmieściły się na 9 cali opony 205 to bym takie załozył. Teraz na 205 oponach bez problemy potrafie postawić na każdym biegu auto bokiem i przelecieć całe skrzyżowanie driftem. Na 235 oponach czy 245 juz nie będzie tak łatwo :> :> :> :> :> :> :>

Opublikowano

Chłopaki ale do auta co ma tylko 290Ps mija się z celem zakładanie 245opon. Wiecie jakie sa straty na kołach przez takie szerokie koła? Jakby zmieściły się na 9 cali opony 205 to bym takie załozył. Teraz na 205 oponach bez problemy potrafie postawić na każdym biegu auto bokiem i przelecieć całe skrzyżowanie driftem. Na 235 oponach czy 245 juz nie będzie tak łatwo :> :> :> :> :> :> :>

:> :> :>

ale to ty zle auto do tych zabaw kupiels :wink4::)

Opublikowano

:> :> :>

ale to ty zle auto do tych zabaw kupiels :wink4::)

MAsz rację ale nie zamieniłbym tego ani na Evo ani na subaru. Jednak cenię sobię wygodę i bezpieczeństwo,a w dalszej kolejności zabawe. Do pojezdzawek po torze starcza mi to co mam.

Opublikowano

MAsz rację ale nie zamieniłbym tego ani na Evo ani na subaru. Jednak cenię sobię wygodę i bezpieczeństwo,a w dalszej kolejności zabawe. Do pojezdzawek po torze starcza mi to co mam.

na co dzien pewnie po co zmieniac , tame wystarczy dokupic :wink4:

Opublikowano

Patryk zarzuć nowe foty :gwizdanie:

Opublikowano

Jakby zmieściły się na 9 cali opony 205 to bym takie załozył.

chyba nie mowisz powanize ?? :no: Przy takiej mocy ... takie opony ? w zakretach to srednio utrzymaja 1750kg (czy ile tam to wazy :naughty: ) rozpedzona do 200 :wink4: ... Mam takie u siebie i nie powiem zeby to byl mistrz przyczepnosci. Jezdzi sie ok (fakt ja mam os) ale w zakretach az takiego szalu nie ma. Mysle ze 225 (oczywiscie nie do tych 9'' felg) to rozsadny wybor. 245 zdecydowanie za duze (straty mocy + zwiekszone spalanie) + na deszczu srednio przy takiej gumie bo wody troszke ona musi wiecej odprowadzic .

p.s. Auto kozak :kox:

Opublikowano

Idealna opona do takiej B7 to 235 szerokosci...

Opublikowano

Fura kox :kox: to tyle na temat autka

Opony 235 chyba będą najlepsze chociaz ja mam takie u siebie tylko ze na 17" ale i tak 235 to najrozsądniejsze rozwiązanie

Sam zamierza kupić furke z tym silnikiem, bedzie jazda :decayed::naughty:

Opublikowano

dokładnie - teraz na zimówkach ( 205/55/16 ) się można pobawić, może to dodatkowo kwestia świadomości ale jakby lepiej się fura zbierała i mam wrażenie że szybciej V-max osiągam.

Na letnich (235/35/19) jest zdecydownia bezpieczniej ale jakby nie było opory toczenia są odczuwalne.

I też nie widze większego sensu ładowania czegoś więcej niż 235 ( to i tak wg mnie ostateczny max ) :wink4:

Opublikowano

Jakby zmieściły się na 9 cali opony 205 to bym takie załozył.

ludzie na 10cali zakladaja 195.....

Opublikowano

u mnie była napewno odczuwalna różnica pomiedzy 235/40/18 a 205/55/16 i to dość duża. Szczególnie podczas przyśpieszania w zakresie prędkości 120-200 km/h.

Teraz niestety mam 225 17'' na runflacie i różnicy w stosunku do 18' nie zauważam tym bardziej że zimowe 17' są odczuwalnie cięższe od letnich 18' (myśle że róznica może wynosić ok. 2-3kg/koło)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...