sobol Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 przechylasz lusterko w dół ręką do oporu i jeszcze kawałek dalej i delkatne ruchy lewo prawo , musi wyskoczyć - wkład jest zamocowany na 4 zatrzaskach dzieki wielkie
Banan Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 przechylasz lusterko w dół ręką do oporu i jeszcze kawałek dalej i delkatne ruchy lewo prawo , musi wyskoczyć - wkład jest zamocowany na 4 zatrzaskach dzieki wielkie wyskoczyły bez problemu rozumiem?
d4widoV Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 pytanie do kolegow co to grzanie luster maja juz po jakiejs zimie albo z rok czasu - jaki klej zakupic dobry, zeby to wytrzymalo te temperatury itp.?
Banan Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 ja mam na taśmę dwustronną TESY - trzyma od 1,5 roku
sokal Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 Te maty będą dobre? MATA GRZEWCZA PODGRZEWACZE DO LUSTEREK GB-10s (2740906420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. MATA GRZEWCZA PODGRZEWACZ DO LUSTEREK GB-8s 12V (2728873626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Banan Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 Mam u siebie takie same - będą pasować
sokal Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 No to elegancko Zamówione Będzie rezanko
Góral.tz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Opublikowano 29 Października 2012 dokladnie te maty u mnie służą bezawaryjnie
prezesik18 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Ja już czekam na listonosza z paczką, tymczasem idę kabelki podciągnąć żeby potem mieć mniej roboty Mod za 20zł a jaki praktyczny zimą
slaviozo Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Mod na zime obowiazkowy tez wlasnie wyrezalem bo nie mialem ori instalacji... ale pod ten temat odrazu powinien byc podczepony temat jak sciagnac boczek bez nerwow nie kazdy wie ze raczka od odtwierania drzwi plastik sciaga sie w dół i sa tam 2 dodatkowe wkrety wiec lacznie do odkrecenia jest 5 wkretow;)
prezesik18 Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Ściągnięcie boczka to pestka w porównaniu do wpuszczenia kabla do lusterka. Przez drzwi jest lekki problem żeby to zrobić, a co dopiero jest przy przepuszczaniu go do lusterka. Ja demontowałem całe lusterko i tak się namęczyłem. Mogłem wziąć kabel mniejszej średnicy ale stwierdziłem że 2x 0.75mm2 będzie odpowiedni. Panowie, moje łapska nie mogły sobię poradzić z wyjęciem wkładu i oto efekt http://s4.ifotos.pl/img/1003304ar_xxqweqp.jpg (połamałem ten element co naznaczony strzałką) Teraz regulacja nie chce śmigać jak powinna Zda egzamin w tym miejscu klej? Widziałem w etce że nie da się tego kupić na sztukę.
sokal Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Mod na zime obowiazkowy tez wlasnie wyrezalem bo nie mialem ori instalacji... ale pod ten temat odrazu powinien byc podczepony temat jak sciagnac boczek bez nerwow nie kazdy wie ze raczka od odtwierania drzwi plastik sciaga sie w dół i sa tam 2 dodatkowe wkrety wiec lacznie do odkrecenia jest 5 wkretow;) Moje maty już na pokładzie Zastanawiałem się nad klejem do szyb ale w końcu wybrałem tę taśmę TESA (20zł w castoramie - uwaga jest jeszcze za 30zł dokładnie taka sama tylko że w kartonowym opakowaniu...). I powiem że nie żałuję bo taśma trzyma mega mocno, jak już przykleiłem matę na taśmie do tego plastiku to jeszcze obkleiłem resztę plastiku dookoła taśmą żeby lusterko klieiło się na całej powierzchni ładnie, próbowałem to nawet oderwać i stawiało na tyle duży opór że odpuściłem Ściągnięcie boczka to pestka w porównaniu do wpuszczenia kabla do lusterka. Przez drzwi jest lekki problem żeby to zrobić, a co dopiero jest przy przepuszczaniu go do lusterka. Ja demontowałem całe lusterko i tak się namęczyłem. Mogłem wziąć kabel mniejszej średnicy ale stwierdziłem że 2x 0.75mm2 będzie odpowiedni. Panowie, moje łapska nie mogły sobię poradzić z wyjęciem wkładu i oto efekt http://s4.ifotos.pl/img/1003304ar_xxqweqp.jpg (połamałem ten element co naznaczony strzałką) Teraz regulacja nie chce śmigać jak powinna Zda egzamin w tym miejscu klej? Widziałem w etce że nie da się tego kupić na sztukę. Demontaż boczka przeszedł bez problemów (o tym plastiku przy rączce kumpel mi powiedział ze swojej "instrukcji" bo u niego w A3 też ogarnialiśmy - razem raźniej I zupełnie nie kapuję problemów z puszczeniem kabla Ja położyłem elektryczny 2x0,75 w podwójnej izolacji, w tej gumowej osłonie na kable pomiędzy drzwiami a słupkiem jest tyle przestrzeni że jeszcze kilkanaście takich kabli by się tam zmieściło No i puszczenie kabla do lusterka uznałem za zbędne... Mój kabel wpiąłem do kostki w drzwiach do której jest podpięte lusterko a do maty wpiąłem konektorki które fabrycznie siedziały już w lusterku tyle że kabel kończył się właśnie na tej kostce w drzwiach Efekt za***isty Polecam każdemu kto jeszcze nie ma Aż czuć jak lustra robią się ciepłe Mega fajny mod Aaaa, jakby się komuś nie chciało bawić w klejenie mat to można sobie kupić gotowe wkłady lusterek za ok 35zł za sztukę na allegro... Efekt grzania identyczny z tym że wychodzi drożej a to wcale nie takie straszne... Kumpel akurat kupił te wkłady bo jego lustra już wyglądały tragicznie i pozachodziły do połowy więc mieliśmy porównanie ---------- Post dopisany 06-11-2012 at 01:13 ---------- Poprzedni post napisany 05-11-2012 at 00:16 ---------- Jak pokazałem ojcu jak elegancko się lusterka grzeją to do jego B5 zamówiłem kolejny komplecik mat
sokal Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 działajcie działajcie No mi w piątek przyszedł następny komplet mat także w tygodniu kolejna A4 do rezania
d4widoV Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 ja w koncu zalozylem maty na oba lusterka i podpialem pod istniejace konektorki, w niedziele za kable sie wezme o ile pogoda bedzie sprzyjac :-) Ale nie wiem jak to u Was wygladalo, ale ja przy zdejmowaniu luster obrywalem jeden z tych zabkow w lusterku.
vokotibi Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 a nie lepiej kupić grzane wkłady?
ryba85 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 jak by ktos miał grzane wkłady to chetnie kupie.bo moje sa juz troche zniszczone.
vokotibi Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 u mnie w motoryzacyjnym 35zl za sztukę, niebieskie
prezesik18 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Ja kupowałem nowy wkład lusterka depo, niebieskie, asferyczne za 40zł w intercarsie. Są też tańsze w granicach 35zł.
d4widoV Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 ja w koncu podpialem kabelki do lusterek i efekt mnie bardzo cieszy :-) koniec ze skrobaniem/wycieraniem lusterek zewnetrznych :-)
Rekomendowane odpowiedzi