gzrybol Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Witam Mam pytanie co może wpływać na widoczne drżenie drążka biegów i nierówna prace silnika szczególnie przy włączonej klimie i światłach na biegu jałowym, czy to może być napinacz? po wyłączeniu wszystkiego i przegazowaniu drżenie mija.
Gość Murzyn Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 moze to byc wina lejacych/zacinajacych sie PD. Masz FIS??
grippen Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 a jakie masz wstanie puduszki pod skrzynią biegów
gzrybol Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Opublikowano 11 Maja 2007 poduchy ok a drżenie drążka występuje z nieróna praca silnika jak chodzi klima i są włączone światła
gzrybol Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Opublikowano 11 Maja 2007 a co to jest i do czego to koło dwumasowe wiem ze to moze smieszne pytanie ale jestem laikiem w tych tematach
boban Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Z tego co się orientuję koło dwumasowe służy wyważeniu silnika i jego pracy własnie przy niskich obrotach, jeżeli silnik przy niskich obrotach drży to może to byc własnie to. Ale przyznaje teże że nie jestem mechanikiem i lepiej niech głos zabiorą fachowcy na forum
tomi Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 o kole dwumasowym dużo już było, wystarczy poszukać
pre_pl Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 a co to jest i do czego to koło dwumasowe W tym samym dziale, w kórym napisałeś to pytanie u góry masz przyklejony temat ".:CIEKAWE ARTYKUŁY NA TEMAT SILNIKÓW TDI:." Jak jesteś laikiem, to chyba warto zajrzeć ? A tam można na przykład znaleźć w pierwszym poście: KOŁO DWUMASOWE
gzrybol Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Opublikowano 13 Maja 2007 Witam Poczytałem o kole ale i tak nic mi to nie pomogło trzepie mi lewarkiem zmiany biegów przy włączonej klimie i światłach jak sie silniczek nagżeje przy zimnym nie ma tego tylko słychac róznice w pracy silnika po włączeniu klimy jak sie klime wyłączy drżenie drążka ustaje. :-\
_siwy_ Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Ja obstawiam poduchy pod silnikiem i skrzynią... U mnie w zimie nie latało, w lecie na zimnym też nie, dopiero po rozgrzaniu silnika.
Dabro Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Gzrybol u mnie czasami to samo wystepuje jak silnik jest mocno rozgrzany, klima chodzi i mam włączone światła, czasami występuje to drżenie a czasami nie, jak dodam lekko gazu zeby wskazów była na 1000 to wszystko mija, jak pusze gaz to po chwili to takie lekkie telepanie drążkiem wraca czuć dziwne wibracje. Tez zastanawiam się co to moze być.
bratpit Opublikowano 20 Maja 2007 Opublikowano 20 Maja 2007 a może masz przytarty kompresor od klimy - zrzuć pasek i zobacz
_siwy_ Opublikowano 20 Maja 2007 Opublikowano 20 Maja 2007 PODUSZKI!!! Wyrobione jak są zimne to sa sztywniejsze, a jak się rozgrzeją to zaczyna buda latać... Przerabiałem i po wymianie jest OK!! uzupełnij profil
Dabro Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 siwy rozumiem ze poduszki po dskrzynią ? tak? uzupełnij profil
felipe.avant Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 u mnie też zaczynają sie drgania drążka i kierownicy jak motor się rozgrzeje, dodatkowo jak załacze klime jeszcze bardziej, panowie gdzie faktycznie jest pies pogrzebany.???
Rekomendowane odpowiedzi